Florentien trouwde in Nieuw-Zeeland en kon last-minute een korte trouwjurk scoren bij Assepoester

Florentien: Waarom we in Nieuw-Zeeland zijn gaan trouwen? Verve komt uit Nieuw-Zeeland! Het klinkt heerlijk cliché, maar we hebben elkaar ontmoet toen ik op tour was door Nieuw-Zeeland. Hij was mijn tourguide en we werden verliefd!

Hij woonde in Nieuw-Zeeland en ik hier in Nijmegen. Toen ik afgelopen december weer naar Nieuw-Zeeland zou gaan, kregen we te horen dat hij niet meer naar Nederland zou mogen komen. Daarvoor moet je getrouwd zijn en trouwen moest dan in zijn land van herkomst. Dus het is een heel onromantisch verhaal, maar toen besloten we dat we héél snel moesten trouwen, haha! Een maand later zijn we getrouwd, aan de andere kant van de wereld dus helemaal.

Één dag om en trouwjurk te vinden

Florentien: Tijdens de bruiloft in Nieuw-Zeeland droeg ik een trouwjurk van Assepoester. Ik heb die supersnel moeten kopen: ik had één dag om een trouwjurk te vinden.

Een paar vrienden en mijn moeder gingen mee. Ik wilde graag een korte trouwjurk; dat leek me wel mooi passen in het plaatje van een beach wedding. In de winkel keken andere bruiden me met grote ogen aan: ‘Je jurk moet volgende week mee? Wát!’, maar bij Assepoester is dat helemaal gelukt. Het was hier in Nederland hartje winter, maar in Nieuw-Zeeland hoogzomer.

Ik had al een beetje voorwerk gedaan en een lijstje gemaakt van winkels waar ik kon gaan kijken. Toen we bij Assepoester aankwamen, was het heel druk, maar dat bleek nog niks in vergelijking met hoe druk het er normaliter is! Ik ben gelijk korte trouwjurken gaan passen. Het was een goed assortiment: in de meeste andere winkels waar ik was geweest, hing er maar één korte trouwjurk, hier had ik heel veel keuze.

De jurk die het is geworden, paste voor mijn gevoel meteen bij me. Ik voelde dat het goed zat; in andere jurken voelde ik me vooral opgelaten. In deze jurk voelde ik me het meest op mijn gemak. Hij is ook lekker nonchalant, dat vind ik leuk!

In het vliegtuig naar Nieuw-Zeeland heb ik een stewardess aangesproken en gevraagd of ze mijn jurk achter kon hangen; dat was geen probleem. Het was handig dat ik een kleine trouwjurk had, dat is natuurlijk veel handzamer dan een grote jurk. In het vliegtuig waren ze zeker behulpzaam, ze vinden het prachtig dat je gaat trouwen!

Trouwen op een boot

Florentien: Hoe het was om te trouwen in Nieuw-Zeeland? Ik had niet veel verwacht van de bruiloft, maar het was echt supermooi en heel romantisch. Onze trouwlocatie was een boot en we zijn opgestapt in Raglan; een klein surfdorpje. Mijn ouders hadden het zelfs nog voor elkaar gekregen om erbij te kunnen zijn! Verder waren we met zijn familie en wat vienden: in totaal 25 man.

Natuurlijk kregen we wel wat klachten van onze vrienden en familieleden hier in Nederland, haha! Omdat het op korte termijn was en zo ver weg, konden zij er allemaal niet bij zijn. Voordat ik vertrok, hadden ze als verrassing een vrijgezellenfeestje georganiseerd. Ik vond het heel indrukwekkend dat ze dat in twee weken tijd hadden geregeld!

Verve en ik besloten om in de zomer ook nog een keer een bruiloft te organiseren in Nederland. De trouwlocatie werd de tuin van mijn ouders. Heel grappig: de ene trouwlocatie was heel ver weg – aan de andere kant van de wereld – en de andere zó dichtbij. We hebben de tuin versierd: tenten neergezet, een rode loper uitgerold omdat je anders met je hakken zou wegzakken in het gras – lichtjes rondom de vijver, waxinelichtjes overal… het was super romantisch.

Voor het eten en drinken hadden we een goede cateraar geregeld; mijn ouders hebben hem wel vaker geboekt voor feesten. En mijn tante werkt met bloemen. Het scheelt dat ik geen stresskip ben en een goede ceremoniemeester had: daardoor heb ik weinig stress gehad over het organiseren van de bruiloft. Voor mijn moeder was het veel meer regelwerk: zij moest de tuin bruidsklaar maken.

Achteraf kregen we van veel mensen te horen dat ze het zo een hele persoonlijke sfeer vonden.

Omdat we niet officieel hoefden te trouwen – het huwelijk in Nieuw-Zeeland is hier in Nederland ook rechtsgeldig – hoefde er eigenlijk geen trouwambtenaar bij te zijn. Maar een vriendin van mijn moeder is BABS en hield voor ons de ceremonie in het Engels. Er waren veel vrienden uit het buitenland bij aanwezig, zelfs een vriendinnetje uit Australië! Grappig genoeg had zij niet bij de bruiloft in Nieuw-Zeeland kunnen zijn.

Verschillen

Florentien: De grootste verschillen tussen trouwen in Nieuw-Zeeland en trouwen in Nederland? Ik vond het daar heel relaxed, maar dat kwam ook doordat we het op een boot vierden. Dan ben je gewoon op één plek en dat maakt het heel ontspannen. We hadden hapjes, drankjes en mensen konden vissen en zwemmen. Ik heb zelfs voor de foto nog even in mijn bruidsjurk staan vissen, haha! En het is daar op die plek supermooi; een prachtige baai met wat heuvels eromheen. Heel anders dan hier in Nederland natuurlijk.

Daarentegen was de bruiloft in Nederland weer heel intiem en was iedereen uit mijn omgeving erbij. Toch voelde het bij beide bruiloften dat we de liefde vierden. Het was voor mijn ouders heel leuk om naar Nieuw-Zeeland mee te reizen en de achtergrond van Verve te leren kennen.

Verve is half Maori en na de ceremonie in Nieuw-Zeeland heeft zijn familie de ‘Haka’ gedaan. Verve’s oom speelde een liedje op de gitaar, waarop de hele familie meezong. De Haka is een oorlogsdans uit hun cultuur, ook wel bekend van rugby. Dat gaat gepaard met heel veel energie en emotie, en dan zo’n krachtige dans: heel bijzonder om te zien. Mijn ouders wisten niet wat ze meemaakten!

Als tegenprestatie heeft mijn familie op onze bruiloft in Nederland de klompendans gedaan, haha!

We hebben op de Nederlandse bruiloft dan ook weer hapjes uit Nieuw-Zeeland geserveerd: ‘New-Zealand pies’: een soort kruising tussen een quiche en een saucijzenbroodje, maar dan met veel jus binnenin, echt superlekker. Ik snap niet dat die hier nog niet worden verkocht! We hebben gewoon aan onze cateraar gevraagd om die te bakken.

Onze eigen photobooth

Florentien: De familie van Verve runt een photobooth en zo’n ding is supergaaf. Wij wilden er ook één laten bouwen, dus dat hebben we gedaan: Fab Fotobooth is nu ons eigen fotohokje. De photobooth stond leuk opgesteld in het open tuinhuisje en er heeft de hele avond een rij voor gestaan van mensen die daarin wilden. Het is een zuil met een camera en een scherm waar telkens 2 strips van vier foto’s uitkomen. We hadden er een hoop pruiken, hoeden en snorren, etc bij.

Het leverde hele grappige foto’s op, die we in een gastenboek hebben geplakt. Nu hebben we dus twee gastenboeken: één uit Nieuw-Zeeland en één uit Nederland.

De photobooth is in Nieuw-Zeeland zó populair dat hij elk weekend volgeboekt is. Verve is ons eigen fotohokje nu ook gaan promoten voor bruiloften in Nederland, want we hopen nog wat naamsbekendheid op te bouwen. Samen met een vriend werkt hij daaraan. Verve heeft echt het talent om het mensen naar de zin te maken: hij is echt een gangmaker. Ik ben daar natuurlijk erg trots op!

Heel veel mazzel

Florentien: Mijn advies voor andere Lucky Girls is: maak je vooral niet te druk. Ik zie soms tv-programma’s over trouwen waarbij vrouwen over the top gaan om alles te regelen. Natuurlijk is een bruiloft best veel werk, maar geniet er ook van en probeer het samen leuk te maken.
Als je in Nieuw-Zeeland wil trouwen, zorg dan dat het papierwerk in orde is. Al heb je daarvoor bijna niks nodig. Maar het is wel het belangrijkste gedeelte!

De hoogtepunten van onze bruiloft in Nieuw-Zeeland waren voor mij de muziek en de Haka; heel gaaf!
In Nederland vond ik de ceremonie heel bijzonder, juist ook omdat toen iedereen uit mijn omgeving erbij was. Het was ook wat minder spannend omdat we toch al officieel getrouwd waren; we konden gewoon genieten. Het was heerlijk om ’s avonds een feest te kunnen geven en lekker te kunnen dansen met mijn vrienden.

Eigenlijk waren de bruiloften zelf twee hele grote hoogtepunten! En het was natuurlijk superleuk dat ik mijn jurk twéé keer aan kon. Ik besef wel dat we héél veel mazzel hebben gehad…!

Wil je ook zo’n gave korte trouwjurk? Of misschien wel een hele andere? Wij helpen je aan de jurk die bij je past. Hier vind je ons.

Trouwfotograaf: Joeri van der Kloet 

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

190 pagina’s vol toptrouwjurken van 499 tot 1299

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen