Anouk: “Mijn trouwjurk met lage rug speelde een belangrijke rol op mijn trouwdag.”

Anouk (32) trouwde met haar vriendin Sabine (28). Ze ziet alle herinneringen aan haar trouwdag terug in haar trouwjurk met lage rug: hoe haar schattige nichtje haar sleep droeg naar de ceremonie, maar ook hoe haar feestende vriendinnen ‘m droegen in de polonaise’s avonds.

Je partner kocht ook haar trouwjurk bij Assepoester. Maar jullie kwamen niet samen…

Anouk: Klopt. Ik ging natuurlijk trouwen met een vrouw en we gingen allebei voor een trouwjurk, dus we zouden sowieso al meer op elkaar lijken dan het traditionele huwelijkspaar… Daarom wilde ik graag alleen gaan, en een trouwjurk vinden die helemaal bij míj en mijn identiteit past.

Trouwen doe je once in a lifetime, en ook al ben ik een lesbische bruid, ik wilde een trouwjurk. Ik wilde echt niet in een pak trouwen, ook al draag ik zelf nooit jurkjes. Mijn moeder en schoonzus dragen wel jurkjes, dus die waren met me meegegaan naar Assepoester.

Hoe wist je dat je als lesbische bruid bij Assepoester aan het juiste adres was?

Anouk: Ik ben wel als eerste gaan zoeken wat ik kon vinden over lesbische bruiloften en twee vrouwen die gaan trouwen. Ik vroeg me gewoon af hoe dat eruitzag, zo’n bruiloft met twee vrouwen. En wat voor jurken lesbische bruiden dan dragen. En ik kwam al snel op de site en de Facebookpagina van Assepoester.

Daar heb ik ideetjes opgedaan, ook van dingen die ik niet mooi vond. Bijvoorbeeld als de één een ivoorkleurige trouwjurk droeg en de ander een witte. Zo wist ik zeker dat wij allebei voor een witte trouwjurk moesten gaan.

Had je al een trouwjurk met lage rug in gedachten?

Anouk: Niet echt, vooral dus omdat je in mijn garderobe geen jurkjes vindt. Het niet-traditionele en niet-truttige sprak me heel erg aan in Assepoester.

Ik wilde mezelf wel pushen om een trouwjurk te dragen, maar ik wilde vooral ook mezelf blijven. Zo wilde ik graag sneakers dragen onder mijn trouwjurk. En 80 procent van wat me was opgevallen in het lookbook waren korte trouwjurken. Mijn schoonmoeder wist hoe de trouwjurk van mijn partner Sabine er uitzag, en daar moest-ie wel bij passen.

lesbische bruid trouwjurk met lage rug Assepoester

Anouk: “Ik wilde heel graag sneakers dragen onder mijn trouwjurk”

Wat was je eerste indruk in de winkel?

Anouk: Het was ontzettend druk en omdat er nog een paar bruidjes voor ons waren, mochten we wel alvast rond gaan kijken. Ik wist niet waar ik moest beginnen, ik had geen idee wat mij überhaupt zou staan.

In die zee van trouwjurken verloor ik het overzicht en ik was blij toen er al snel een verkoopster naar me toe kwam en ik mijn verhaal kon doen. Dat ik met een vrouw ging trouwen en dat ik een beetje een stoere trouwjurk zocht waarin ik mezelf kon zijn en waar ik sneakers onder kon dragen.

Haha, dat klinkt als een typische Assepoester-bruid! Hoe heb je deze trouwjurk met lage rug gevonden?

Anouk: De verkoopster had hem uitgekozen. Ik heb maar 2 trouwjurken gepast: een die ik zelf had gepakt, en waarvan ik het stof en de lengte wel mooi vond, en die me alsnog stoer genoeg leek. En dan deze trouwjurk met lage rug waar de verkoopster mee aan kwam.

De trouwjurk die ik zelf had gekozen, was strak en helemaal lang, maar het decolleté was too much voor mijn borsten, en hij stond me gewoon niet echt mooi. De keuze van de verkoopster was een losse top en een losse rok en matchte helemaal met mijn smaak.

Zo werd het geheel een trouwjurk met lage rug met transparant kant, mijn decolleté was afgesloten en die losse rok viel supermooi over mijn billen wat alles mooi afslankte. Ik vond het heel gaaf en voelde mezelf gewoon shinen.

Wat een goeie oplossing! Wat je toen meteen overtuigd?

Anouk: Van die rok wel, zeker omdat die voor kort en achter lang was en ik er sneakers onder aan wilde, was dat het mooiste.

Van de top nog niet direct, ik wilde er graag nog meer passen.

Mijn moeder en de verkoopster waren wel meteen overtuigd, want zij hadden al een foto gezien van Sabines trouwjurk en ze vonden die top wel matchen. Toch lieten ze mij er rustig nog een paar passen: een top met korte mouwtjes, een met driekwart mouw, een van kant, … maar die eerste bleef toch het mooist. Vooral die lage rug met transparant en kant, daar was ik echt gek op!

Achteraf heb ik de foto van Sabines eerste trouwjurk gezien, en mijn top past daar perfect bij. Daar had die verkoopster supergoed op ingespeeld. Knap als je dat kan, dat is echt een vak.

Sabines eerste trouwjurk? Hoe zit dat?

Anouk: Haha, zij heeft uiteindelijk een andere trouwjurk gekocht. Ik kwam thuis en wilde natuurlijk niet te veel zeggen over mijn trouwjurk, alleen dat ik mezelf er supergoed in voelde.

Toen ging zij twijfelen over haar bruidsjurk – die had ze op Marktplaats gekocht. En de volgende dag werd ze helemaal verdrietig wakker. Ze voelde zich niet meer mooi in haar trouwjurk!

Ik zei tegen haar: ‘Ga alsjeblieft een andere trouwjurk kopen. Dit moet de mooiste dag van ons leven worden, dan moet je over zulke dingen niet twijfelen. Het is nog 5 weken tot de bruiloft, er is maar één winkel waar je nu nog een betaalbare trouwjurk kunt vinden. Bij Assepoester kennen ze mijn trouwjurk en dan weten we 100 procent zeker dat het een match wordt’.

Lees hier het verhaal van Sabine, die 5 weken voor haar bruiloft ging twijfelen over haar trouwjurk…

Naast sneakers heb je je trouwjurk ook nog gecombineerd met een spijkerjasje.

Anouk: In de winkel spoorden ze me aan om mijn trouwjurk te pimpen met een spijkerjasje omdat dat leuk zou staan bij die witte sneakers. Dat was inderdaad best een goed idee, mocht het wat kouder zijn op onze trouwdag. Omdat het ons ook leuk leek als ons bruidsmeisje zo’n zelfde jasje aan zou doen, had ik met mijn moeder besproken om dat wel aan Sabine te verklappen, zodat we het alle drie aan zouden hebben. En dat vond ze goed.

We hebben toen samen met ons nichtje Vana alle drie hetzelfde spijkerjasje gekocht. Na de ceremonie hebben we het uitgedaan. Alleen ’s avonds hebben Sabine en ik het voor de avondgasten nog aangetrokken tijdens onze act die we deden op When the lady smiles. Met zonnebril, trouwjurk met spijkerjasje en opblaasbare gitaar hebben we op het podium staan rocken, want daar houden we allebei van. We kregen de hele zaal mee!

lesbische bruid trouwjurk met lage rug Assepoester

’s Avonds trokken Anouk en Sabine nog eens hun spijkerjasje aan voor hun act: “We kregen de hele zaal mee!”

Wat vonden jullie uiteindelijk van elkaars trouwjurk?

Anouk: Ik vond haar schitterend in haar prachtige korte trouwjurk met kanten mouwtjes. Hij paste bij haar en stond haar zo goed! En zij vond mijn trouwjurk met lage rug ook heel mooi. We hebben elkaar rustig 5 minuten staan bewonderen.

Toen we aankwamen op de locatie stonden onze gasten op ons te wachten. Onder luid applaus stapten we uit de trouwauto en mensen wisten niet waar ze eerst moesten kijken. Het hield niet op met complimenten regenen en het bleef nog lang over onze trouwjurken gaan! De sneakers bleken echt een eyecatcher, doordat het korte trouwjurken zijn, en over de lage rug van mijn trouwjurk bleef ik maar horen hoe mooi die was.

Op de dag zelf zijn er ook veel mensen naar me toegekomen om te kijken hoe dat nou zat met dat kant op mijn rug en schouders. Je zag gewoon niet dat het een transparante top was. Dat zegt natuurlijk ook wel wat over de kwaliteit van de trouwjurk. Ik vond dat zelf ook meteen prachtig, vanaf het moment dat ik ‘m aanhad.

Hoe zat je je trouwjurk met lage rug gedurende de dag?

Anouk: Geweldig. Mijn trouwjurk is typisch voor mij als persoon. Vooral die rok is opvallend, ik kon er lekker wild in doen en gekke foto’s mee maken. Mijn nichtje tilde mijn sleep op toen ik naar de ceremonie toe liep, dat was heel leuk. Tijdens het rocken bij onze opening zwierde hij door de lucht en later in de polonaise hing hij over de schouders van mijn vriendinnen. Ik heb veel herinneringen aan hoe ik erin stond te shinen. Mijn trouwjurk met lage rug heeft een rol gespeeld in de beleving van het feest en van de dag.

Heb je nu zelf tips voor andere lesbische bruiden?

Anouk: Niet echt, gewoon doen die trouwjurken! En wat wel leuk was, rechts voor de winkel van Assepoester ligt een regenboog voetpad. Daar ben ik heel bewust gaan staan met mijn tas om een statement te maken dat ik als lesbische bruid was geslaagd voor mijn bruiloft.

Wil je ook zo’n droombruiloft?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jóú.

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

OUTLET: alle jurken TOT 899. Zonder afspraak. Meteen mee naar huis.

Scoor nu je jurk

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2024/2025

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de bruidscollectie 2024 / 2025.

150 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen