Trouwen op een boerderij, gerechten van je gasten, vijf taarten, pompoms van de HEMA en een jukebox

Dani: “Mijn schoonzus tipte Assepoester; daar had ze goede verhalen over gehoord. Ik heb de site bekeken en zag veel aparte jurken. Het leek me niet zo’n traditionele, saaie winkel. En omdat ik niet zo’n traditionele bruid wilde zijn, sprak dat me meteen aan. We hebben er gewoon een uitje naar Arnhem van gemaakt.”

“Ik had vooraf niet echt een beeld in mijn hoofd van wat ik wilde. Ik wist wel dat ik niet een hele grote jurk wilde. Een blauwe of groene trouwjurk leek me wel wat.
Ik heb trouwjurken in allerlei kleuren aangepast – behalve groen of blauw, dat zul je dan net zien, haha! – maar het werd gewoon een witte! Quirina van Assepoester hielp me en zij had heel goed door wat ik wel leuk vond en wat niet. De eerste jurk die ik paste, had ik gezien op een pop. Ik vond ‘m supermooi, maar miste nog iets… De jurk had rechte bandjes en het leek me zo mooi als het een haltermodel was. Quirina regelde dat voor me en toen wist ik het. Hij stond mooi; ik werd er zelfs emotioneel van! Dat had ik totáál niet verwacht. Toen wist ik helemaal zeker dat ik mijn jurk had gevonden.”

“Bijna iedereen was verbaasd om me in een witte trouwjurk te zien; ik heb eigenlijk nooit jurken aan. En wit hadden ze ook niet verwacht! Ik was wél mezelf, maar dan anders. Mooi opgemaakt, mijn haar helemaal gedaan en een mooie trouwjurk aan. Of ik me ongemakkelijk heb gevoeld? Helemáál niet! En normaal sta ik liever ook niet in het middelpunt van de belangstelling, maar dat vond ik op mijn trouwdag geen enkel probleem. Ik genoot er zelfs van!”

Een relaxte dag op één locatie

“Onze bruiloft moest vooral relaxed zijn. Zowel de voorbereidingen als de dag zelf. We hadden geen zin om de hele dag rond te moeten rijden naar allerlei locaties: we wilden het gewoon op één plek kunnen vieren. Ons gastenaantal was denk ik normaal: overdag 30-35 mensen en ’s avonds 120-130 mensen.”

“Ik kon lekker uitslapen tot 08:00. Ik heb gewoon thuis in mijn eigen bed geslapen. Daarna ben ik naar het huis van mijn ouders gereden. Mijn kapster, die ook de visagie deed, is daar ook naartoe gekomen. En de fotografe – Lotte Vlot – was er ook. Zij heeft meteen alle details vastgelegd: mijn oorbellen, mijn parfum, mijn schoenen… Om 12:15 ben ik de jurk aan gaan trekken. Ik kreeg er hulp bij van mijn moeder, beste vriendin en de visagiste; die hebben me in de jurk gehesen!”

“Erwin zou me om 13:00 ophalen, dus ik stond bovenaan de trap op hem te wachten. Ik ben normaal nooit op tijd klaar, maar nu was ik stipt op tijd en heb ik wel tien minuten op hem moeten wachten. Onze daggasten stonden ook al buiten te wachten. Achteraf bleek dat hij onderweg nog een paar keer moest stoppen omdat het bloemstuk er steeds af waaide en dat onze trouwauto – een Kevertje – niet harder kon dan 60/80 kilometer per uur. Verder was ik niet zenuwachtig hoor, ik had vooral zin om te beginnen!
Toen Erwin aankwam en ik de trap afliep, begon iedereen te applaudisseren. We zeiden ‘Wat ben je mooi!’ tegen elkaar en stonden elkaar uitgebreid te bekijken. Ik kreeg mijn bruidsboeketje om mijn arm geschoven. Ik had dus een soort polscorsage in plaats van een los boeket; ik wilde een relaxte dag en niet moeilijk hoeven doen door iedereen mijn boeket vast te laten houden. Nu had ik mijn handen vrij.”

Feestje op een boerderij

“We zijn naar de trouwlocatie gereden: De Eigen Wijze. Het is een boerderij waarvan de bijgebouwen verbouwd zijn tot accomodaties: de varkensstal, de kapschuur en de silo zijn nu allemaal ruimtes waar gefeest kan worden. Er zijn ook vakantiehuisjes waar je kunt verblijven. Het is eigenlijk een soort vakantiepark. We kwamen bij deze locatie terecht via Erwins moeder. Het was namelijk onze wens om onze daggasten allemaal een lekker zelfgemaakt gerecht mee te laten nemen, zodat we een uitgebreid buffet zouden hebben. Maar ja, zie maar eens een locatie te vinden die dat accepteert. Erwins moeder had met haar vereniging ook zoiets georganiseerd en zo kwamen we bij De Eigen Wijze terecht. Het wordt gerund door jongens van onze leeftijd die heel relaxed zijn; alles kan en mag. Dat paste helemaal bij ons beeld van de dag.”

“’s Ochtends hebben onze vrienden de locatie versierd. Een van de ceremoniemeesters had rond kerst in de plaatselijke HEMA rode pompoms zien hangen;. Ze heeft toen gevraagd of we die mochten lenen en dat mocht! Het waren er wel honderd. Ik heb naderhand nog een kaartje en een foto naar de HEMA gestuurd om ze te bedanken.”

Taartenbuffet in Duitse stijl, tulpen en The Lion King

“Om 14:00 begon de ceremonie. Ik ben met mijn vader naar binnen gelopen;! Het liedje was de begintune van de Lion King; iedereen lag in een deuk en de toon was meteen gezet! Ik vond de ceremonie eigenlijk wel leuk; onze ambtenaar was een hele leuke vlotte vrouw die goed naar ons verhaal had geluisterd.
De dagen ervoor was ik wel zenuwachtig geweest, maar dan ben je nog zo druk met dingen regelen. Nu was het gewoon zover; ik hoefde alleen maar de dag te ondergaan. Ik heb de hele dag staan lachen, was blij dat het zover was. En ik wist dat alles goed geregeld was: we hadden twee hele goede ceremoniemeesters.”

“Na de ceremonie hebben we geproost met champagne. De ouders van Erwin hebben een speech gegeven en daarna gingen we lekker taart eten. Een vriend van ons houdt heel erg van bakken. Hij heeft een Duitse achtergrond en van hem hoorden we dat het in Duitsland gebruikelijk is om een heel taartenbuffet te hebben op je bruiloft. Dat leek ons gaaf. Hij heeft voor ons vijf taarten gebakken naar onze taartwensen; een bruidstaart compleet met roosjes, een worteltjestaart, slagroomtaart, chocoladetaart en vanillecake. We hebben het hele weekend taart zitten en eten en ook uit moeten delen; zo veel was er. Maar het was heerlijk!”

“Samen met de gasten konden we lekker buiten zitten en koffie drinken, want het was supermooi weer. Daarna zijn we voor groepsfoto’s het park op gegaan. En toen iedereen er op stond zijn wij met de fotograaf naar een tulpenveld om de hoek gereden waar we foto’s hebben gemaakt. Normaal zijn ze al van het land af, maar nu waren ze laat met koppen.”

Buffet met zelfgemaakt eten

“Bij terugkomst konden we het buffet openen. Iedereen was verantwoordelijk voor zijn of haar eigen gerecht en kon terecht in de professionele keuken om het op te warmen. Daar was ook genoeg tijd voor in de planning; wij waren ruim een uur weg geweest voor foto’s.”

“Zo’n buffet met zelfgemaakt eten leek ons vooral heel gezellig. Niet dat je alleen maar kunt kiezen uit vlees, vis of vegetarisch en maar moet zien wat je krijgt. We wilden dat onze gasten zelf konden kiezen wat ze lekker vinden en ook zelf mee konden nemen wat ze lekker vinden. Onze ceremoniemeesters hebben het allemaal ingedeeld zodat er genoeg voor-, hoofd-, bij- en nagerechten waren. Er waren hartige taarten, lasagne, uitgebreide salades… van alles. Er zijn veel recepten uitgewisseld! Uiteindelijk was er veel te veel, maar dat was niet erg.”

Flashmob en een jukebox

“Voor het feest om 20:00 zou beginnen, was er tijd om ons op te frissen. Een vriendin van me die kapster is, heeft er nog een paar nieuwe krullen ingezet bij me. Daarna hebben we de gasten voor het feest begroet. Van tevoren zei ik dat ik niet in de rij wilde gaan staan om handjes te schudden, maar nu vond ik dat helemaal niet erg. Dan praat je tenminste echt even met iedereen.
Toen iedereen er was, kwamen de stukjes van mijn schoonfamilie, echt lachen. En ook mijn familie had een leuk interactief stuk in elkaar gezet. Tussendoor hebben we het dansfeest geopend. De daggasten hebben een soort kleine flashmob gedaan. Wij begonnen onze openingsdans op ‘Mad About You’ van Hooverphonic en dat werd door hen onderbroken; terwijl wij tussen de tulpen stonden, hebben ze dat geoefend. Het werd de Macarena, haha!”

“Wij hadden geen dj of band, maar een jukebox. Dat was een idee van Erwin. De jukebox stond er de hele dag en we hebben ‘m zelfs gebruikt tijdens de ceremonie. Ik had zelf een aantal cd’s samengesteld met liedjes die wij leuk vinden, en die zaten erin. Zo konden gasten ook zelf een liedje aanvragen.”

“We gingen om 03:30 naar bed. Ja, dat is laat ja! We sliepen op het park; met beide gezinnen hadden we twee huisjes gehuurd voor het hele weekend. Dat was een beetje onze huwelijksreis! Het is zo jammer dat het anders al na een dag voorbij is. Nu konden we nog lekker doorfeesten en taart eten. De dag erna hebben we met familie en vrienden samen opgeruimd en afsluitend taart gegeten.”

“Het eerste wat Erwin en ik tegen elkaar zeiden toen we weer met z’n tweetjes waren was, ‘wat was het gaaf!’. Het was helemaal gegaan zoals we wilden, echt een geslaagde dag.
Het leukst? Ik vond de hele dag eigenlijk heel leuk! Maar het foto’s maken tussen de tulpen was wel heel cool. En de speech van de ceremoniemeesters, omdat die zó uit de losse pols kwam en ter plekke was bedacht.”

“En we hebben een tattoo! Die hebben we allebei vijf dagen na de bruiloft laten zetten. Ik wilde al heel graag een tattoo en het leek me mooi om dat met ons trouwen te combineren. Erwin moest er even over nadenken, maar die wilde uiteindelijk ook. We hebben een tattoo laten ontwerpen waarin onze initialen door elkaar heen lopen. Erwins tattoo is net wat anders gezet dan die van mij Wel allebei op onze rechterarm. Hetzelfde symbool met dezelfde betekenis.”

Iedereen betrekken

“We hebben er bewust voor gekozen om iedereen bij de trouwdag te betrekken; Erwins zusje heeft onze trouwkaart ontworpen, twee vrienden waren onze ceremoniemeesters, de taarten werden door een vriend gebakken, een tante maakte de mooie bloemstukken, een neef regelde de mooie kever en was chauffeuren iedereen is bezig geweest met het eten. Bovendien hadden we ook iedereen gevraagd om van tevoren een liedje aan te leveren voor de jukebox. We hadden echt het idee dat iedereen daardoor al zin kreeg in de dag. Natuurlijk heb je altijd wel zin in een bruiloft, maar het voelde gewoon goed zo.”

“Een tip voor andere Lucky Girls: wat ons goed is bevallen, is steeds gewoon één ding uitkiezen en daar gaan kijken, bijvoorbeeld met de locatie. Als je een lijstje maakt met drie opties, moet je al die locaties af. Wij hebben er gewoon één uitgekozen, zijn daar gaan kijken en toen het goed beviel, hebben we daarvoor gekozen. Zo hoef je minder keuzes te maken;…het voorkomt keuzestress. Waarom jezelf weer aan het twijfelen brengen als je al helemaal tevreden bent?”

De adresjes van Dani:
Trouwfoto’s: Vlot Fotografie
Trouwlocatie: De Eigen Wijze, Bant
Jukebox: Jukeboxshop.nl
Kapper & visagist: By Marlou 
Trouwjurk: Assepoester Feestkleding, Arnhem

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

190 pagina’s vol toptrouwjurken van 499 tot 1299

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen