Sylvia trouwde op anderhalve meter afstand: “Ik had geen zin om duizenden euro’s uit te geven aan mijn trouwjurk”

Sylvia wilde helemaal geen dure trouwjurk en had ook geen zin in overdreven gedoe in een trouwjurkenwinkel. Uiteindelijk kwam ze bij Assepoester uit en dat bleek dus een goede match!

Jij dacht: ik doe het anders dan anders en ga naar een niet-truttige trouwjurkenwinkel?

Sylvia: Inderdaad. Ik hoefde het allemaal niet zo over the top te hebben. Ik hoefde in eerste instantie ook helemaal geen trouwjurk, had geen zin om daar duizenden euro’s aan te gaan geven. Ik dacht: ik koop gewoon een ander leuk jurkje dat niet per se een trouwjurk is. Maar dat viel nog niet mee. Ik had van alles besteld, gepast en weer teruggestuurd. Online een trouwjurk uitzoeken was dus niet zo succesvol, je moet zo’n jurk toch wel aan zien, besefte ik.

Uiteindelijk kwam ik bij Assepoester uit, via Google. En toen kwam mijn moeder ook nog met Assepoester aanzetten. De prijzen van de trouwjurken vielen wel mee en ik zag op de website dat Assepoester tenminste niet zo’n overdreven, over the top trouwjurkenwinkel is. We zijn gaan kijken en dat pakte goed uit.

Je vertelde al dat je de prijzen vond meevallen. Kon je in de winkel makkelijk binnen je budget blijven?

Er hing een hele grote prijskaart aan alle jurken, dat was heel fijn, dan weet je gewoon direct waar je aan toe bent. Met het spijkerjasje ben ik wel boven budget gegaan, maar die kan ik ook op andere momenten nog dragen. Hij past perfect bij de jurk, is er super goed op afgestemd, dus die moest het gewoon worden.

Je hebt in de winkel lekker relaxed zelf mogen rondkijken. Hoe ging dat?

Het was hartstikke druk, maar da’s niet zo gek als je op de zaterdag gaat. De meiden boden aan mijn telefoonnummer te noteren voor als er een paskamer vrij was. Ze riepen ook: ‘kijk eerst zelf even rond’. De eerste jurk die ik aanwees, is het geworden. Die hing op een paspop. Ik had ook nog andere jurken gevonden natuurlijk. Ik heb eerst de minst leuke aan gedaan.

Mijn trouwjurk is een tweedelige trouwjurk, bestaande uit een losse top en rok. En dus met een spijkerjasje erop. Daardoor is ‘ie gewoon iets anders dan anders. Het is een strakke jurk, niet zo’n baljurk, daar had ik ook allemaal geen zin in, met zo’n lange sleep, daar heb je alleen maar last van op je trouwdag. Het was wel wit en speciaal, maar het had niet per se de uitstraling van een trouwjurk. Precies wat ik zocht dus. Het spijkerjasje maakte het nog iets meer casual, dat maakte het helemaal af.

Hoe wist je dat dit jouw jurk was?

Ik heb eerst de andere jurken aangepast. De eerste twee waren ook leuk, maar de derde was nóg leuker. Het was meteen: dit is het gewoon. Het paste perfect. Ook de twee losse delen: de rok viel ook gewoon super, en omdat het een losse rok was, is dat niet afhankelijk van je bovenlichaam.

Goed is goed, ik dacht: ik kan er nog wel 20 aan doen, maar het gevoel was gewoon top. Dan is het goed. Het viel me ook alles mee, ik dacht dat het veel langer zou duren om mijn trouwjurk te vinden!

Ik heb het idee van een trouwjurk van het begin een beetje afgehouden. Ik zag het niet zo bij mezelf. Ik moest toch maar even afwachten hoe het staat. Maar deze trouwjurk voelde gewoon prettig.

Wat vond je van de sfeer bij Assepoester, met de drukte? Was het gezellig?

Zeker. Het was echt gezellig en ondanks de drukte werd er de tijd genomen voor je. Het was perfect. De drukte had juist ook gezelligheid, wat het allemaal wat minder exclusief maakte, precies waar ik naar op zoek was. We willen allemaal gewoon iets leuks maar het hoeft niet zo overdreven.

Wat vond je van de nuchtere aanpak van de verkoopsters? Ben je goed geholpen?

Supergoed. Heel gezellig. Ze waren super aardig en heel spontaan. Ik weet niet meer hoe degene heette die me heeft geholpen, maar ze heeft de sfeer daar ook gemaakt. Ze zei bijvoorbeeld: ‘Doe maar eerst de lelijkste aan’, maar ja, welke is dan de lelijkste? Toen zei ze: ‘Als ik eerlijk mag zijn zou ik deze niet doen want: nou ja, doe ‘m maar aan en dan zie je het wel’. Ze had gelijk: door hoe ie gestikt was, viel ‘ie minder mooi dan de andere. Ze heeft ook nog wat andere jurken gepakt toen ik er wel uit was, met het idee van: kijk maar even hoe dit voelt. Maar dit was ‘m gewoon.

Zou je Assepoester aanraden? En aan wie?

Zeker. Aan mensen die geen zin hebben om heel veel geld uit te geven aan hun jurk, maar ook gewoon aan mensen die er een beetje hetzelfde instaan als ik. Bij Assepoester scoor je je trouwjurk voor een prikkie in vergelijking met de rest. En dat terwijl ‘ie wel super was en je er superleuke reacties op krijgt.

Mijn vrienden en familieleden hadden zo’n tweedelige trouwjurk nog niet eerder gezien. Ikzelf ook niet. Het stond niet op mijn lijstje, want ik wist niet dat het bestond. Het zat top, ik heb er helemaal niks op aan te merken.

Wil je ook een fantastische, betaalbare trouwjurk scoren?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jóu.

Fotografie: Arno de Bruijn/ Trouwdag in Beeld

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

OUTLET: alle jurken TOT 899. Zonder afspraak. Meteen mee naar huis.

Scoor nu je jurk

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2024/2025

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de bruidscollectie 2024 / 2025.

150 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen