Stijlvol trouwen op latere leeftijd in een korte trouwjurk met losse top

Ellen (52) trouwde in een korte trouwjurk met losse transparante top met Piet (54). Een trouwjurk die paste bij trouwen op latere leeftijd. Ondanks dat het voor hen beide de tweede keer was, voelde Ellen zich op en top bruid!

Trouwen op latere leeftijd, daar zit vast een verhaal achter…

We hebben allebei een huwelijk achter de rug en hebben al volwassen kinderen. Allebei hebben we twee zoons van 27 en 30, en Piet heeft ook nog een dochter van 32. In het begin van onze relatie wisten we zeker dat we niet meer zouden trouwen. Maar na vijf jaar veranderde dat, omdat we zo zeker zijn van onze zaak. Piet heeft me in november vorig jaar ten huwelijk gevraagd.

We zouden het dan op een maandagochtend doen en zonder feest. Maar ja, eigenlijk wilden we dan toch familie, vrienden en bekenden getuigen laten zijn en er een mooi feestje van maken. Dat werd buiten bij een kasteeltje, compleet met bruidstaart, een mooi pak en dus ook een trouwjurk.

Had je een bepaalde trouwjurk in gedachten, die paste bij trouwen op latere leeftijd of mocht het alles zijn?

Ik wilde niet meer in het lang en in wit trouwen, daar vond ik mezelf net even iets te oud voor. Wel in een mooie korte trouwjurk en bijvoorbeeld een champagnekleurige trouwjurk, met iets van kant.

Hoe kwam je bij Assepoester uit?

Door op internet te zoeken. Wat me aansprak aan Assepoester was dat je vrijblijvend kan komen kijken, niet op afspraak. Dat er heel veel keuze was, en een mooie prijsklasse, sprak me ook aan. De zus van Piet en haar dochter zijn toen zowel met mij als met Piet mee geweest.

Hoe is het deze korte trouwjurk met transparante top geworden?

In eerste instantie was ik zelf wat aan het neuzen, toen een verkoopster naar me toe kwam met de vraag wat ik in gedachten had. Daarop kwam ze met een aantal korte trouwjurken en deze was de tweede die ik aantrok.

Vervolgens heb ik nog een stuk of drie trouwjurken gepast, maar dat was het allemaal niet. Ik wilde toch die ene weer aan. Ondanks dat deze korte trouwjurk strapless was, dat vond ik eigenlijk niet meer zo passen bij trouwen op latere leeftijd. Er moest een jasje of zo overheen. Toen de verkoopster met deze mooie kanten top met knoopjes op de rug kwam, was ik om!

Oh, het is een losse top die je over je korte trouwjurk draagt?

Ja, de top zit er los overheen, maar ik heb ‘m de hele dag niet uitgedaan. Het hoort bij deze trouwjurk. Ik vond deze losse top zo prachtig. Door de mooie halslijn, al die knoopjes, maar ook door de combinatie van het tule met het kant. Toen ik er mee de paskamer uit kwam begon mijn schoonzusje spontaan te huilen. Ik zei: ‘nou, dan is dit ‘m!’.

trouwen latere leeftijd korte trouwjurk met transparante top Assepoester

Wat maakte dat je voor deze korte trouwjurk met losse transparante top hebt gekozen?

Het strakke model vind ik mooi en de lengte was perfect, net boven de knie en niet te kort. Ik ben zelf niet heel lang, dus het moest geen lijzige trouwjurk gaan worden. Maar ook geen witte taart, daar zag ik mezelf niet in. Door de bewerkte stof is het geen gladde trouwjurk, dat viel ook extra in de smaak. En toch is het geen heel erg bewerkte jurk met veel poespas. Ondanks dat het kant op de losse transparante top heel apart is, is het ook subtiel. Zo is deze trouwjurk eigenlijk mooi door de eenvoud. En deze trouwjurk past bij mijn leeftijd en dus ook bij trouwen op latere leeftijd.

Hoe waren de reacties op je jurk?

Piet was helemaal overrompeld, hij vond het geweldig. Ik had hem om de tuin geleid dat ik een zwarte jurk met rode bloemen zou dragen, want een trouwjurk op je 52e, dat kan toch niet?! Niet dat hij dat geloofde, maar hij vond me nog mooier dan hij had verwacht.

Toen ik kwam aanlopen tijdens de ceremonie waren de blikken van de gasten fantastisch en zag ik hier en daar wat traantjes vloeien. Later heb ik veel gehoord dat ik er supermooi uitzag in mijn trouwjurk.

Hoe zag je dag eruit?

In ons eigen dorp is ook een kasteel, waar we foto’s hebben gemaakt. En omdat iedereen zo meeleefde zijn we ook nog even langs de slager en de bloemist gegaan in onze trouwkleding. We zijn in Loosdrecht getrouwd bij een ander kasteel onder een honingboom met allemaal van die krultakken. Na afloop hadden we prosecco en bruidstaart. Het was perfect weer die dag.

Onze gasten konden boogschieten op het terrein en dat heb ik zelf ook nog staan doen in mijn trouwjurk! Voor wie dat wilde was er een momentje voor onze dierbaren die er niet meer bij konden zijn, voorafgaand aan het diner. En vervolgens kwamen de avondgasten voor een feest met DJ in grote tenten die in de kasteeltuin stonden. Het was top!

Boogschieten en feesten ging dus prima in je korte trouwjurk?

Ik heb de hele avond op de dansvloer gestaan op hakken van 10 centimeter. Ik had wel sneakers meegenomen, maar nee, ik vond het er veel mooier uitzien met hakken. Al heb ik dat de dag erna wel geweten!

Hoe kijk je terug op de tweede keer trouwen, en op latere leeftijd?

Het was een super fantastische dag. Ik heb er volop van genoten en het was helemaal zoals we ons voorgesteld hadden. Mijn korte trouwjurk met die prachtige losse transparante top viel bij iedereen in de smaak. Ik heb er meer van genoten dan van mijn eerste trouwdag. Je bent nu veel zekerder, omdat je ouder en wijzer bent en meer levenservaring hebt.

Onze jongens waren ook apetrots die dag en hebben het er nog over. Piet noemt onze buren van 80 altijd zijn grootste voorbeeld omdat ze het samen nog steeds zo mooi hebben. Zijn oudste zoon haalde dat aan in zijn speech en voegde eraan toe dat wij hun grootste voorbeeld zijn. Zo mooi.

Heb je tips voor andere vrouwen die op latere leeftijd gaan trouwen?

Het hangt er helemaal vanaf hoe je het wilt vieren. Ik vond het geweldig om mee te maken en kan het iedereen aanraden. Uiteindelijk is het een behoorlijke uitgave, maar dat moet je ervoor over hebben.

Ik was eerst naar een andere winkel geweest, geen bruidsmodezaak, maar meer een winkel met galajurken. Maar dat was het allemaal net niet. Bij Assepoester heb ik mijn korte kanten trouwjurk met losse transparante top gevonden, waar ik me helemaal mezelf in voelde. En nog betaalbaar ook.

Wil je ook zo’n droombruiloft?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jóu.

trouwen latere leeftijd korte trouwjurk met transparante top Assepoester

Foto’s: Pure & Beloved photography (Kim Buckard)

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

🤑 Jurken 2024 tot 70% KORTING  🤩 En: Collectie 2025-2026 NU binnen!

Scoor nu je jurk

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2025/2026

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de bruidscollectie 2025 / 2026.

152 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen