Trouwen op Terschelling, een Strandbus, een photobooth en stoere sneakers onder je trouwjurk

Patricia: “Ik wist zeker dat ik niet in een witte jurk wilde trouwen. Da’s véél te traditioneel! Ik wilde gewoon een gekke gekleurde jurk. En ik wist meteen dat ik daarvoor graag bij Assepoester wilde gaan kijken.”

“Op de site Rocknrollbride.com zag ik ontzettend coole voorbeelden van heel veel stoere bruiden. In mijn hoofd had ik een plaatje van een grijze trouwjurk met een industriële look, zoiets had ik gezien op die site. Toen ik bij Assepoester vertelde over die jurk, zei de verkoopster meteen: “Ik heb wel zoiets”. Maar dat was een witte jurk…”

“Ik heb eerst 8 of 9 jurken gepast, van mintgroen tot knalrood en roze. Toch waren ze ’t niet, ik had teveel het gevoel alsof ik het bruidsmeisje was. Dan toch de witte jurk maar passen. Mijn moeder, zus, schoonzusje begonnen bijna te huilen. Ik dacht: dat zal ‘m dan wel zijn!
Zo zie je maar: ik denk dat je toch vooral met een open blik trouwjurken moet passen. Vaak wordt het toch wat je niet verwachtte!”

Woest aantrekkelijk: mannen met sneakers onder hun pak

“De gympen onder de jurk zijn echt ‘mij’; ik loop altijd op gympjes. Ik vind hakken ook suuupermooi hoor, maar dan ga ik na een uur al dood van de zere voeten. En we trouwden natuurlijk op het strand, dus ik zag mezelf al in het zand staan op hakken. Ik was er al gauw uit: het worden sneakers. En wat is dat heerlijk! Iedereen vond het ook bij mij passen. Ik had een relatief simpele trouwjurk aan, dus het kon ook goed.”

“Arjen had onder zijn pak ook sneakers aan; heel erg leuk. Ik vind dat woest aantrekkelijk, mannen met sneakers onder een strak pak. Ik wist nog niet hoe zijn trouwpak eruit zou zien, maar hij had mij gevraagd of ik knalblauwe veters in mijn sneakers wilde doen. Achteraf snapte ik waarom, want dat matchte natuurlijk te gek bij zijn trouwkleding. Grappig hè, dat hij daar mee bezig was? Hij is dan ook een creatieveling; hij is grafisch ontwerper. De trouwuitnodigingen heeft hij ontworpen, evenals de gastenboekkaarten en bedankjes.”

Het was net een productiehuis

“Ik kwam op het idee om een photobooth in te richten. Op Etsy vonden we hele coole props: snorren, brilletjes en hoedjes. Arjen maakte bordjes met ‘Pick a prop and strike a pose!’. De foto’s zijn hilarisch geworden, onze gasten hebben zich uitgeleefd. Echt, Etsy is geweldig! We hebben samen avonden lopen prutsen met alternatieve corsages en bedankjes. Arjen was ondertussen ook een playlist aan het samenstellen met onze muziek en die hadden we opstaan terwijl we kaartjes aan het vouwen waren enzo… het was net een productiehuis! Maar het is heel leuk om dat samen te doen en heel leuk om te bedenken.”

De trouwlocatie: het Strandhotel op Terschelling

“Tijdens een yoga-weekend met mijn zus was ik al eens op Terschelling geweest en we verbleven toen in het Strandhotel. Dat ligt heel mooi; tussen de duinen en met uitzicht op zee. Later ben ik samen met Arjen naar het Oerol Festival geweest op Terschelling en hebben we ook in datzelfde hotel gegeten. Ik was het eigenlijk alweer vergeten tot we een trouwlocatie gingen uitzoeken. Ons uitgangspunt was dat het een locatie moest zijn waar de kindjes van onze zussen er lekker bij konden zijn en dat de ouders niet vroeg weg zouden hoeven ofzo, maar gewoon met de babyfoon aan bij het feest zouden kunnen blijven. Opeens dacht ik: dat hotel, dat is het! Dan maken we er gelijk een heel weekend van!”

“Het was wel een dure optie en we wilden onze gasten eigenlijk niet op kosten jagen. Bovendien is het toch een gedoe; ze zouden dan naar Harlingen moeten rijden en met de veerboot… we dachten: kunnen we dat wel van ze vragen? Daarom zijn we eerst voorzichtig ons plan gaan toetsen bij onze vrienden en familieleden. Iedereen zei meteen: “o, wat gaaf! Dat moet je doen! Dan maken we er een weekend van!” Toen we eenmaal die bevestiging hadden, zijn we een trouwdatum gaan prikken.”

“Het Standhotel is een super sfeervol hotel en het had alles wat we zochten: het was charmant, met meubelen van sloophout – daar houden we wel van – en toch een echt fris strandgevoel. En prachtig uitzicht op het strand en aan de andere kant op de duinen.”

Het draaiboek: een mini-vakantie op Terschelling

“Op vrijdag zijn we allemaal aangekomen op Terschelling, iedereen op z’n eigen moment. Een aantal gasten zat ’s middags al lekker op ’t terras. In de zon! We waren toen al allemaal helemaal blij. Arjen en ik zijn toen nog champagne en cupcakes naar de Strandbus gaan brengen. Die zou ons de volgende dag over het strand naar het gemeentehuis rijden. Ik ben nog naar de kapper geweest voor een voorbespreking en ’s avonds hebben we met z’n allen gegeten.”

“Zaterdag was de trouwdag. Natuurlijk eerst rond een uur of 08:00 mijn haar en make-up laten doen en de jurk aan. Rond 10:30 zijn we foto’s gaan maken. Leo de Jong, een collega van Arjen heeft dat voor ons gedaan, die was heel enthousiast. Wij houden heel erg van vergane glorie: industriële panden, dat soort dingen. We kenden in de haven een plek met enorme boeien, betonplaten en kettingen. Het hek was open, dus we konden er gewoon in om foto’s te maken! Toen we even later klaar waren, stond er ineens 300 man om diezelfde plek te bekijken. Ze stonden allemaal te joelen en te klappen en feliciteerden ons. Echt grappig, om zo in de belangstelling te staan en te worden toegejuicht door mensen die je niet kent!”

“Daarna hebben we nog even snel geluncht in het hotel en toen zijn we met de Strandbus naar het stadhuis gereden. De Strandbus is eigenlijk een hele grote omgebouwde legertruck, die over het strand scheurde.
Eenmaal in het gemeentehuis hadden we een ambtenaar die pas voor de derde keer een huwelijk voltrok. Hij was dus nog spiksplinternieuw! Een jonge vent, die het heel luchtig en vrolijk maakte, niet zwaar en emotioneel ofzo. Zelf was ik die dag alleen maar blij! Ik was er echt verbaasd over hoe relaxed ik was.”

“Toen weer met de Strandbus terug naar het strand, voor bubbels & cupcakes. Het waaide alleen héél hard op dat moment en de Strandbus moest twee keer rijden omdat we er niet met z’n allen in een keer in pasten. We waaiden bijna uit elkaar, maar dat was al met al toch ook wel weer heel grappig. Arjen en ik zijn na de bubbels met wat vrienden over het strand teruggelopen naar het Strandhotel. Dat was wel lekker voor we ons weer in het feestgedruis stortten.”

“Eenmaal op de trouwlocatie hebben we nog geborreld en daarna was er een vegetarisch buffet. Ik ben vegetariër en het was heerlijk dat ik nu op mijn bruiloft eindelijk eens alles kon eten. Het was heel lekker, dus de gasten vonden het ook geweldig.”

“We hadden gezegd dat we geen stukjes wilden, maar onze vaders gingen toch speechen – ja, dat kun je vaders ook niet ontzeggen natuurlijk! Vervolgens hebben we geborreld met Juttersbittertjes en gedanst en met z’n allen lekker staan ouwehoeren rond een vuurkorf. Achteraf gezien was het handiger geweest om een dj te hebben of iemand die de muziek afstemt op de stemming in plaats van gewoon een playlist aan te zetten. Maar dat deed niet af aan de feestvreugde hoor.”

“Dat we onze bruiloft met een relatief compact gezelschap vierden bleek heel goed uit te pakken. Ik was blij dat er alleen maar mensen waren die dichtbij je staan, daardoor was het allemaal heel ontspannen en had je wat meer tijd om met iedereen te kletsen.”

De meest zanderige bruiloft

“Het is wel laat geworden ja, iets van kwart voor drie. Je wilt niet dat het afgelopen is, maar je bent ook wel heel moe! Als ik de sfeer moet beschrijven, zou ik zeggen superrelaxed. Dat was het.
We hebben in plaats van een gastenboek kaarten neergelegd waar onze gasten de bruiloft moesten beoordelen. Daar kregen we de meest melige reacties op, bijvoorbeeld: dit was de meest….. zanderige bruiloft ooit.’ Zo grappig om te lezen!”

“Fijn was dat iedereen zijn eigen gang kon gaan, daardoor leek het allemaal vanzelf te gaan. We hadden ook ongelooflijk geluk met het weer. Toen ik die ochtend naar de kapper ging was het bewolkt en aan het miezeren. Ik dacht nog: o jee, dat word niks, pech gehad! Maar de zon ging schijnen en het hele weekend voelde als een vakantie: op de heenweg op de veerboot hadden we voorpret en op de terugweg hadden we napret. Je bent er echt helemaal uit en Terschelling is gewoon een supermooi eiland.”

Familieweekend

“Een tip voor andere Lucky Girls? Kijk af bij anderen. Er zijn zoveel leuke sites en ideeën waar je een eigen draai aan kunt geven. En toen wij eenmaal wisten dat voor ons het belangrijkste uitgangspunt was dat onze zussen met kindjes er de hele avond bij konden zijn, was het plan snel samengesteld. Als je dicht bij jezelf blijft, kan het niet misgaan. Soms lees ik van die artikelen over ‘hoe het hoort’. Nou, dat vind ik echt totáál niet interessant. Gelukkig is Arjen ook een makkelijke, nuchtere vent dus voor ons bijvoorbeeld geen receptie omdat dat nou eenmaal hoort. En alleen met onze ouders eten wilden we niet, we wilden juist dat iedereen overal bij kon zijn. Al met al leek wel een familieweekend. We roepen al steeds tegen elkaar: ‘volgend jaar weer!’…”

De adresjes van Patricia:
Trouwlocatie: Strandhotel Terschelling
Trouwjurk: Assepoester Trouwjurken
Trouwvervoer: De Strandbus
Props voor de photobooth maar bijvoorbeeld ook onze ringen: Etsy
Trouwfotograaf: Leo de Jong Fotografie, met dank aan Hermijn Ganzinga-Ruizendaal
Heer-lij-ke cupcakes van mijn schoonzus: King Cakes
Kapper op Terschelling: Kapsalon Lucky Lok
Veerboot naar Terschelling: Rederij EVT
Inspiratie: Rock ’n Roll Bride

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

190 pagina’s vol toptrouwjurken van 499 tot 1299

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen