Trouwen in een kookstudio, een barbecue en een asymmetrische trouwjurk

Wendy: We kennen elkaar nu al zo’n 17 jaar, maar trouwen vonden we altijd zo burgerlijk! Na mijn studie kochten we ons eerste huis en kregen we drie kinderen. We vonden het wel hip, niet getrouwd zijn en toch een gezin hebben. Maar na een aantal jaar begon het toch te kriebelen.

Daarnaast vond ik het toch wat sneu klinken: ‘Nee, mijn vriend komt de kinderen vanmiddag uit school halen’. Tijd om volwassen te worden!

Toen ik in 2012 na een operatie lag te herstellen in bed, besloot Patrick mij te vragen. Een heel gek moment, maar toch heel bijzonder.
Vanaf dat moment – het duurde toen nog ruim een jaar voordat het zover was – ben ik begonnen met het verzamelen van ideeën. We hadden een heel vastomlijnd idee: het mocht absoluut niet traditioneel zijn! We zijn beiden heel creatief en daarom wilden we het anders dan anders doen. En vooral niet te duur.

Een echte anders-dan-anders-jurk

Wendy: Voordat ik op zoek ging naar een trouwjurk, was ik al eens op assepoester.com geweest. Ik had er zelfs leuke ideetjes vanaf gehaald. Ik vond de site heel erg leuk; het past bij hoe wij zijn.

Toch wilde ik nog eerst bij een andere bruidsmodezaak kijken. Maar het ging daar heel vervelend, de verkoopster snapte niet wat ik bedoelde. Op de site van Assepoester had ik leuke dingen en trouwjurken gezien en die hadden ze in die andere winkel allemaal niet. Ik vond één leuke jurk, maar die was niet in mijn maat op voorraad, dus die zou ik dan moeten bestellen en ik zou er ook alvast een aanbetaling voor moeten doen.

Ik heb toen gezegd dat ik nog wel zou bellen, maar ik zat vervolgens heel sip in de auto. Mijn moeder zei: ‘dan rijden we nú gewoon door naar Assepoester en gaan we daar een afspraak maken!’.

Wisten wij veel dat je gewoon naar binnen kunt lopen zonder afspraak…! Toen we binnenkwamen, voelde het gelijk heel anders dan bij die andere bruidsmodewinkel. Ik dacht: hier had ik meteen naartoe moeten gaan. Het was alsof je de H&M binnenstapt, heel losjes.

Het was wat rommeliger, niet zo strak in de lijnen zeg maar. Maar we werden heerlijk in de watten gelegd door de verkoopsters en ze hielpen me op een prettige manier. Ze zeiden ook gerust eerlijk: ‘o nee, dat moet je niet doen’. Ik vond het ook fijn dat ik gewoon alles uit de rekken mocht pakken, dat had ik eerder gemist, bij die verkoopster die niet snapte wat ik wilde. Toen dacht ik: laat me nou even zelf kijken, dan kan ik het uitleggen! Gelukkig mocht dat bij Assepoester wél.

Op de site had ik een andere bruid gezien met een asymmetrische trouwjurk met stroken van tule. Echt een hippe trouwjurk, zoiets wilde ik ook wel. Mijn moeder wees de eerste jurk aan. Ik vond ‘m niet zo mooi, maar de verkoopster zei: ‘probeer ‘m maar gewoon’. Toen dacht ik: nou oké, als jullie zeggen dat ‘ie leuk is, trek ik ‘m wel aan. Het was gelijk raak. Een echte ‘anders dan anders’-jurk, precies wat ik zocht. We waren nog geen half uur binnen geweest, of ik was al geslaagd!

Trouwen op onze manier

Wendy: We zijn in twee dagen getrouwd, dat is heel goed bevallen en een aanrader! Zeker als je je kinderen erbij wilt betrekken. We wilden graag op een bepaalde datum trouwen, maar dat viel op een dinsdag… niet echt een ‘partynight’! En dus besloten we om het feest op de zaterdag erna te vieren.

Onze trouwuitnodiging bestond uit een bundeltje losse langwerpige tickets die we hadden samengebonden met een touwtje en een setje gelukspoppetjes in de vorm van een bruidspaar. Op het voorste ticket stonden onze namen en twee vingerafdrukken die samen een hartje vormen. Die waren niet van ons, maar dat maakt niet uit, haha!

We hadden ook zelf een logootje gemaakt in de stijl van een vintage tattoo: twee duifjes die een sjerp vasthouden. Ik heb ook papiertjes voor de cupcakes gevonden met vogeltjes en hartjes erop. Ik vond die combinatie wel heel leuk: het lieflijke met het stoere van de tatoeage. Dat past bij ons.

Voor de trouwlocatie had ik meteen een fantastische plek in gedachten: De Mobiele Eetheid; een kookstudio bij de molen in Babberich. Stijlvol opgeknapt en met een prachtige tuin waar we buiten konden trouwen. Ik had via Pinterest ontelbaar veel ideeën opgedaan voor de versieringen en had het plaatje helemaal compleet.
De feestlocatie voor de zaterdag was gewoon een goede zaal met topcatering: Jan & Jan in Didam. Echte professionals als het om grote feesten gaat, heel relaxed dus!

Mooi moment

Wendy: Op de dag zelf deed mijn zus mijn haren en mijn vriendin -tevens ceremoniemeester- deed mijn make-up. Een kennis maakte ondertussen foto’s. Ik sliep bij mijn ouders met de meiden, onze zoon sliep bij papa thuis. Die mocht ’s morgens mee de trouwauto ophalen.

Het was even stressen aan het eind, maar uiteindelijk waren de dames op tijd klaar! We kozen ervoor om van de eerste ontmoeting als bruidspaar een moment voor ons alleen te laten zijn, Patrick kwam naar boven om mij en de meiden op te halen. Omdat het best een emotioneel moment is, vonden wij het fijn om dat met ons gezin te doen. Dus dat je je er niet van bewust hoeft te zijn dat er mensen staan te kijken. Het was een heel mooi moment, we waren er stil van!

We zijn meteen vertrokken om foto’s te maken. En de gouden tip voor foto’s maken met kinderen: laat het los… Dan maar geen perfect geposeerde foto’s. Het resultaat is losjes en heel erg eigen geworden. Het heeft niet te lang geduurd, ze bleven al die tijd lachen en poseren en we zijn dus gestopt toen de eerste begon met tegensputteren.

De aankomst bij de trouwlocatie was heel bijzonder. Het was inmiddels gaan regenen, dus de buitenbruiloft zat er niet in helaas. Maar op het moment dat we aankwamen en al die lieve mensen zagen staan buiten… onbeschrijfelijk!

De ceremonie verliep heel gemoedelijk, zoals wij graag wilden. We kregen via de gemeente een ambtenaar aangewezen, een echte topper! Niet stijfjes of traditioneel, maar ze liep als een presentatrice langs de gasten en stelde vragen aan ze.

Na alle officiële zaken was het tijd voor taart! Ik eet glutenvrij en we hebben een glutenvrije bruidstaart laten maken door een kennis. De andere gasten kregen allemaal een cupcake. Een beetje in stijl van het trouwkaartje.
We kozen voor een BBQ die verzorgd werd door de Mobiele Eetheid, echt heerlijk. Om 19:00 was het feest voorbij, we waren ook helemaal op! Gelukkig hadden we nóg een feest in het vooruitzicht!

Op zaterdag hebben we een heerlijk feest gehad. Lekker gedanst en gefeest! Het fotohokje dat we hadden gehuurd via mijnfotohokje.nl was een groot succes. De eigenaar van het hokje zei na afloop dat er wel 600 foto’s waren gemaakt; dat had hij nog nooit meegemaakt! Het was echt geniaal en niet duur: voor 250,- euro stond hij de hele avond op ons feest. Van tevoren hadden we allerlei “props” gemaakt, dus het werd een dolle boel. ’s Nachts hebben we de foto’s nog eens bekeken, hilarisch!

Denk niet te traditioneel

Wendy: Het was echt een topweek… Ik werk op een basisschool, maar omdat we in een schoolvakantie trouwden, zijn we de maandag na het feest nog in onze trouwkleding naar mijn school gegaan. Alle kinderen waren heel feestelijk aangekleed en hadden allerlei leuke optredens verzorgd. Heel bijzonder. ’s Middags hebben we de kinderen uit de klassen van onze eigen kinderen thuis uitgenodigd voor een taartje en wat te drinken. Ik mocht mijn mooie trouwjurk dus maar liefst 3 keer aan!

Ik heb een goede vriendin gevraagd om ceremoniemeester te zijn, zij nam het regelgedeelte grotendeels over. Ook een aanrader, iemand om dingen mee te overleggen en sommige niet zo feestelijke zaken te laten regelen. Verder heeft zij ervoor gezorgd dat de dingen gebeurden zoals wij dat ook graag wilden.

Wendy: Mijn tips voor andere Lucky Girls: Denk niet te traditioneel. Durf ongewone keuzes te maken. Het is jullie dag! Betrek de kinderen erbij. Geef ze een taak of laat ze meebeslissen… het is ook hun dag 😉 Zorg voor een nanny. Iemand die jouw kinderen (of van anderen) een beetje in de gaten houdt en zorgt voor wat entertaining. En houd rekening met onvoorziene uitgaven… Het zijn de kleine dingen die het vaak duur maken.

Het állerleukste moment vond ik dat waarop wij kwamen aanrijden bij de trouwlocatie. We moesten de brug nog over en vanaf daar konden we de locatie al zien. Ik was aanvankelijk erg teleurgesteld dat het geen mooi weer was en we dus ook niet buiten konden trouwen. Ik zat een beetje te mokken in die auto, zo van: ‘dit moet toch de mooiste dag van mijn leven zijn?’, tot we vanaf dat punt alle familie en vrienden voor de trouwlocatie zagen staan. Toen dacht ik: het maakt geen bál uit of het regent en of alle stoelen scheef staan; al deze mensen zijn hier voor ons gekomen! Dat was voor mij het állermooiste moment….

Trouwfoto’s: Jeroen van Alphen Photography

Lees meer Lucky Girls verhalen

Yes! De nieuwe collectie is binnen!

Kom langs zonder afspraak

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

190 pagina’s vol toptrouwjurken van 499 tot 1299

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen