Grenzeloos trouwen in een bohemian crop top trouwjurk!

Kathleen (40) en Erwin (38) trouwden twee keer: in de Provence voor de romantiek en in België voor de wet. De bohemian trouwjurk die ze daarvoor zocht, kon ze in België niet vinden. Dus ook voor haar trouwjurk stak ze de grens over en kwam ze naar Assepoester!

Hadden ze in België geen bohemian trouwjurken?

Kathleen: Nee! Wat ze lieten zien vond ik totaal niet bohemian. Trouwjurken in België hadden voor mij net iets te veel bling, of pailletten. Het waren veelal trouwjurken met lagen, waar je amper in kon bewegen. Het viel niet natuurlijk. Ik was juist op zoek naar naturel, een beetje gypsy en lekker landelijk.

Het was ook overal een stijve bedoening, ik mocht niet eens zelf rondkijken, zij pakten de trouwjurken voor me.

Hoe heb je toen besloten de grens over te steken naar Assepoester?

Kathleen: Na een maandenlange zoektocht met familie en vriendinnen ben ik uiteindelijk samen met mijn getuige online gaan kijken naar trouwjurken in ons bohemian thema.

Assepoester was helemaal wat ik zocht. Op de site zag ik voor het eerst crop top trouwjurken en die spraken me enorm aan. Ik moest er gewoon naartoe, zelfs toen ik zag dat het in Nederland was en we twee uur moesten rijden. Ik had het gevoel dat ik ‘m daar zou vinden.

Hoe was je ervaring in de winkel, na die lange rit?

Kathleen: Heel leuk! Ik had meteen in de gaten dat dit helemaal anders was. We werden totaal niet stijf ontvangen, maar mochten meteen rondkijken en pakken wat we wilden. Keileuk, ik wist niet wat ik meemaakte!

Hoe ben je te werk gegaan?

Kathleen: Ik ben zelf gaan rondkijken en heb een aantal trouwjurken meegenomen in het pashokje, waaronder een bohemian crop top trouwjurk. Die sprak me direct aan, en kon het wel eens zijn. Die bohemian crop top trouwjurk heb ik als eerste gepast en was echt wat ik wilde, maar ik wilde toch ook de andere trouwjurken aan zien. Maar steeds als ik uit het pashokje stapte, dacht ik: ‘neeeee…’. Tot ik een heel mooie kanten trouwjurk met een open rug aanhad. Toen ging ik twijfelen…

Oh spannend! En toen?

Kathleen: Toen heb ik de crop top trouwjurk nog een keer aangetrokken. De eerste keer was die trouwjurk al echt wat ik zocht, maar omdat het de eerste was en ik nog een paar andere mooie trouwjurken had gezien, wilde ik nog niet meteen beslissen.

Maar toen ik ‘m voor de tweede keer aan had en in de spiegel keek zag ik mezelf al in de Provence staan in die trouwjurk. Hij was ook net iets meer bohemian dan die kanten trouwjurk met open rug. Alle gasten kwamen in dat thema, dan moest ik dat zelf toch ook dragen. Het plaatje klopte na lang zoeken. Dat werd ook tijd, want het duurde toen nog maar twee maanden tot de bruiloft.

Hoe past deze jurk bij jou en in het plaatje?

Kathleen: Ik ben niet heel traditioneel en heb een eigenzinnig kantje. Ik ga ook vaak net even iets anders gekleed. Dit is geen doorsnee trouwjurk, maar heeft ook dat ‘net iets specialers’.

Voor de bruiloft heb ik alle decoratie zelf gedaan, daar ben ik een jaar mee bezig geweest. De sfeer was idyllisch, romantisch en sprookjesachtig. Mijn bohemian trouwjurk klopte in dat geheel. Een chique trouwjurk met een hoepel had er niet bij gepast.

Het kant speelde daar ook een rol in. Ik wilde graag een kanten top en een gladde rok. Ik heb wel een trouwjurk gepast die helemaal van kant was, maar dat vond ik too much. Bij deze bohemian crop top trouwjurk was het niet overdreven, maar heel subtiel. Perfect bij het thema en in de setting.

bohemian crop top trouwjurk Assepoester

Hoe kwam je op het idee om in de Provence te trouwen?

Kathleen: Ik wilde niet in een zaal trouwen, maar buiten. In België of in Nederland weet je het nooit met het weer. In de 4 jaar dat wij samen zijn, zijn we ieder jaar in de Provence op vakantie geweest naar hetzelfde B&B. Het weer is altijd goed, het is er supermooi, we komen er graag en hebben de eigenaars inmiddels goed leren kennen. Zodoende hebben we gevraagd of we daar mochten trouwen. Zij hadden dat nog nooit eerder gedaan, maar vonden het geen probleem.

We hebben er met 50 vrienden en familieleden een week vakantie van gemaakt, waarin we ook nog eens zijn getrouwd. We zijn die week ook nog met z’n allen naar het strand geweest. Sowieso was dat heel gezellig, ook met mensen die elkaar daarvoor niet eens heel goed kenden.

Oh heerlijk! En hadden jullie lekker weer?

Kathleen: We hadden prachtig weer! Toch heb ik het niet te warm gehad in mijn bohemian crop top trouwjurk. Ik wilde me goed voelen in mijn trouwjurk en niet staan zweten. Het was perfect met dat blote topje van boven en die luchtige rok!

Had je nou wel of niet iets met bandjes onder de top?

Kathleen: Ik wilde eigenlijk iets met bandjes, omdat ik best grote borsten heb. Maar zonder stond mooier en het zat ook stevig genoeg. Maar ik wilde er niet mee bezig zijn, dus ik heb een plak bh gekocht, dat zat nog beter en het stond mooi met die blote schouders.

In België had ik er wel een bh onder gedaan. Ik was van plan om een sjaaltje te dragen, maar omdat we nog mooi weer hadden was dat niet nodig, dus daar zie je de bandjes wel. Het kan allebei dus!

Hoe zag je dag eruit?

Kathleen: Iedereen werd bij zijn of haar verblijfplaats opgehaald en naar de B&B gebracht. Daar hebben we een drankje gedaan en op een bepaald moment bij een grote boom plaatsgenomen voor de ceremonie. Die was heel luchtig, ook al met een wijntje erbij. Daarna hadden we receptie bij het zwembad, waar we allemaal strobalen met doeken erover hadden neergezet. Daar kon iedereen wat hapjes eten gevolgd door een walking dinner. Met ’s avonds een groot feest!

En je mocht je bohemian crop top trouwjurk zelfs een tweede keer aan.

Kathleen: Ja, helaas kon niet iedereen er bij zijn in de Provence. In België zijn we voor de wet getrouwd en daarna hebben we nog een receptie gedaan voor de mensen die er niet bij waren, en ook voor collega’s en klanten van mijn bedrijf. Dat was gewoon ’s middags. Toevallig was er die dag een wijnfestival en daar zijn we met een groot deel van de gasten nog naartoe gegaan. Ook in mijn trouwjurk, dus dat riep leuke reacties op!

Daarover gesproken: hoe waren de reacties op je bohemian crop top trouwjurk?

Kathleen: Iedereen vond ‘m supermooi en een jurk die helemaal klopte bij mij. De meeste gasten dachten dat ik een trouwjurk aan had en zagen niet dat ie uit twee stukken bestond. De crop top trouwjurk voelde heel comfortabel en zat heel luchtig, wat goed van pas kwam in de Provence op die warme dag!

Wil je ook zo’n droombruiloft?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jóu.

bohemian crop top trouwjurk Assepoester

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Bij Assepoester gaat ALLES anders

Check onze no nonsens aanpak

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2024/2025

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de bruidscollectie 2024 / 2025.

150 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen