Trouwen in jaren ’50 stijl, een mintgroene Amerikaanse auto en een casual trouwjurk

Lisette: Het was voor ons ongeveer een uur uur rijden naar Assepoester. Ik had al eens op de website gekeken en toen dacht ik: nou, dat is wel wat! Vooral dat je geen afspraken hoef te maken sprak me aan; dan voelt het ook niet zo alsof je meteen een verplichting aangaat. Bruidsmodezaken in de buurt leken me zo stijfjes; dat was het bij Assepoester helemaal niet.

Een beetje rock ‘n roll

Lisette: Een korte trouwjurk leek me wel wat. En hij moest een beetje rock ’n roll zijn. Martijn en ik zijn gek op de rock ’n roll stijl en de jaren ‘50. Op internet had ik een plaatje gezien van een trouwjurk in jaren ’50 stijl, dat paste helemaal bij ons. Maar ja, dat was op een Engelse site en bestellen leek me te eng bij een trouwjurk, die moet toch goed passen. Ik had er wel vertrouwen in dat ik bij Assepoester net zoiets zou vinden; jullie hebben veel trouwjurken die anders zijn.

Ik heb veel verschillende trouwjurken gepast. Je hoort altijd: als je ‘m aanhebt, weet je of het dé jurk is. Veel jurken die ik paste, vond ik wel mooi, maar er gebeurde verder niks. Maar bij de trouwjurk die het is geworden, stond ik gelijk te lachen, te stralen en rondjes te draaien met de rok. Ik dacht: ja, dit is ‘m!

Het is een echte Lisette-jurk omdat ‘ie wat korter is; ik draag vaak korte jurkjes en rokjes, omdat ik niet zo groot ben. Het is een vrolijke, luchtige trouwjurk en niet per se chique, stijf en trouwjurkerig. De rok maakt het wat meer een casual trouwjurk.

Zoals we een verjaardag vieren

Lisette: We wilden dat onze bruiloft vooral niet te trouwerij-achtig zou aanvoelen. Het moest gewoon los en gezellig worden. Een beetje zoals we een verjaardag vieren.

Verplichtingen zoals recepties enzo; daar hebben wij niets mee. We wilden ook geen heel groot feest geven, want we zijn geen feestbeesten. We hebben gewoon gegeten en daarna lekker gezeten en gekletst. Gelukkig kregen we daar ook veel leuke reacties op, niemand vond het raar dat wij het anders vierden; ze vonden het allemaal vooral gezellig.

Onze trouwlocatie was Het Koetshuis in Hulshorst. Het is een wit koetshuis dat middenin het bos staat. We vielen vooral voor de gezellige sfeer. En het oprijlaantje met grote bomen is erg mooi. Als je daar aan komt rijden, zie je in de verte het Koetshuis staan, heel romantisch.

We zijn daar de hele dag gebleven, zowel voor de ceremonie als voor het eten. We hebben zelfs de kerkelijke dienst daar kunnen vieren; onze dominee is speciaal voor ons naar de locatie gekomen.

De trouwdag: opgehaald worden met een mintgroene Amerikaanse auto

Lisette: Martijn en ik hebben gewoon samen thuis geslapen. Ik doe geen oog dicht zonder hem naast me hoor! ’s Ochtends vroeg ben ik naar het huis van mijn ouders gegaan, die ook in Dronten wonen. Een oud-collega van me is langsgekomen om mijn make-up te doen.

Martijn stond om 10:00 voor de deur om me op te halen. We hadden met de fotograaf afgesproken om de ‘first look’ niet voor de deur te doen, maar in een dierenparkje achter het huis, daar heb je een mooie laan met bomen. Martijn stond daar te wachten in onze trouwauto; een mintgroene Amerikaanse auto. Ik ben naar hem toe gelopen.
Ik was wel een beetje zenuwachtig hoor, maar ik zag ‘m helemaal stralen en lachen. Het was erg mooi.

Daarna zijn we richting Hulshorst gereden voor een photoshoot. Er is daar een mooi plekje met een oud vervallen boerderijtje, ergens aan een landweggetje.
Onze trouwfotografen waren Mon et Mine. Ik zag op de Facebookpagina van een meisje dat bij mij in de klas had gezeten op de Pabo gave loveshoot-foto’s. Ze bleken door Mon et Mine te zijn gemaakt. Ik heb ze gelijk gebeld en een kennismakingsgesprek geregeld. Wat mij aanspreekt in hun stijl is dat ze ver weg blijven van standaard foto’s en dat je de sfeer echt kunt voelen door de foto’s heen. Ze zijn niet geposeerd, meer spontaan en natuurlijk.

Het Koetshuis lag bijna naast het boerderijtje, dus via het laantje zijn we naar de trouwlocatie gereden.

Ingeklapte bruidstaart

Lisette: Iedereen stond al voor de trouwlocatie te wachten toen wij aan kwamen rijden. Ze hadden een soort haag gemaakt zodat we tussen onze gasten door moesten lopen, dat was heel indrukwekkend. We hebben even een uurtje wat gekletst en gedronken en toen begon om 14:00 de ceremonie, met als openingsnummer ‘The Woman I Love’ van Jason Mraz.

Ik vond het leuk, maar wel een beetje raar ook eigenlijk, dat zo’n ambtenaar dan vertelt hoe je elkaar ontmoet hebt. Het was onwerkelijk en best spannend. Ja en toen waren we ineens écht getrouwd ja, haha! Dat voelde heel leuk, ik had kriebels en vlinders in mijn buik.

We hebben daarna de taart aangesneden. Die heb ik trouwens zelf gemaakt. Het was een taart van vier lagen hoog, met wit marsepein, helemaal opgespoten met botercrème. Bovenop had ik twee mintgroene vlaggetjes gezet met Lisette en Martijn erop. Dat was wel heftig ja; op donderdag trouwen en op woensdagavond ervoor nog tot heel laat bezig zijn met je eigen bruidstaart. Maar ik had alvast geoefend met een goede vriendin die veel bakt.

Uiteindelijk bleek onze trouwdag een hele warme dag. Mijn schoonzus heeft de taart meegenomen, maar door de hitte was hij schuin gezakt en zelfs ingeklapt! Ze zat helemaal in de stress. Gelukkig hebben ze het op de trouwlocatie opgelost door ‘m opnieuw op te spuiten met crème. Ik had er geeneens wat van gemerkt!

Cola, onion rings en hotdogs

Lisette: Omdat Martijn en ik geen alcohol drinken, hebben we niet geproost met champagne, maar met flesjes cola, dat paste goed bij de Amerikaanse stijl van onze bruiloft. Ik had rood-met-wit gestreepte rietjes gekocht; die stonden er heel leuk bij.

We hebben toen nog wat groepsfoto’s gemaakt en daarna is de receptie begonnen, voor collega’s en oud-collega’s. Dat duurde ongeveer twee uurtjes, maar de sfeer was heel los. We liepen gewoon rond om met iedereen wat te kletsen. Ondertussen werden er Amerikaanse hapjes geserveerd, zoals onion rings, hotdogs en bagels met gerookte zalm.

De popcorn was eigenlijk decoratie, maar natuurlijk ook om op te eten. Dit had ik zelf verzorgd. Ik had van die leuke Amerikaanse papieren bakjes gevonden voor de popcorn die super goed bij de rest van de aankleding pasten.

Jukebox met jaren ’50 muziek

We hadden geen band, maar onze muziek kwam uit een jukebox die we hadden gehuurd. Er zat allemaal jaren ‘50 muziek in de jukebox en iedereen kon zelf nummers ‘aanvragen’. Dat zorgde voor steeds weer andere muziek, door de gasten zelf gekozen.

Na de receptie zijn Martijn en ik er even tussenuit gegaan met de fotografen voor een korte shoot bij ondergaande zon. Dat geeft een hele mooie warme gloed aan de foto’s. Daarna begon de barbecue. Met salades, patat, hamburgers en spareribs en maiskolven. Een chique diner paste niet bij ons.

Vanwege het mooie weer konden we heel veel buiten zitten, op het terras en het aangrenzende grasveldje. We hadden echt geluk met het weer!
Er werden grote vuurschalen neergezet waar we marshmallows boven konden roosteren. Tegen 22:30 ging iedereen weer naar huis.

Toen we weer met z’n tweetjes waren, raakten we niet uitgepraat over hoe leuk het wel niet was, en hoe gezellig. Het paste helemaal bij ons. We hebben ook zo veel leuke reacties gehad van onze gasten! Ooms en tantes die al wat ouder zijn, zeiden tegen ons: ‘als ik nu nog zou trouwen, dan zou ik ’t ook zo doen!’. Dat vond ik een groot compliment!

De hele zomer knutselen

Lisette: Ik wilde de gasten nog iets meegeven, maar het moest niet standaard zijn, zoals snoepjes waar je niks mee doet. Toen kwam ik op het idee van lucifers… die zijn altijd handig! Ik heb de doosjes zelf geverfd en heb er een kaartje bij gedaan waar ik een boodschap op heb gestemepld. Er staat op: ‘start a fire, spread the love’. De stempels heb ik zelf gemaakt van een gum. Daarvoor was ik wel even aan de knutsel ja!

We hebben bij de kringloopwinkel oude LP’s gehaald en die overal neergelegd. De popcornbakjes heb ik in de winkel gevonden, ik geloof bij Zeeman. Je moet echt je ogen open houden want je kunt overal leuke dingen vinden die je kunt gebruiken. De pompoms heb ik zelf gemaakt van servetten. Ook heb ik een typemachine bij de Kringloopwinkel gevonden en die mintgroen geschilderd. De gasten konden daarop een boodschap voor ons typen.

De klep van een oude Kever

Martijn is ontwerper bij een interieurlabel en kan goed op de computer dingen ontwerpen en tekenen. Samen hebben we het kaartje op de computer gemaakt en naar de drukker gestuurd. Het is een smal, mintgroen kaartje geworden – niet dubbel maar enkel – met een rood hartje erop en de tekst ‘spread the love’. Een beetje in de jaren ’50 stijl waar wij van houden.

Onze ceremoniemeester heeft gezorgd voor een alternatief gastenboek. Ze heeft een klep van een Kever geregeld – we zijn namelijk gek op Kevers – en daar twee karikaturen van ons op laten maken, via www.karikatuur.nl. Van de karikaturen heeft ze een sticker laten maken en die op de klep geplakt. Alle gasten hebben wat op de klep geschreven. Ons gastenboek komt straks bij ons aan de muur te hangen. Je hebt zo iets om steeds naar te kijken en terug te denken aan de bruiloft. Want een echt gastenboek kijk je toch niet vaak meer in, denk ik. Wij vonden het echt een super leuk idee!

De backdrop heb ik ook zelf geknutseld. Het idee had ik op internet gezien en ik dacht: hee, dat is gaaf! Ik heb een patroon opgezocht voor de geometrische figuurtjes en ze zelf in elkaar gezet. Veel werk? Ik ben er bijna de hele zomervakantie mee bezig geweest. Ik ben juf, dus ik had gelukkig veel vrije dagen, haha. Het was heel veel werk.

Oeh, hoort dat niet zo?

Het had nog wel langer mogen duren, want het was zo leuk!
’s Ochtends voor het aankleden vond ik het vooral heel spannend, maar als je elkaar dan eenmaal ziet, is het weer helemaal goed. We hebben samen de dag écht beleefd.

Mijn tip voor andere Lucky Girls is dat je gewoon moet doen wat je zélf leuk vindt. Niet denken: hoort het zo? Moeten we het dan niet zo doen? Het was niet zo dat wij dat met druk van buitenaf te maken hadden, maar het is meer voor jezelf dat je nog weleens aan het stoeien bent van, oeh, hoort dat niet zo? We hebben gewoon gedaan wat wij dachten dat goed was en wat bij ons paste.

Dan is het leuk om achteraf te horen dat mensen onze bruiloft leuk vonden en niet zo standaard. Het is jullie dag, dus als jullie die anders willen vieren, dan moet je dat gewoon doen! Volg je hart. Dan krijg je vanzelf een bruiloft die bij je past.

Wil je ook zo’n gave trouwjurk? Hier vind je ons.

Trouwfoto’s: Mon et Mine

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

190 pagina’s vol toptrouwjurken van 499 tot 1299

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen