Trouwen in je tuin, lunchen aan het strand en zelf koken voor 300 man

Trouwen in je tuin, lunchen aan het strand en zelf koken voor 300 man

Zij pikte toevallig zijn stoeltje in op een overvol terras. Zo ontmoetten Sabrina (30) en Paul (43) elkaar. De liefde bleek zo sterk dat ze met z’n tweeën in het diepe sprongen door van Breda naar Noordwijk te verhuizen, waar Paul een dierenartsenpraktijk kon overnemen. Dat ze daarbij vier maanden moesten kamperen, namen ze voor lief. Op de dag dat ze naar hun eerste woning samen verhuisden, kwam Paul in zijn kluskleren op Sabrina af en zei hij: “We zijn het avontuur samen aangegaan, wil je misschien met me trouwen?”
En natuurlijk zei zij ja!

Sabrina: “We zijn getrouwd in onze eigen tuin! We hebben een vrij grote tuin omdat we een eigen parkeerplaats hebben. Daar hebben we hele grote tenten neergezet, en die helemaal tof ingericht met rode rozen en grote lampen. Echt supermooi was het. We trouwden op zondag en hebben een ambtenaar gevonden die dat op locatie deed. Het was in oktober, dus behoorlijk koud, maar daar heb ik eigenlijk geen last van gehad.
Na de ceremonie werden we door een koets opgehaald en zijn we naar het strand gegaan waar we een lunch hebben gedaan met de familie.”

“Na de lunch gingen we weer terug naar ons huis en vanaf 17:00 uur hebben we een groot feest gehouden met iedereen in de tuin. Dat we niet zo’n tweedeling hadden van ‘die mag op de ceremonie en die mag op het feest’, was voor ons belangrijk. We hadden meer dan 300 gasten. Haha, ja, veel he?”

Een week lang koken

“Er was geen catering; wij hebben zelf gekookt. Zo hebben we denk ik 500, 600 stuks sushi gemaakt. Ja, het eten hebben we écht zelf gemaakt, haha. Daar zijn we meer dan een week mee bezig geweest. We hadden het al een keer eerder gedaan; toen kwam de hele voetbalclub eten, zo’n 60 mensen. Konden we het uitproberen. En dat ging heel erg goed! We hadden van die ‘chafing dishes’ waarop je dingen warm kunt houden en op de avond zelf hadden we een chef en een hulpkok; die stonden ter plekke alles te wokken en sateetjes af te bakken enzo. Dus eigenlijk ging het gewoon hartstikke goed. Het was heel leuk, maar op de zaterdag ervoor kwamen er nog wat vrienden helpen met koken en toen dacht ik wel: nou is het wel genoeg hoor! Al onze koelkasten stonden vol! We hebben er veel, voor de medicijnen van de praktijk en die hadden we elders onder gebracht. Dus vier koelkasten helemaal vol met vlees en groentes. Ik zei: “dat gaat nooit op!” Maar na afloop was het bijna allemaal op. Het was echt een heel geslaagd feest.”

“Stress om dat geregel? Nee, dat had ik eigenlijk helemaal niet. Behalve de zaterdag ervoor, toen had ik wel iets van stress. Toen moesten de tafels allemaal neergezet worden. Zo hebben we ook afgesproken dat na de ceremonie op zondag een aantal vrienden van ons in ons huis zouden blijven om bijvoorbeeld gebaksbordjes af te wassen. Want die zouden ’s avonds weer gebruikt moeten worden voor de sushi. Maar dat ging allemaal goed. Dat is ook wel een beetje hoe wij zijn hoor: we zijn destijds ook gewoon van Breda naar Noordwijk gegaan om een praktijk op te starten. We konden de praktijk overnemen, maar het was toen hoogseizoen en er was geen strandhuisje beschikbaar. We zijn toen vier maanden lang op een camping gaan wonen. Uiteindelijk zijn we in een prachtige praktijk geëindigd! Dat past ook wel bij ons, dat van: o dat doen we gewoon!”

Marsepein & Mariachi

“Ja, bruidstaart hadden we ook. Een taart met acht lagen, echt heel veel, haha, die is ook op. Die hebben we niet zelf gemaakt hoor, dat heeft de bakker gedaan. Dat kunnen wij niet hoor!
Hij was helemaal wit van marsepein met witte rozen en blaadjes erop. En vier verschillende smaken vanbinnen. Ik hoorde dat ‘ie erg lekker was, al heb ik er zelf niet van kunnen proeven. Ik heb eigenlijk niets gegeten, tijdens het hele huwelijk niet! Ik heb twee stukjes sushi gepakt, maar dan kwamen er weer mensen binnen en laat je je bordje weer even staan. Dat heb je altijd natuurlijk.”

“De muziek werd verzorgd door een Spaanstalige band. Ze noemen het een mariachi band. Ze kwamen met z’n drieën: een violiste, een bassist en iemand met een fluit. En die liepen gewoon tussen de gasten door en door de tenten heen. Zodat je ook nog op het feest met elkaar kunt praten. Want als je een dj hebt, kun je op een gegeven moment geen gesprek meer voeren. Wij vonden dit wat leuker. Ze speelden achter in de tuin een kwartiertje en dan weer bij het buffet en dan weer op een andere plek… hartstikke leuk. Die band heette Sol y Luna. Ze komen uit Leiden. Later zagen we dat ze ook op een huwelijk in Gooische Vrouwen aan het spelen waren. Dus ze doen dat wel vaker volgens mij, haha.”

“De fotograaf was Rob Turk, een kennis van ons. Hij maakt hele mooie boeken en heeft de dag heel goed gevangen in het boek. Wat ons aansprak was dat hij niet heel stijfjes en heel plechtig fotografeert. Gewoon een beetje los, ook hoe wij zijn.”

“Trouwkaarten hebben we ook verstuurd. Ik vond ze zelf heel mooi. Het was gewoon uit een boek van de drukker. Het werd een hele simpele trouwkaart: rood met een zilver hart erop en daarin stond ‘wij trouwen’. Paul had trouwboeken gehaald bij de drukkerij en had overdag al zitten kijken. Hij selecteerde er twee die hij mooi vond. Toen ik ’s avonds thuis kwam zei hij: “Schrijf maar op welke je mooi vindt”. We bleken allebei dezelfde kaart mooi te vinden. Die werd het dan ook. De volgende dag is hij meteen naar de drukker teruggegaan, die zei: “Maar we hebben nog tien boeken hoor!”. Paul heeft hem ervan verzekerd dat deze echt goed was.”

Lachen achter de bar

“Ik heb genoten, het was heel leuk. Van tevoren was ik best gestrest en gespannen, maar na de ceremonie ging het allemaal vanzelf. Ik maakte me vooral druk om kleine dingen. We hadden bijvoorbeeld stoeltjes voor de ceremonie naast elkaar staan en omdat er vrij veel mensen waren die aan de statafels koffie stonden te drinken, werd dat een beetje rommelig. Maar goed, dan vraag je aan wat vrienden of ze even wat stoeltjes in willen klappen en dan is dat ook weer geregeld. Het was in een minuut gebeurd. En ik had een kennis gevraagd om de koffie te schenken op die ochtend, die griep bleek te hebben en niet kon. Maar ja, dan regel je een paar vriendinnen die bij de koffie gaan staan en dan gaat zoiets vanzelf. Natuurlijk denk je: je vriendinnen moeten gewoon van de dag genieten, maar die vonden het geen probleem. Ze hebben gewoon koffie geschonken en ondertussen genoten ze evengoed van alles. Die stonden zo te lachen achter de bar! Mensen riepen: “Staat de tap al aan ofzo?”

Aan sommige dingen denk je zelf niet

“Een tip? Ik denk dat je wel een hele goede verhuurder moet vinden die ook meedenkt. Er waren allemaal dingen waar wij in eerste instantie helemaal niet aan hadden gedacht, zoals kapstokken. Onze verhuurder heet B&J Services uit Katwijk. Die zou ik absoluut aanraden. Omdat de weersvoorspelling was dat het heel hard zou gaan regenen zijn er op het laatst nog twee pagodetenten bij gehaald zodat onze hele tuin overdekt zou zijn. In eerste instantie hadden we twee mensen voor achter de bar, en daar konden we op het laatste moment nog twee bij regelen. Aan sommige dingen denk je zelf gewoon niet. Uiteindelijk is veel werk geweest, maar het was hartstikke leuk. Helemaal geweldig! Ik ben zeker niet van plan om nog een keer te trouwen, haha, maar áls ik het over zou mogen doen, zou ik eigenlijk alles hetzelfde doen.”

De adresjes van Sabrina:

Restaurant: Alexander Beach Club in Noordwijk
Band: Sol y Luna
Fotograaf: Rob Turk van Foto-Workshop
Verhuursbedrijf: B&J Services
Trouwjurk en galajurk (voor ’s avonds): Assepoester Trouwjurken

Yes! De nieuwe collectie is binnen!

Kom langs zonder afspraak

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

190 pagina’s vol toptrouwjurken van 499 tot 1299

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen