Simone wilde trouwen zonder trouwjurk, maar werd verliefd op een classy crop top trouwjurk

Toen Simone (30) zwanger was van zoontje Nox (bijna 1) vroeg Marcel (35) haar ten huwelijk. Tuurlijk zei ze ja, maar ze wilde wel trouwen zonder trouwjurk. Totdat ze het lookbook van Assepoester onder ogen kreeg en verliefd werd op een classy crop top trouwjurk…

Hoe kwam je bij Assepoester terecht als je wilde trouwen zonder trouwjurk?

Simone: Ik ben geen klassiek type, en al helemaal geen type voor een trouwjurk. Ik zag mezelf eerder trouwen zonder trouwjurk, maar in een broek of catsuit. Toch ben eens rond gaan kijken en via internet kwam ik Assepoester tegen. Die niet-truttige slogan beviel me wel. Ik heb het lookbook aangevraagd en wist meteen: als ik ergens ga slagen, is het daar. Ik maakte me nergens meer zorgen om, het ging goed komen!

Hoe vond je het dat je zonder afspraak terecht kon?

Simone: Heel prettig, maar ik was tegelijkertijd ook bang dat het mega druk zou zijn. Ik wilde mijn moeder, zus en schoonzus meenemen, en dat kregen we alleen geregeld op een zaterdag. Uiteindelijk viel het reuze mee. Het was wel druk, maar er waren ook voldoende mensen aan het werk, waardoor iedereen zo’n beetje meteen aan de beurt was.

Wat was je eerste indruk in de winkel?

Simone: De ontvangst met thee was superleuk, maar ik vond het vooral heel spannend. Ik zag overal allerlei bruidsachtige dingen en sloeg meteen aan het twijfelen of ik wel iets leuks zou vinden. Maar de verkoopster zei dat we maar even rond moesten kijken, en dat zij dat ook voor mij zou doen. Al vrij snel hadden we toen toch van alles in onze handen en waren er opeens veel leuke opties.

Wat paste er in het plaatje van trouwen zonder trouwjurk?

Simone: In het lookbook had ik een crop top trouwjurk gezien, maar ik wist niet zeker of ik dat kon hebben. Ik dacht eerst dat dat met mijn lijf niet zo mooi zou zijn, dat mijn figuur daar niet goed genoeg voor was. Maar omdat ik dat idee in mijn hoofd had, heb ik als eerste een losse rok en een losse top aangetrokken. We hebben daar nog allerlei aanpassingen aan gedaan, en uiteindelijk is dat het geworden.

Je hebt wel veel trouwjurken gepast dus?

Simone: De smaken en meningen van ons groepje liepen nogal uiteen, waardoor ik ook een korte trouwjurk aan heb gehad. En mijn moeder was helemaal weg van een trouwjurk die de verkoopster had aangedragen van satijn en een rok met tule dat alle kanten op ging. Het stond me ook nog, maar het paste niet bij mij. Zo heb ik van alles aan gehad, ook om te zien hoe het uit de verf zou komen, maar wat ik als eerste aan had, was de beste match.

Hoe ben je uiteindelijk tot de combinatie voor deze classy crop top trouwjurk gekomen?

Simone: De eerste set van een rok en top die ik aantrok, zat niet zo mooi. Ik wilde de rok wel houden met een andere top. Toen zijn we op zoek gegaan naar de losse rokken en tops. Ik vond een rok die meer bruidsachtig was dan ik in gedachten had. Toch hebben we er een top bij gezocht. Deze was eigenlijk bedoeld voor over een strapless trouwjurk, maar toen ik ‘m aan had wisten we allemaal: dit is ‘m! Ik was er zelf best wel verbaasd over, want het was alsnog een heel bruidsachtig geheel. Maar het paste bij me, en ik voelde me er lekker in!

Hoe heb je besloten wat je onder je crop top ging dragen?

Simone: Ja, dat was meteen de volgende vraag: wat hoort daar onder? Ik heb van alles geprobeerd, een korset, een hemdje, maar dat was het niet. Toen werd geopperd om er een bh onder te doen. Dat leek me heel ordinair worden en zag ik eerst niet zo zitten. Tot ik het zag: het was echt af! Op deze manier was het totaalplaatje helemaal perfect.

Simone classy crop top trouwjurk trouwen zonder trouwjurk Assepoester

Op je rug komt je tattoo ook heel stoer onder de kanten crop top trouwjurk uit. Was dat bewust?

Simone: Totaal niet. Ik vind een trouwjurk met kant wel altijd heel mooi, maar zag het meer voor me in een hippie achtige combinatie of bij zo’n bohemian trouwjurk. En in eerste instantie wilde ik mijn haren los dragen, maar bij het proefkapsel was mijn haar zo het mooist. Toen zag je mijn tattoo opeens en dat was ook oké. Ik hoef ‘m niet per se te laten zien, maar ik hoef ‘m ook niet te bedekken. Hij is er gewoon. En ergens was het wel treffend, want die tattoo is eigenlijk mijn trouwring.

Oh? Trouwen zonder trouwjurk én zonder trouwring? Vertel!

Simone: Ik heb altijd gezegd dat als Marcel me ten huwelijk zou vragen, hij geen ring hoefde te kopen, want die draag ik toch niet. Dus toen we gingen trouwen was de vraag hoe we dat gingen oplossen. Toen hebben we allebei een tattoo laten zetten. Ieder een andere, maar wel met overlappende elementen. Zoals natuurlijk de bruiloft, maar ook ons gezinnetje is erin verwerkt, en de miskraam die ik heb gehad voordat ik Nox heb gekregen. Heel symbolisch voor ons dus.

Wat mooi! Was jouw classy crop top trouwjurk een grote verrassing?

Simone: Ja, en voor Marcel helemaal! Ik had de hele tijd gezegd dat ik geen trouwjurk aan had, dus hij was ervan overtuigd dat ik in een broek aan zou komen. Hij had dit zeker niet verwacht, maar vond het echt prachtig. Zoals iedereen. Ik heb alleen maar te gekke reacties gehad: dat het me goed stond, dat het apart was, en dat ik toch een echte bruid was.

Wat maakte deze classy crop top trouwjurk helemaal jou?

Simone: Dat ik geen doorsnee type ben, maar iemand met een eigen smaak en stijl. En ik wilde me vooral lekker voelen die dag. Niet te stijf, zodat ik me makkelijk kon bewegen. Ik wilde vooral kunnen dansen en was al bang dat ik voor ’s avonds een joggingbroek mee moest nemen! Maar zelfs bij deze classy crop top trouwjurk was dat niet nodig. Hij heeft de hele dag hartstikke comfortabel gezeten, van de ceremonie tot het diner tot op de dansvloer. We hadden maar liefst vijf DJ’s die steeds verschillende stijlen draaiden. Van foute 90’s met opblaas microfoons, gitaren en saxofoons, tot behoorlijke hardcore house. Ik kon helemaal los gaan in mijn crop top trouwjurk!

Ben je blij dat dat trouwen zonder trouwjurk toch niet helemaal door is gegaan?

Simone: Ik ben superblij dat ik toch een crop top trouwjurk aan heb gehad! Dit doe je maar een keer. Ik had zo stug kunnen zijn om per se een broek aan te willen, maar ik denk dat ik daar achteraf spijt van zou hebben gehad. Ik heb me de hele dag superfijn gevoeld in die classy crop top trouwjurk en kreeg alleen maar leuke reacties!

Ook ben ik heel blij met de hulp die ik bij Assepoester heb gekregen van superfijne mensen die heel erg meedachten, zonder opdringerig te zijn. Ze lieten zien welke mogelijkheden er allemaal waren en gaven me de ruimte om mee te zoeken en vooral om mezelf te zijn.

Wil je ook zo’n droombruiloft?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jóu.

Simone classy crop top trouwjurk trouwen zonder trouwjurk Assepoester

Foto’s: MOODZ Fotografie

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Yes! De nieuwe collectie is binnen!

Kom langs zonder afspraak

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

190 pagina’s vol toptrouwjurken van 499 tot 1299

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen