Trouwen in een sfeervol kasteel, vijf gekke bruidstaarten en Allstars met trouwlogo

Floor: “Waarom wij wilden trouwen in de herfst? In Nederland weet je eigenlijk nooit of het mooi weer wordt; in de zomer kun je alsnog herfstweer treffen! Vanwege onze reisplannen – we hebben net een halfjaar rondgereisd met de kinderen – wilden we de bruiloft niet te lang voor de reis plannen. Oktober vinden we een hele mooie maand met alle herfstkleuren. Gelukkig troffen we ook nog eens een hele mooie dag.”

Kasteel in herfstsferen

“Onze weddingplanner Annemaria kwam met Kasteel Sterkenburg, de trouwlocatie. Zij tipte ons om daar eens te gaan kijken en het zag er erg leuk uit. Voor een kasteel is het lekker kleinschalig; het was ook nog niet zo lang open. We vonden het heel knus, geen megakasteel. En het ging er informeel aan toe, dat sprak ons aan. Alles kan er, ze zeiden: “Kom maar met ideeën!”. Ik zou Kasteel Sterkenburg zeker tippen als een stijlvolle, romantische locatie.”

“De decoraties heeft Annemaria allemaal bedacht. Zo heeft ze hele mooie herfststukken besteld bij bloemist Kapteyn in Utrecht. Daar komt ook mijn bruidsboeket vandaan. ’s Avonds was de locatie versierd met fakkels, er was een rode loper naar het trouwkapelletje en aan de stoelen zaten witte strikken. Het was tot in de details verzorgd.”

Moooooi: simpel maar chique gedekte tafels 

Het draaiboek: eindigen met een borrel en een week later feest

“Op de dag zelf zijn we rond 11:00 begonnen. Eerst omkleden en daarna de getuigen en onze ouders ontmoeten. We hebben nog foto’s gemaakt in de tuin van Kasteel Sterkenburg en daarna startte de ceremonie, om 14:00.”

“Na de ceremonie hebben we onze vijf bruidstaarten aangesneden en was er eventjes tijd voor rust. We hebben nog geborreld met onze gasten en om 19:00 startte het diner met de daggasten. Na het diner konden ze blijven slapen. We hebben met een paar gasten nog lekker na geborreld in de kelder met wat drankjes. De volgende ochtend was er een gezamenlijk ontbijt. Met een koets zijn we daarna weggereden naar de manege.”

“In totaal waren er 50 gasten aanwezig bij de bruiloft. Een week na onze trouwdag hebben we ook nog een groot feest gegeven voor zo’n 200 man in De Rechtbank; een moderne locatie middenin het centrum van Utrecht.”

Gekleurde bruidstaart en Allstars met trouwlogo

“We hadden vijf aparte bruidstaarten in plaats van één grote. Ze waren uitgevoerd in de kleuren van de vlag van Terschelling, omdat ik daar ten huwelijk ben gevraagd. Elke kleur staat ergens voor. Rood staat bijvoorbeeld voor de daken van de huizen, geel voor het zand, blauw voor de lucht… zoiets. Ik weet het niet meer precies, wat het ging allemaal zo snel!”

Vijf bruidstaarten, in de kleuren van de vlag van Terschelling

“Als verrassing had Annemaria snoepjes van Papabubble geregeld met onze namen erop. Die werden uitgedeeld in kleine zakjes als trouwbedankjes.”
“Het idee van de Allstars met ons trouwlogo komt ook van Annemarie. Omdat we vlakbij de Rechtbank overnachtten, zou ik nog een stuk moeten lopen op mijn hoge hakken. Annemarie had daarom de sneakers geregeld. Het was dus een verrassing voor ons! We hebben ze ook meegenomen op reis.”

“Op internet hadden we Jennifer Hejna, onze trouwfotograaf, ontdekt. We hadden een lijstje met vier fotografen die we leuk vonden; die hebben we allemaal gebeld. Annemarie had al eens met Jennifer gewerkt en was positief over haar. Ze heeft ontzettend mooi werk, werkt lekker snel van hoppetee en is superenthousiast. We hebben haar daarom geboekt voor een loveshoot én de bruidsreportage.”

Cool idee: Floor & Roeland hebben van hun loveshoot een fotoboek laten maken, die ze gebruikten als gastenboek. Gasten konden zo iets leuks schrijven bij de foto’s van het Lucky Couple

Hij zat gewoon lekker

“Heel makkelijk, terwijl ik heel kritisch ben! Annemarie kwam met Assepoester, daar had ze goede ervaringen mee en bovendien was het lekker dichtbij voor me. Ik ben er op een ochtend met mijn moeder heengegaan. De eerste jurk was het al! Hij zat gewoon lekker.”

“Ik had van tevoren niet een heel duidelijk beeld van wat ik wilde. Wel wit, maar niet teveel frutsels. Maar dat was dan ook alles. De verkoopster pakte vier jurken voor me uit het rek: meteen de eerste was het al. Zij had gewoon de ervaring om te weten wat bij me paste. Dat ging heel rap.”

Hup: regenlaarzen aan onder de bruidsjurk en het herfstweer in!

“Hoe ik wist dat dit dé jurk voor me was? Je voelt je er heel mooi in, je gaat ook gelijk helemaal glanzen. Ja, ik voelde me er meteen helemaal goed in en dacht: wow! Voor het feest heb ik er trouwens iets andere accessoires bij gedragen. Ik ben blij dat ik ‘m twee keer aan heb kunnen doen, want ik zou ‘m wel veel vaker willen dragen!”

De adresjes van Floor:

Wedding & event nanny: La Nou Nou
Weddingplanner: Annemaria Breukel, Just Marie
Trouwlocatie: Kasteel Sterkenburg
Trouwjurk: Assepoester Trouwjurken
Snoepjes: Papabubble
Trouwfotograaf: Jennifer Hejna
Bruidstaarten: Elaine van Chatelaine

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

150 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

Opgelet: niet voor bridezilla’s.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen