Trouwen in een schooltje, een Engelse dubbeldekker, een akoestisch muziektrio en een klassieke jurk met een speels tintje

Margreeth: “Onze bruiloft wilden we sowieso intiem vieren met naaste familie en vrienden. We wilden een ontspannen feestje met lekker eten en goede muziek, zonder rekening te hoeven houden met ‘bruiloftsetiquette’, behalve wat wij zelf leuk vinden. Na de ceremonie hebben we een borrel gegeven op de feestlocatie voor wat meer mensen. Iedereen kon ons feliciteren, er was livemuziek en mediterrane hapjes; dat was heel erg leuk.”

Geen doorsnee jurk

“Ik was net bevallen toen we onze bruiloft hebben gepland, dus ik wilde wachten tot kort voor de bruiloft met het aanschaffen van een jurk. Er is hier ook een zaak in de buurt en die jurken zijn prachtig hoor, maar ik hou niet van die enorme Sissi-jurken. Het moest geen doorsnee trouwjurk worden voor mij.
Op de site van Assepoester las ik dat je bij jullie zonder afspraak langs kunt komen en dat jullie veel jurken op voorraad hebben. Omdat ik nog maar kort de tijd had om een jurk te vinden, was dat ideaal. Bij veel andere winkels ben je al te laat als je een half jaar van tevoren langskomt. En ik zag op jullie site dat je heel goed sneakers onder je trouwjurk aan kunt trekken. Toen wist ik zeker dat ik naar jullie toe moest, want ik kan dus echt niet op hakken lopen.”

“In mijn hoofd had ik een lange nauwsluitende jurk. Ik heb eerst een paar totaal andere jurken gepast. De derde jurk zat gelijk goed! Hij zat lekker, was gemaakt van een lichte stof – sommige trouwjurken zijn zo zwaar – en het was niet te zien dat ik nog niet zo lang geleden zwanger was geweest. Het is eigenlijk een klassieke jurk, maar de rode band maakt het net even anders. Ik voelde me echt bruid.”

“Ik had gedacht dat Assepoester een hele grote winkel zou zijn, met meerdere verdiepingen, maar het bleek bij jullie heel overzichtelijk. Met héél veel jurken! Mijn moeder en schoonzusjes waren mee en het was een hele gezellige ontvangst. De verkoopster was erg leuk, niet iemand die je verwacht in een bruidsmodezaak en ze gaf goede en eerlijke adviezen. “

Trouwfoto’s in de regen en een Engelse dubbeldekker-bus

“Op de dag van de bruiloft zijn we ’s ochtends om 07:00 opgestaan. Omdat we twee kleine kindjes hebben, moesten we er wel even over nadenken hoe we dat allemaal zouden regelen. Ik ben naar de kapper gegaan, terwijl Wouter thuis bleef bij de kinderen; daarna kwam mijn moeder oppassen zodat Wouter zich alvast om kon kleden en het bruidsboeket kon gaan ophalen.
Om 09:30 stond de fotograaf voor de deur en was er een photoshoot gepland. We wilden dat graag met de kindjes doen, maar dat ging gewoon niet; onze jongste dochter lag alweer in bed! Dus dan maar alleen Wouter & ik. Het regende heel hard in de oude straatjes van Almelo, maar de foto’s zijn heel leuk geworden. Daarop zie je mijn schoenen helemaal onder de modder zitten, haha!”
Volgende week gaan we nog een keer foto’s maken met de kinderen. Groot pluspunt: dan mag ik mijn jurk nog een keer aantrekken!”

“Om 13:00 hebben we de gasten opgepikt met een Engelse dubbeldekker. We hebben eerst koffie gedronken op het Stift (een oud dorp in Twente) en om 14:00 zijn we naar de trouwlocatie – een schooltje op hetzelfde terrein, gelopen. Alle nichtjes waren bruidsmeisje, dus we hadden er wel zeven, inclusief onze dochters. De bloemenmeisjes hebben met bloemetjes gestrooid en mijn broertje heeft me weggegeven.
Het was een erg mooie ceremonie. Het moest niet te zwaar zijn, maar wel over ons gaan. De kinderen maakten het lekker los en informeel.”

Spontaan de kroeg in

“Na het trouwen stond iedereen buiten bellen te blazen en daarna hebben we geproost met prosecco. De bruidstaart hadden we door onze dochter uit laten zoeken en zij kon ook niet anders dan kiezen voor rood met witte stippen omdat mama dat erg mooi vindt, haha.
We hebben nog een paar foto’s gemaakt en daarna zijn we met de bus naar Almelo gereden, naar Brasserie Op de Proef, waar het feest al begonnen was. Buiten werden we opgewacht met een welkomstdrankje en de muzikanten stonden al te spelen. Vrij snel daarna druppelden de eerste borrelgasten ook binnen.”

“Na de borrel is Nico – de eigenaar van de locatie – het eten gaan klaarmaken terwijl wij spontaan in een café verderop zijn neergestreken. De caféuitbater dacht vast ook: ‘het bruidspaar is binnen, ik heb het voor elkaar!’ Maar we konden natuurlijk maar even blijven.”

Proeverij en livemuziek

“Terug bij Op de Proef zijn we aan tafel gegaan: drie grote tafels en twee 4-persoonstafels. We hadden voor een tafelschikking gekozen en ervoor gezorgd dat iedereen op een leuke plek zat. We serveerden Italiaanse hapjes in tapas-stijl.
Hierdoor kon iedereen lekker rondlopen tijdens het eten. De muzikanten liepen daar tussendoor. Het dessert werd in kleine schaaltjes uitgestald op het kookeiland zodat iedereen zelf wat kon pakken. Tussendoor werd er al gedanst en later moest er echt even ruimte gemaakt worden voor de dansers onder ons.”

“De muzikanten zorgden voor veel sfeer. Ze heten Nieuwe Helden en bestaan uit drie zangers met trekharmonica, gitaar en contrabas. Hun stijl? Ze spelen alles van tussen de jaren ’50 en nu. De kindjes hebben zich ook prima vermaakt. Ik had grote tassen neergezet met photoprops en wegwerpcamera’s. Op de foto’s zagen we pas hoe gek ze zich allemaal hadden uitgedost!”

En, hoe was het?

“Het was echt een leuk feestje. Om 01:00 was het afgelopen. Onze ouders hebben ons een huwelijksnacht in het Oude Huis van Bewaring in Almelo cadeau gegeven. Ja inderdaad: we hebben onze huwelijksnacht doorgebracht in een gevangenis!”

“Wouter en ik zijn al elf jaar samen en we hadden niet van tevoren kunnen bedenken dat trouwen zo bijzonder zou zijn, dat het zoveel met je doet. Iedereen leeft met je mee en kijkt uit naar de bruiloft. Mijn schoonvader heeft een mooie speech gegeven, mijn nichtjes hadden een liedje ingestudeerd, we zijn verwend met leuke zelfgemaakte cadeautjes. En zonder dat we het wisten hadden een aantal gasten zich in ‘onze’ kleuren gekleed. Mijn broertje had bijvoorbeeld rode sokken aangetrokken, mijn moeder knalrode killer heels en mijn schoonzus had een prachtige rode jurk aan. Dat was een leuke verrassing!”

Ideeën & tips van Margreeth, voor jou

“Met onze eigen trouwstempel van Studio Stempel hebben we zelf menukaarten gemaakt. Het was een stempel in de vorm van een Engelse bus. We hebben ‘m ook gebruikt op labels van bruin karton die we hebben gebruikt voor het gastenboek. De plaatskaartjes voor de tafelschikking waren in dezelfde stijl; allemaal met een rood lintje eraan.
Ook aan de trouwbedankjes hebben we zelfgemaakte labeltjes gehangen. Voor alle gasten hebben we een sleutelhanger van een rode dubbeldekker gekocht. Dat paste natuurlijk helemaal bij ons feest!
Onze uitnodiging was in de vorm van een busticket. Die hebben we besteld via weddingdesigns.nl.”

“Mijn tip voor andere Lucky Girls is: laat het los. Want het gaat toch anders dan gepland. Zo heb ik ’s ochtends één van mijn oorbellen per ongeluk door de gootsteen gespoeld. De fotograaf heeft deze er met de nodige inspanningen weer uitgevist. En Wouter had de hele dag de verkeerde blouse aan! Hij had een mooie blouse gekocht voor bij zijn pak, maar had per ongeluk een witte Hema-blouse aangetrokken. Ik dacht al: wat zit die blouse raar! Ook waren we na dat uurtje foto’s maken helemaal verwaaid. Daar kun je je druk om maken, maar dat heeft geen zin. Het is veel belangrijker dat je een fijne, leuke dag hebt.”

“Goede muziek is ook heel belangrijk; dat zou ik iedereen aanraden. Dat geeft veel sfeer. Net zoals suffe muziek heel irritant kan zijn.
En dan zo’n mooie jurk… je voelt je echt een prinsesje. Ik moet echt een beetje afkicken van zo’n gave dag hóór. Zo jammer dat het maar één dag heeft geduurd…!”

De adresjes van Margreeth:
Fotograaf: Marijn Backx
Trouwlocatie: Het Stift, Weerselo
Engelse dubbeldekker-bus: Drenthe Tours
Feestlocatie: Brasserie Op de Proef, Almelo
Muziek: Nieuwe Helden
Trouwstempel: Studio Stempel
Uitnodiging: Weddingdesigns.nl
Trouwbedankjes: Thomastoystore.nl
Trouwjurk: Assepoester Trouwjurken, Arnhem
Bruidsboeket: Orangerie 21

Yes! De nieuwe collectie binnen!

Kom langs zonder afspraak

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

190 pagina’s vol toptrouwjurken van 499 tot 1299

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen