“Ik wilde iets informeels: het werd een hele mooie korte kanten trouwjurk.”

Theresia (34) en Jan (46) uit ‘s-Gravendeel wisten al vrij snel hoe ze hun trouwfeest wilden vieren. Theresia: “Met een ontspannen bijeenkomst waarin je je vrienden en familie ontmoet, waarin er muziek is en lekkere hapjes. Dat leek ons gezellig.” Onze Lucky Girl zocht een trouwjurk die paste bij díe informele sfeer en ging daarvoor naar Assepoester. Het werd een korte kanten trouwjurk!

Waarom ging jij naar Assepoester?

Theresia: Assepoester was me aangeraden door een vriendin, maar ik ging ook omdat ik zelf eigenlijk heel low profile over mijn bruidsjurk nadacht. Ik wilde geen trouwjurk met alles erop en eraan, maar iets dat paste bij het informele gevoel van de dag die we voor ogen hadden.

Assepoester paste daar perfect bij. Omdat je vlot wordt geholpen en je gewoon een trouwjurk op confectiemaat uit een rek kunt pakken, wat ook de trouwjurk zal zijn die je (na het maken van je keuze) daadwerkelijk zult dragen! Zonder dat het voor mijn gevoel zo’n Amerikaanse ‘Say Yes to the Dress’-lading krijgt.

Ook de informele sfeer sprak me aan. Het gemak dat eromheen hangt, om te slagen. Assepoester is gewoon een leuke hippe zaak, zonder al teveel poespas. Het voldeed ook aan mijn verwachtingen, ik was in één keer klaar.

Had je al een korte kanten trouwjurk in je hoofd?

Theresia: Ik wilde een bruiloft zonder al teveel poespas en clichés. Gewoon een zo ontspannen mogelijke dag. En mijn bruidsjurk moest daarbij passen. Een trouwjurk die een beetje fris en hip zou zijn. Ik had daarbij een korte trouwjurk in gedachten. Gelukkig hebben ze bij Assepoester heel veel korte trouwjurken om uit te kiezen. Uiteindelijk werd het een korte kanten trouwjurk.

Korte kanten trouwjurk bij Assepoester in Arnhem

Hoe wist je dat die korte kanten trouwjurk jóúw jurk was?

Theresia: De andere twee trouwjurken waren ook mooi. De ene was wat strakker en iets minder bruidsjurk-achtig en er was er nog eentje die iets minder goed viel omdat de taille iets hoger of lager zat. Het kanten trouwjurkje dat ik koos, zat het best. En ik vond ‘m ook het leukst, het hipst.

Hoe was je ervaring met Assepoester?

Theresia: Het was goed! Ik werd geholpen door Marleen, een hele leuke vrouw. Ik heb in totaal drie bruidsjurken gepast. Het proces ging heel makkelijk. Ik wist gewoon wat ik wilde en dat vond ik: een korte kanten trouwjurk.

Hoe zou je de stijl van jullie bruiloft omschrijven?

Theresia: Informeel. Vooral een dag die met name in het teken stond van het onder elkaar zijn met vrienden en familie en van muziek. Zonder al teveel poespas. We hebben alle clichés vermeden. We gingen gewoon met Jans auto samen op pad en we hebben ook niet echt een uitgebreide photoshoot gedaan, maar meer een registratie van de dag.

’s Ochtends hebben we lekker met de familie geluncht, vervolgens hadden we de trouwdienst en daarna een informeel samenzijn in Art & Dining in Dordrecht.

Korte kanten trouwjurk bij Assepoester in Arnhem

Hoe kwamen jullie op die feestlocatie?

Theresia: Vlak voordat we gingen trouwen was ik tijdens een werklunch bij Art & Dining in Dordrecht geweest. Ik zat daar in de serre te lunchen en werd helemaal verliefd op die locatie. Omdat het enerzijds hip is en toch stijlvol. Ik dacht toen niet: als ik ga trouwen ga ik het hier doen, maar toen we eenmaal gingen nadenken over een locatie moest ik meteen aan Art & Dining denken. We hebben het erg getroffen met het weer. Daardoor konden we de tuin erbij betrekken en die is volop benut.

Hoe heb je de dag ingedeeld?

Theresia: We wilden geen avondfeest, gewoon een receptie. Dat klinkt wat formeel, maar wij zagen het meer als een ontspannen bijeenkomst tussen waarin je je vrienden en familie ontmoetmet muziek en lekkere hapjes. Dat leek ons gezellig.

Ik heb aan een bevriende pianist gevraagd of hij de muziek wilde verzorgen. Hij heeft tijdens de kerkdienst gespeeld en daarna tijdens de receptie. In een relaxte sfeer, een beetje zoals een jazzcombo. Dat vond ik passen bij de locatie.

Korte kanten trouwjurk bij Assepoester in Arnhem

Hoe startte jullie trouwdag?

Theresia: ’s Ochtends hebben we met een kleine groep familie en vrienden geluncht bij Nonna in ’s-Gravendeel. Meteen erna zijn we te voet naar de kerk gegaan. Ik had veel bekijks in mijn korte kanten trouwjurk, niks voor mij, haha!

Tijdens de kerkdienst hebben vrienden uit mijn muziekgroep muziek gemaakt. Dat maakte het wel heel bijzonder en persoonlijk!

Na de kerkdienst was het even haasten voor mij. Met een bevriende kapper en haarstylist (Remko Harms) moést en zou ik natuurlijk nog een kapselverandering doen. Dat gebeurde dus snel achterin de kerk met haarlak en de krultang. Daarna hebben we ons naar de feestlocatie gesneld.

Korte kanten trouwjurk bij Assepoester in Arnhem

Hoe was de receptie?

Theresia: Er stonden eerst allerlei zoetigheden op tafel; muffins & donuts. Daarna kwamen andere hapjes, zoals mini-hamburgertjes en mini-pizza’s.

De livemuziek was zó leuk! Maar door het lekkere weer belandde iedereen buiten op het terras, terwijl de muzikanten binnen stonden te spelen. Ik heb toen snel wat vrienden opgetrommeld om samen iets te zingen, waardoor iedereen weer naar binnen kwam.

Als mensen weggingen, mochten ze een zakje vullen met snoep aan de snoeptafel. We hadden dus al een week of twee op voorhand grote pakken snoep in huis staan (hoe verleidelijk, terwijl je nog in een korte kanten trouwjurk moet passen).

Korte kanten trouwjurk bij Assepoester in Arnhem

Hoe hebben jullie de trouwdag afgesloten?

Theresia: Jan en ik hadden een hotelkamer geboekt in Rotterdam. Eens aangekomen, konden we er de auto niet kwijt. Daarom hebben we toen maar geparkeerd bij een metrostation en zijn we in de metro gestapt. Ik in mijn korte kanten trouwjurk en Jan in zijn trouwpak, op een zaterdagavond, het was hartstikke druk. We hadden veel bekijks onderweg. Een groep jongens riep: ‘Hee, gefeliciteerd!’.

Achteraf denk ik: o, wat stom zeg, dat we daar van tevoren niet over hadden nagedacht. Het was een fantastisch hotel trouwens.

Wat was voor jou het hoogtepunt?

Theresia: Het is sowieso gewoon heel bijzonder om te trouwen. Het gebeurt niet vaak dat je zoveel mensen die je kent om je heen hebt. Collega’s, vrienden en familie, mensen die je kent van vroeger en van nu, waarmee je werkt of gewerkt hebt. Dat je die ineens allemaal bij elkaar ziet, leuk! Het is ook bijzonder dat ze speciaal voor jou komen. Je voelt je ook heel gezegend dat je zoveel mensen om je heen hebt. Dat vond ik één van de hele bijzondere dingen.

Ik vond de dienst ook heel speciaal. Trouwen in het gemeentehuis hadden we op een andere dag gedaan, maar de dienst was voor ons het officiële jawoord. Het greep me ook wel aan, het had een extra lading omdat je dat voor de gemeente, voor alle bekenden en voor God doet. Jan en ik kennen elkaar al heel lang – 11 jaar – en hadden nooit verwacht dat het zo zou lopen. Als je dan ineens ja tegen elkaar zegt is het ook wel heel bijzonder!

Korte kanten trouwjurk bij Assepoester in Arnhem

Heb je een gouden tip voor andere Lucky Girls?

Theresia: Zorg dat je het vervoer regelt naar het hotel, haha! En het is gewoon heel cliché maar ook waar – het is niet voor niks een cliché – dat je op de dag zelf alles los moet laten en gewoon moet genieten van wat er gebeurt. Dat je met plezier zo’n dag in moet gaan en gewoon moet laten gebeuren wat er op je af komt. Ik ben een behoorlijke control freak, maar nu kon ik het wel loslaten. Je bent op het punt dat al het geregel voorbij is en rest je niets anders dan genieten!

Wil je ook zo’n gave korte kanten trouwjurk?
Kom langs, dan vinden we samen dé trouwjurk voor jou.

Trouwfotograaf: Arno Hoogwerf

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

190 pagina’s vol toptrouwjurken van 499 tot 1299

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen