Trouwen in een klooster aan zee, borrelen in een beach house, Louboutins en een gekleurde trouwjurk

Tineke: “Voor ons allebei is dit ons tweede huwelijk. Wij wilden graag trouwen uit principe; we vinden het heel mooi om onze liefde te bezegelen. Het was in onze relatie al vrij snel duidelijk: wij gaan met elkaar verder en dan wordt het ook een huwelijk. Of trouwen dingen heeft veranderd voor ons? Jazeker, we woonden daarvoor nog niet samen. Daar hebben we bewust voor gekozen, om principiële redenen; we zijn allebei gelovig. Een dag voor de bruiloft moest ik mijn eigen huis opleveren en toen we terugkwamen van huwelijksreis, zijn we direct verhuisd en gaan samenwonen. We hebben zelfs de trouwdatum aangepast aan de datum van de oplevering van ons huis. Het was een drukke tijd, maar wel heel leuk.”

“En nu zijn we getrouwd en wonen we samen. Dat is erg leuk; het voelt als een nieuwe fase.”

Bijzondere locaties

“We hebben een paar bijzondere locaties gekozen voor onze bruiloft. We zijn wat ouder en dan hoef je niet meer zo heel erg op geld te letten, dat is erg prettig. We hebben het écht kunnen vieren zoals wij wilden.
Omdat we elkaar in Noordwijk hebben ontmoet, zochten we daar naar een trouwlocatie. We hebben wel iets langer moeten zoeken naar de trouwlocatie dan naar de jurk! Huis ter Duin vonden we een te chique bedoening, maar hun strandlocatie, Breakers Beach House, paste wel helemaal bij ons. Dus kozen we ervoor om daar te gaan eten. Voor het burgerlijk huwelijk en de toost ontdekten we Kerk aan Zee; een voormalige kerk die is omgebouwd tot galerie en evenementenlocatie. Het is er prachtig, heel groot, met een ruim gevoel en veel licht. ’s Avonds hebben we het kerkelijk huwelijk gevierd in het kapelletje dat aan de kerk vast zit. Daar hebben we aansluitend het feest gegeven.”

“Overdag waren we met 45 gasten en tijdens het feest met 140. We hadden aparte trouwkaarten gemaakt, één voor mensen die er de hele dag bij zouden zijn, één voor de mensen die alleen naar het kerkelijk huwelijk en het feest zouden komen en een huwelijksaankondiging voor contacten die we niet wilden uitnodigen, maar die we wel wilden laten weten dat we gingen trouwen.”

De jurk: lang? Rood? Of toch voor kort achter lang?

“Hoe kwam ik in Arnhem terecht voor mijn bruidsjurk? Ik ben gaan zoeken op internet. Ik wilde geen traditionele bruidsjurk, dus ik zocht een winkel waar ze niet alleen maar witte jurken hebben. Een van mijn zusjes had ook al eens een jurk bij Assepoester gevonden, dus toen Assepoester uit de bus rolde, dacht ik: daar ga ik kijken.”

“Ik had gedacht dat ik heel veel jurken zou moeten passen, zou moeten zoeken, andere winkels af zou moeten gaan, maar dat bleek niet nodig: de eerste jurk die ik aantrok, was mijn jurk. Ik had maar één zaak en één jurk nodig blijkbaar. Bizar, maar het was ‘m gewoon.”

“Eerst dacht ik aan een lange trouwjurk. Gewoon, omdat ik toch al 43 ben. Maar dat vond Ton niet zo heel leuk; het leek hem wat stijf. Ik ging naar Assepoester met het idee dat een trouwjurk voor kort achter lang dan misschien leuk zou zijn. En ik dacht ook aan een rode jurk; ik wilde geen traditionele trouwjurk en ik hou wel van rood. Maar rood was toch wel heel erg rood, vond ik. Mijn zusje kwam toen met het idee om een trouwjurk in brons uit te proberen, dat is ook wel een kleur die mij staat. Toen ik het hokje uit kwam, reageerden mijn zusjes zó enthousiast, dat ik vrij snel wist dat ik de jurk gevonden had. Zij hebben zo’n andere stijl – wij alle drie eigenlijk – en ze vonden deze jurk meteen bij mij passen. Precies wat ik zocht!”

“Ton vond mijn jurk héél mooi. Hij was ook behoorlijk apart, met die sleep en de aparte vormgeving. Ik heb er alleen maar positieve reacties op gekregen. Ik weet niet of mensen van mij hadden verwacht dat ik zo’n jurk zou dragen, want ik zelf eigenlijk ook niet, haha!”

Hij lachte breeduit

“Onze trouwceremonie zou pas om 14:30 beginnen, maar ik was daarvoor toch nog aardig druk hoor! Om 08:30 zat ik bij de kapper; om 10:00 zat ik bij mijn ouders thuis in de make-up. Toen Ton aanbelde en ik de deur opendeed, was hij zijn stropdas nog aan het omdoen, haha. Hoe hij reageerde toen hij mij voor het eerst zag in mijn jurk? Nou, er stond een hele menigte om ons heen en hij zegt dan nooit zoveel. Maar ik zie het dan aan zijn blik: hij lachte breeduit!”

“Om 11:30 zijn we naar Noordwijk gereden met de fotograaf en hebben we een uur lang foto’s gemaakt. Om 14:30 moesten we present zijn op de trouwlocatie voor de ceremonie.
De ambtenaar kende ik, die hebben we ook zelf gevraagd om ons te trouwen. Daardoor was de ceremonie heel persoonlijk, zij kende mijn verhaal. We hebben er heel erg van genoten. Ik vond het beslist een mooi onderdeel; het hoort er niet alleen bij, maar dat iedereen er getuige van is dat je ja zegt, voelde voor mij heel persoonlijk.”

Kerk aan Zee

“Na de ceremonie hebben we in de Kerk aan Zee getoost met prosecco en bruidstaart. Die hebben we via de locatie uitgezocht bij een patisserie in Noordwijk. Ik hou erg van mokka, dus hebben we voor een taart gekozen met mokkavulling. Ik heb er twee pinguïns op laten zetten. Dat vond ik dan wel grappig, omdat we aan het strand trouwden.”

“Om 16:30 waren we in Breakers – de strandlocatie – en gingen we aan tafel voor een shared dinner. Er waren drie voor-, drie hoofd- en drie nagerechten en gasten konden pakken wat ze wilden. Rond 19:00 zijn we naar de Kerk aan Zee gegaan voor de kerkdienst.”

“De dienst was prachtig. Een aantal bekenden en een goede vriendin zitten in een band en die heeft voor ons gespeeld. Samen met die vriendin heb ik de liturgie gemaakt. Als thema kozen we voor ‘een nieuw seizoen’; we hebben allebei veel meegemaakt en zijn aan een nieuw seizoen begonnen. Voor mijn gevoel klopt het helemaal. Ik kijk er met warme gevoelens op terug.”

Louboutins uit en dansen!

“Om 20:30 begon ons feest. Ton en ik kwamen binnen en de gasten stonden ons op te wachten in een erehaag. We hadden een hele goede band: Hot Town. Het was echt een ontzettend goed feestje.
Ik ben wel gewend om hoge hakken te dragen, maar ik had die dag Louboutins aan – ken je die schoenen? Ze hebben een hele hoge dunne hak, dus op een gegeven moment werd dat wel pittig. Rond 22:30 heb ik die verwisseld voor andere pumps. Maar echt, er is fantastisch gedanst. En iedereen die we er bij wilden hebben, was er. Geweldig.”

“We zijn doorgegaan tot 00:30 en toen door een haag van sterretjes gelopen; heel leuk. De maandag erop zijn Ton en ik op huwelijksreis gegaan; eerst naar Mauritius om uit te rusten aan het strand en daarna naar Zuid-Afrika. We waren er allebei nog nooit geweest en hebben een paar dingen bezocht en rondgetoerd. Heel bijzonder.”

“Wat me het meest is bijgebleven van onze bruiloft, is hoe blij ik was. Het was zo’n mooie dag en alles was piekfijn geregeld. Het was echt precies zoals we het wilden vieren. Te gek ook dat alle mensen het een fijne dag vonden en ook blij waren.”

Location, location, location

“Of ik erg druk ben geweest met de bruiloft? Dat vond ik erg meevallen. Ik ben drukker geweest met mijn huis! Mensen vroegen in de aanloop naar de bruiloft toe weleens: ‘En, heb je er zin in?’ En dan dacht ik: Mmm, eerst maar eens mijn huis leeg krijgen. Als je de belangrijkste dingen op de rit hebt – voor ons waren dat de trouwlocatie, de trouwjurk en de kaart – dan ben je al een heel eind. En we hadden twee goede ceremoniemeesters – mijn zusjes – die veel hebben gedaan. De eigenaar van onze trouwlocatie heeft alles ook heel goed geregeld; die zat er echt bovenop.”

“De basis voor je bruiloft ligt in de locatie, vind ik. Die tip zou ik andere Lucky Girls mee willen geven. Daar kun je alles omheen bouwen hè? Natuurlijk draait het niet puur om de locatie, het gaat om het trouwen. Maar als je het viert op een locatie waar je zelf iets mee hebt en die goed voelt, dan wordt het ongetwijfeld een geslaagde bruiloft.”

Wil je ook zo’n gave trouwjurk? Hier vind je ons.

De adresjes van Tineke:

Trouwfoto’s: Luther Hartog, Amersfoort
Tineke: “Ik ken Luther en wist meteen dat ik hem zou vragen. Hij werkt niet traditioneel, doet het allemaal net even op een andere manier. Dat spreekt me aan.”

Feest- en trouwlocatie: Klooster, Noordwijk
Tineke: “De eigenaar van de locatie heeft alles heel goed geregeld en zat er bovenop! Ik kan deze locatie zéker aanraden.”

Locatie borrel & eten: Breakers Beach House, Noordwijk
Tineke: “Het paste helemaal bij ons. We hebben er geborreld en gegeten.”

Trouwringen: Van Hell Juweliers, Amersfoort
Tineke: “Je vindt er prachtige ringen; er is zelfs een aparte afdeling voor trouwringen. Ik vond het nog moeilijk kiezen!”

Trouwjurk: Assepoester Feestkleding, Arnhem
Tineke: “Ik ben er prima geholpen en had niet gedacht dat ik zó snel mijn jurk zou vinden. Ik had maar één zaak en één jurk nodig blijkbaar!”

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

190 pagina’s vol toptrouwjurken van 499 tot 1299

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen