Trouwen in een schuur op een boerderij, een eigen minicamping, bruidstaart met macarons en een stoere trouwjurk

Ilona: “Samen met een vriendin die niet bij de bruiloft kon zijn, ben ik naar Assepoester gegaan. Ik vond het leuk om dan in ieder geval dit moment met haar te kunnen delen. Het ging een beetje impulsief hoor, zo van: joh, anders gaan we morgen toch lekker naar Assepoester? Het was toen net voor kerst en ik had al een afspraak staan bij een andere bruidsmodewinkel, voor daarna. Naar die afspraak zijn ook mijn schoonzusjes, schoonmoeder en moeder mee geweest.”

Een stoere trouwjurk en toch ook vrouwelijk

“Het viel me gelijk op dat Assepoester een hele andere winkel is dan de traditionele bruidsmodewinkels. Ik mocht bijvoorbeeld eerst lekker zelf neuzen, dat vond ik fijn. Vooraf had ik al een jurk gezien waarvoor ik eigenlijk naar Assepoester kwam. Ik heb eerst een aantal andere jurken gepast en de toen, de laatste, was dé jurk waarvoor we gekomen waren, die vond ik helemaal te gek! Maar omdat ik daarna nog die afspraak had staan in die andere trouwzaak, heb ik ‘m toen niet gekocht.”

025_ilona

“Die andere winkel voelde veel stijver. Ik vond het maar saai! En alle jurken die ik daar paste, vergeleek ik met de trouwjurk die ik bij Assepoester had gepast. Daarom ben ik alsnog teruggegaan naar Arnhem, ditmaal met mijn moeder, om de jurk nogmaals aan te trekken. Het was gewoon mijn jurk. Mijn moeder zei ook meteen: ‘dit is ‘m!’ Het is een stoere trouwjurk en toch ook vrouwelijk. Ik was nergens een jurk tegengekomen die zo speciaal was.

Voor Martijn was de jurk een totale verrassing. We hadden weleens samen naar ‘Say yes to the dress’ gekeken en als er dan een trouwjurk met een heleboel tule voorbijkwam, zei hij: ‘nou, ik denk niet dat het zoiets gaat worden’. Dan zei ik: nou, let maar op!”

“Martijn had een heel mooi donkerblauw pak uitgekozen. Hij wilde graag een bijzonder en echt trouwpak. Ik vroeg me af of hij dat wel moest doen, omdat je een dergelijk pak niet zo gauw vaker aan kan doen. Maar gelukkig is hij toch bij zijn eigen keuze gebleven en daarvoor gegaan. Hij heeft er geen moment spijt van gehad, dit was echt helemaal zijn trouwpak!”

026_ilona

Trouwen in een schuur

“Onze trouwlocatie werd een schuur op de boerderij van mijn ouders, daar waren we het vrij snel over eens. Het is een hele nieuwe schuur – de buitenkant vind ik eigenlijk niet zo mooi – maar binnen konden we zelf de sfeer creëren die we wilden.”

“Met de voorbereidingen zijn we iets minder dan een jaar bezig geweest. We hebben bijna alles zelf gemaakt of bedacht. Het thema van onze bruiloft was ‘kleurrijk’. Ik ben best creatief en heb veel rondgekeken op blogs, Pinterest en websites. Het was erg leuk dat Martijn en ik over veel dingen hetzelfde dachten.”

“Ideaal bij een eigen locatie is dat je alles zelf kunt bedenken. Wat je waar op wil hangen, welke kleur de aankleding zal worden en hoe laat je wilt beginnen en eindigen bijvoorbeeld. En je bent van niemand afhankelijk, misschien op de cateraar en de DJ na. Zo hebben we helemaal zelf onze eigen uitnodiging ontworpen en laten drukken, trouwringen laten maken, zelf corsages gemaakt, het ringkussentje en doosje, tekstborden, bedankjes en eigenlijk alle aankleding voor op de boerderij en in de zaal.”

043_ilona

Minicamping

“De aankleding van de schuur hebben we zelf gedaan. Bij de cateraar konden wij tafels, stoelen en een bar van naturel steigerhout, afscheidingsdoeken voor de wanden en een toiletwagen huren. Door de doeken was het echt een feestzaal en om het plafond mooi aan te kleden, hebben we doeken gedrapeerd opgehangen.”

“Van een grasveld op de boerderij hadden we een minicamping gemaakt voor gasten die wilden blijven overnachten. En voor de gezelligheid natuurlijk! Ik heb van elke minuut genoten en heb veel hulp gehad van vriendinnen, familie, de buurvrouw en Martijn.”

“Een eigen locatie en alles zelf willen inrichten en regelen betekende wel dat we de week voor de bruiloft op de boerderij al aan het schoonmaken, opruimen en opbouwen waren met een heleboel familie en vrienden. Maar dat was ook echt superleuk, want zo leef je er echt naartoe met z’n allen!”

044_ilona

De bruiloft: een minicamping en een Ford Mustang

“We begonnen onze trouwdag rond 07:00 uur, toen zat ik al beneden bij de kapster/visagiste, gelukkig een goede vriendin van me.
Martijn heeft zich ook thuis aangekleed: hij was boven, ik beneden. Leuk is dat je dan later op de foto’s kunt terugzien hoe de ander dat heeft beleefd.

Martijn is eerst naar de boerderij gereden, omdat de trouwauto daar stond. Dat was de Ford Mustang van de vriend van mijn nichtje, die we mochten lenen.”

“Om 09:30 was hij weer terug om mij op te halen. Het was echt een superleuk moment, maar best wel beladen hoor! Beide gezinnen stonden erbij en dan sta je daar ‘wauw wat ben je mooi!’ te zeggen.”

007_ilona copy

Naar school

“Omdat ik in het onderwijs werk, wilde ik ook graag iets doen met de kinderen op school. Daarom zijn we rond 10:00 uur even een uurtje naar school gegaan. We hadden daar afgesproken met de ceremoniemeester en de fotograaf, maar die bleken de weg kwijt te zijn waardoor de hele school buiten stond te wachten. Martijn en ik stonden met de trouwauto om de hoek bij de school te wachten en snapten niet waar ze nou bleven, haha. Uiteindelijk mochten wij het schoolplein oprijden waar iedereen in een haag ons stond toe te zingen.”

“In de klas hebben we getrakteerd en wat kleine cadeautjes uitgedeeld aan de kinderen. Zij bleken een aflevering van het kinderprogramma ‘Praatjesmakers’ voor ons te hebben nagespeeld en opgenomen, maar dan de trouwversie, met vragen als: wat doe je als je gaat trouwen, wat zullen ze aan hebben en wanneer zullen ze kinderen krijgen? Erg leuk!”

029_ilona

Bekeuring

“Bij de Oostvaardersplassen hebben we daarna trouwfoto’s gemaakt, middenin de natuur. We hadden een tros ballonnen mee om de foto’s extra kleurrijk te maken. Voor hem was het een verrassing dat ik de onderrok onder mijn jurk uit kon halen voor de photoshoot en hij heeft daarvoor zijn jasje uit gedaan waardoor zijn gave bretels te zien waren, dat was voor mij weer een verrassing!”

“Toen we terugkwamen bij de trouwauto hadden we niet alleen een bekeuring, ook kregen we ‘m eerst niet gestart. Dat heb je met die oude auto’s hè? Gelukkig konden we daarna wél door naar de boerderij van mijn ouders. Daar stonden de daggasten ons al op te wachten.”

“Dat moment was zo speciaal. Dat had ik van tevoren nooit zo bedacht, dat alles op die dag voor ons was. Dat anderen er ook naartoe leven, hun mooiste kleren aantrekken en dat allemaal voor ons! Heel bijzonder.”

033_ilona

“We hebben gekletst, een gebakje gegeten en wat gedronken en na een klein uurtje zijn we naar het gemeentehuis van Dronten gegaan, op ongeveer tien minuten rijden. Hoewel het gemeentehuis misschien niet de mooiste is, was het een mooie ceremonie, de ambtenaar heeft het echt heel leuk gedaan.”

Marco, Meatloaf & macarons

“Qua muziek hadden we net even wat anders: Ons neefje – de bruidsjongen- liep voor ons uit met een tekstdoek en ik liep naar binnen aan de arm van mijn vader op het nummer ‘Voor nu & voor altijd’ van Marco Borsato. En daarna werd tijdens het tekenen ‘Paradise by the dashboard light’ van Meatloaf gedraaid. Omdat we de tekst van dat liedje 9 jaar geleden naar elkaar hebben gestuurd heeft dat liedje een speciale betekenis voor ons. En zo doorbreek je bovendien ook even de verplichte stilte tijdens de ceremonie!”

“Toen we naar buiten liepen, stond iedereen in een mooie haag. Dan voel je je echt heel speciaal. Daarna zijn we met de fotograaf naar een gaaf pand gereden dat gesloopt zou worden, voor hele stoere foto’s. De gasten zijn ondertussen wat gaan drinken op de boerderij. Toen wij daar aankwamen, hebben we met z’n allen geproost. Mijn broer is banketbakker en heeft onze bruidstaart gemaakt: helemaal wit met van binnen alle kleuren van de regenboog. Aan de buitenkant zaten macarons in allerlei vrolijke kleuren, hij was erg mooi geworden!”

041_ilona

“We hadden lekker de tijd om te genieten en te ontspannen, om te spelen met ons neefje & nichtje – ook onze bruidsjongen en bruidsmeisje – en er werden meerdere stukjes gehad gedaan. Toen hebben we wat groepsfoto’s geschoten en ondertussen werd het eten werd klaargemaakt. We hebben gekozen voor live cooking; er kwam een kok koken en gasten konden daarna langs een buffet lopen met allemaal lekkere dingen.”

Feest & kamperen

“Na het eten heb ik mijn onderjurk onder mijn jurk uitgehaald voor het feest, mijn make-up bijgewerkt en het lint in mijn jurk vervangen door een mintgroene.”

“De openingsdans begon rustig op het nummer van Marco Borsato en ging over in Paradise by the dashboard light en als laatst liep het lied over in Everybody dance now! Dat werkte heel goed: iedereen stond meteen op de vloer en het was echt een knalfeest!”

055_ilona

“We zijn doorgegaan tot een uurtje of 03:15, want we konden de eindtijd natuurlijk zelf bepalen. Het druppelde langzaam leeg en we bleven over met de mensen die echt zin hadden om verder te feesten. Helemaal prima!
Een kleine 20 man is nog blijven slapen op de camping. Zelf hadden we ook nog een tentje in de vorm van een Volkswagenbusje aangeschaft, voor als we ook zin hadden om aan te sluiten op de camping, maar uiteindelijk zijn we toch lekker thuis gaan slapen. Om 07:00 uur werd ik alweer wakker, ik was bekaf maar zat nog vol adrenaline. Alles was zo leuk geweest!”

Genoten

“Het hoogtepunt was voor ons het knalfeest, daar hadden we zó naar uitgekeken! Lekker feesten, lekker gek doen en plezier maken met de mensen die dicht bij ons staan.”

022_ilona

“Mijn gouden tip voor andere Lucky Girls is dat je dingen die je echt wil, gewoon moet doen. Het kan maar één keer! Doe het zelf of vraag anderen te hulp. Dat we veel dingen zelf hebben gemaakt, maakte het echt ‘onze’ dag, iets van onszelf. Van al onze vrienden waren wij het 9e stel in een jaar tijd dat haar bruiloft vierde, maar door het op onze eigen manier te doen, wordt dat toch nooit saai.
We hebben bovendien echt genoten van onze eigen bruiloft waar we echt alles hebben kunnen doen wat we wilden!”

Wil je ook zo’n gave trouwjurk? Hier vind je ons.

Fotografe: Mijn Zus Fotografie, Bussum

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

135 pagina’s vol toptrouwjurken van 699 tot 1999

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen