Trouwen in een muziektent, eten aan de Kralingse Plas, een koffiebus voor de kerk en een korte rode trouwjurk

Joliene: “We hebben de ceremonie gedaan in Barneveld, in een muziektent. Ik heb 19 jaar tegenover die plek gewoond. Als klein meisje keek ik uit mijn slaapkamerraam en zag bruidsparen daar foto’s maken. Dat wilde ik ook! Sterker nog: ik wilde daar trouwen. Het is een soort buiten-prieeltje, omringd door treurwilgen en een grasveld, met een beekje ernaast. Een hele bijzondere plek en gelukkig was het op onze trouwdag supermooi weer, zodat we er helemaal van konden genieten.

Het kostte heel wat werk om de Gemeente zover te krijgen dat we de plek mochten gebruiken als officiële trouwlocatie. De plek moest ook aan diverse regels voldoen. Zo moest er bijvoorbeeld een toilet zijn. We dachten er eerst nog over om er voor de grap zo’n Dixi toilet naast te zetten, maar uiteindelijk ben ik naar de basisschool gestapt dat er tegenover zit. Onze gasten mochten van hun toiletten gebruik maken. Ook mochten we 40 stoelen van hen lenen. We hoorden achteraf dat alle trouwambtenaren jaloers waren op Evelien; onze ambtenaar, omdat ze het zo’n gave plek vonden om een huwelijk te mogen sluiten. De dag na onze bruiloft stonden we in de krant, omdat we het eerste bruidspaar waren dat op die plek is getrouwd!”

“De versieringen voor de locatie zijn allemaal zelf gemaakt. Met gebruikte tijdschriften heb ik een vlaggenlijn gemaakt en de lintengordijnen zijn simpel gemaakt van (crêpe) papier en touw. Mijn vriendin Simone is erg creatief en was helemaal enthousiast om te helpen. Ze heeft ook onze trouwkaart gemaakt en dat is er niet zo maar één, haha. Ook andere vriendinnen en zelfs mijn tante hebben met het knutselen in de voorbereidingen geholpen! Onze ceremoniemeesters Sandra & Susanne hebben geweldige wegwijzers geverfd, veldbloemen in glazen potjes gezet en iedereen van kopjes voorzien met eigen naamlabels. Alles in kleurrijk thema! .”

Een korte rode trouwjurk

“Ik had al twee afspraken gemaakt bij twee grote bruidsmodezaken, om jurken te gaan bezichtigen, toen ik op arnhemsmeisje.nl terechtkwam en daaropvolgend de site van Assepoester. Kort van tevoren heb ik die afspraken gecanceld en ben ik naar Arnhem gegaan. Ik heb tegen mijn moeder, schoonmoeder en zus gezegd: sorry, het wordt toch Arnhem! Want daar kunnen we gewoon zonder afspraak binnenlopen, dus dat wordt superrelaxed.
Ik was enthousiast van de jurken die ik bij de Lucky Girls op de foto’s zag. Bovendien wilde ik een gekleurde trouwjurk en door jullie website kreeg ik de indruk dat jullie niet zo standaard zijn. Het was puur een onderbuikgevoel hoor; soms heb ik langere tijd nodig om een knoop door te hakken, maar nu wist ik: ik ga hier vandaag een jurk vinden. Achteraf was ik ook echt niet gelukkig geworden van grote rijen met witte jurken.”

“Dit was helemaal ‘mij’. Wat mij aansprak, was de vrijheid die je krijgt om zelf jurken uit de rekken te pakken. En toen ik dé jurk eenmaal aanhad, kon ik die ook rustig aanhouden om even te zitten en wat te drinken. Mijn schoonzus, die zeven jaar geleden haar trouwjurk kocht bij een andere winkel riep: ‘Bij mij ging het héél anders! Ik werd op een stoel neergezet en welke jurken ik ging passen werd voor mij bepaald door de verkoopster. Jij mag ze gewoon zelf pakken!’.”

“Het werd een korte rode trouwjurk. Het liefst wilde ik nog iets meer asymmetrie in de jurk en dat kon gelukkig: tijdens het afpassen werd de trukendoos erbij gehaald en is er nog een schouderbandje aan de jurk gemaakt. Ik was best trots op mezelf dat ik binnen tweeënhalf uur klaar was! Ik heb ook geen moment gedacht: dit is ‘m niet. Deze korte trouwjurk is echt een weerspiegeling van mezelf. Bovendien wist ik niet dat ik zulke mooie lange benen had…!”

Het draaiboek: relaxed begin in een koffietent met je beste vrienden

“We zijn onze trouwdag begonnen in een koffietent. We zijn namelijk nogal fan van koffiehalen buiten de deur. Op zaterdagochtend is dat het eerste wat we doen; naar de Maasboulevard in Rotterdam en koffie halen. Samen met de getuigen; een vriend van Wilco en een vriendin van mij, zijn we bij De Zith koffie gaan drinken. Even een momentje om hen ook te bedanken en te eren voor hun rol. De ceremoniemeesters hadden als verrassing ontzettend mooie cupcakes geregeld. Onze fotograaf had nog nooit meegemaakt dat een bruidspaar zó relaxed aan hun dag begonnen. Meestal is het haar & make-up, je jurk aan en dan begint het al. Alle stress die ik had, viel op dat moment ook van me af. Ik dacht: nu is het ónze dag en de ceremoniemeesters hebben het vanaf nu in handen.”

“We zijn met z’n vieren naar De Muziektent in Barneveld gereden. In een groene Volkswagen-bus met een klep en van die strobalen achterop. Wilco & ik zijn daarachter gaan zitten op de strobalen: Wilco stond en ik zat. Als een soort koning & koningin kwamen we aan bij de locatie. We hebben eerst geluncht met onze gasten. Twee ontzettende lieve vriendinnen van mijn moeder hebben dat verzorgd. Er waren allemaal lekkere broodjes met zelfgemaakte eiersalade… van Barneveldse eieren natuurlijk! En iedereen kreeg zijn of haar drankje in gekleurde mokken met eigen label. Ook hadden we allerlei gekleurde frisdrankblikjes in een grote teil met ijsklontjes voor het grijpen. Het was een heel relaxte ontvangst die maakte dat je je thuisvoelde.”

Eten aan het water, met de skyline van Rotterdam

“Na de ceremonie hebben we getoost met blikjes fris. Dat vonden we leuk; al die geluiden van blikjes die openklikken.
Wij zijn toen naar Rotterdam getuft waar we foto’s hebben gemaakt. Ondertussen vermaakten de ceremoniemeesters de daggasten met een activiteit. Ze hebben als verrassing voor ons een dansje gereperteerd op ‘Boogie Wonderland’ van Earth Wind & Fire. Toen ik daar later over hoorde, kon ik me alleen maar voorstellen hoe dat eruit moet hebben gezien: op een parkeerterrein aan de Kralingse Plas stonden zes auto’s die ze hadden opengegooid, Boogie Wonderland uit de speakers en dan zes groepjes mensen inclusief pruiken en andere feestelijke toebehoren die om die auto’s heen stonden te dansen… voorbijgangers zullen wel gedacht hebben… haha!”

“Bij restaurant De Tuin in Rotterdam zijn we vervolgens gaan eten. We hebben de voorgerechtjes buiten uit laten serveren; waar onze gasten nog lekker zaten te chillen op de steiger, met hun benen bungelend in het water. Het was supermooi weer, we hadden uitzicht op de skyline van Rotterdam, en werden omringd door zwanen en bootjes. Voor het hoofdgerecht zijn we aan tafel gegaan en hebben onze beide moeders een persoonlijke speech gehouden. Heel waardevol!”

Koffiebus voor de kerk en een koekjesritueel uit Australië

“Daarna reden we naar de Oosterkapel, een schattig kerkje op zo’n 10 minuten rijden van het restaurant. We hadden De Smaakbus voor laten rijden; een te gekke groene koffiebus, en die stond voor de kerk geparkeerd. Daar waren alle avondgasten al gearriveerd en hadden we de tijd om hen te ontmoeten, onder het genot van een heerlijke kopje koffie. Vaak ga je koffie drinken na de kerkdienst, maar ik krijg altijd ontzettende zin in koffie tijdens een dienst. Daarom hebben wij ervoor gekozen om het om te draaien. De Smaakbus was een van de eerste dingen die we hadden vastgelegd voor onze bruiloft, want we vonden hen zo leuk en ze waren zo enthousiast!”

“We hebben onze gasten opgeroepen om een ‘tim tam slam’ te doen; dat kennen we nog uit Australië, waar we leuke herinneringen aan hebben. Een ‘tim tam’ is een Australisch koekje dat je in warme koffie, thee of chocolademelk doopt. Daar moet je dan op het juiste moment de koffie uit zuigen en dan krijg je een explosie van chocolade in je mond. Het werkt niet altijd en het is nogal een geklieder, maar dat maakt het juist zo leuk. Ik stond gelijk vooraan om het voor te doen, in mijn jurk, dat maakte me allemaal niet uit!”

“Daarna kwam het meest bijzondere moment van de dag: de kerkdienst. Dit was voor ons heel belangrijk. We waren die ochtend wel voor de wet getrouwd, maar het voelde pas compleet na de kerkdienst. We wilden graag ons huwelijk starten met de zegen van God en het was ook een moment voor ons om Hem te danken voor Zijn aanwezigheid in ons leven. Het was een heel klein kerkje, ingericht als huiskamer. Het was een emotioneel en geladen moment. Ik besefte toen ook: alles & iedereen staat hier en deelt dit met ons; of je je er nu wel of niet in thuis voelt. We hebben vele positieve reacties gehad dat het puur en echt was.”

Er stiekem vandoor in een bootje

“We zijn teruggegaan naar De Tuin en toen barstte het dansfeest los. Het openingsmoment van de daggasten was een goede knaller om lekker te gaan dansen. Sommigen gasten zijn niet van de dansvloer af geweest! De openslaande deuren stonden helemaal open, je kon hierdoor ook even lekker aan het water zitten, we hadden een geweldig uitzicht; het was gewoon compleet.”

“Als verrassing zijn Wilco en ik er rond 01:00 tussenuit gesneakt en kwamen wij even later met een bootje aan bij de steiger. We hadden een schipper gevonden die zo aardig was om ons zo laat nog even heen en weer te brengen. Vanaf het bootje hebben we ‘bedankt!’ geroepen en gezwaaid naar onze gasten, die door de ceremoniemeesters allemaal naar de steiger waren gestuurd om te gaan kijken. En dan, dan kijk je elkaar aan en zeg je: jeetje, wat hebben wij een gaaf feest gehad!”

Begin je dag met iets persoonlijks

“Elke dag ontvangen we nog een persoonlijk kaartje van iedereen met een bon voor een kop koffie bij Bagels & Beans. Dat hebben onze ceremoniemeesters geregeld. Het is nog een speciale bon ook; die hebben ze bij Bagels & Beans speciaal voor ons ontworpen.”

“Mijn gouden tip voor andere Lucky Girls? Maak het zo uniek mogelijk en vooral persoonlijk… maar dat zegt iedereen al hè? In het verlengde daarvan dan: begin de dag met iets wat het voor jou persoonlijk relaxed maakt. Voor ons was dat het kopje koffie, dus zijn we begonnen bij de koffietent. Dat was zo’n mooie start; dan voel je gewoon dat het een mooie dag gaat worden. Maak je eigen unieke moment en maak daar tijd in de dag voor vrij. Je stresspeil zal je dankbaar zijn!”

De adresjes van Joliene:

Koffietent: de Zith, Barneveld

Trouwlocatie: De Muziektent, Barneveld

Restaurant: Café Restaurant De Tuin, Rotterdam

Koffiebus: Smaakbus

Trouwfotograaf: Suegraphy

Trouwkaarten vriendin Simone

Rode trouwjurk: Assepoester, Arnhem

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

135 pagina’s vol toptrouwjurken van 699 tot 1999

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen