Trouwfeest met barbecue in de tuin, twee trouwjurken en roze Allstars

Aisha: Trouwen? Dat leefde eerst nooit zo bij mij. Maar toen Rob (31) en ik eenmaal kinderen hadden, miste ik dat we allemaal dezelfde achternaam dragen. We zijn echt een gezin, alleen hadden we andere achternamen. Daarom wilde ik toch heel graag trouwen en heb ik vaak gezeurd om een aanzoek, haha.

Ik had toen ook al eens een beetje gezocht wat ik voor trouwjurk zou willen. Daar was ik algauw uit: het moest een stoere trouwjurk zijn; superhip en kort. O ja en roze! Dat klinkt inderdaad totáál niet traditioneel, maar ik ben denk ik ook een beetje anders dan anders. Ik wilde graag een statement maken met een stoere trouwjurk; dat past bij mij.

Een korte trouwjurk én een roze trouwjurk

Aisha: Op de website van Assepoester had ik een korte roze trouwjurk gezien. Ik had al gelezen dat jullie collectie heel snel wisselt, zeker de gekleurde trouwjurken, maar ik wilde in ieder geval iets in die stijl. Met één van De Meiden van Assepoester, Lenny, had ik kort en bondig doorgesproken wat ik wilde. Ik stond er helemaal voor open. Lenny toverde een korte roze trouwjurk uit het rek. Ik was op slag verliefd. Ook mijn moeder en nichtje vonden de jurk he-le-maal geweldig! Het was echt de perfecte match. Het is alsof ze een gave heeft!

Ik vond er ook nog een korte witte trouwjurk bij; dat wilde ik ook heel graag, twee jurken. Voor het trouwen op maandag had ik nu een stoere witte trouwjurk gevonden. En voor het feest dat we de zaterdag daarop gaven, wilde ik flink uitpakken met een hysterisch jurkje. Dat werd dus de roze trouwjurk.

Ik kon de jurken meteen meenemen, dus toen ik thuiskwam heb ik ze meteen aangetrokken en aan Rob geshowd.
Aan mijn omgeving had ik al eens laten weten dat ik in een roze trouwjurk wilde trouwen. Maar iedereen was alsnog totaal overdonderd toen ze me zagen. Ze vonden me echt een stoere bruid.

Ongedwongen en leuk voor de kids

Aisha: We wilden graag een bruiloft met een ongedwongen sfeer. We wisten ook meteen dat we op 12 augustus wilden trouwen: op die datum waren we precies zevenenhalf jaar samen. We hebben veel neefjes en nichtjes en samen ook twee kinderen en het was voor ons belangrijk dat de trouwdag in het teken van de kinderen zou staan. Dat het ook hun feest zou zijn. Daarom kozen we ervoor om de ceremonie om 15:30 te plannen, dus ruim na hun middagdutje.

De trouwlocatie was het gemeentehuis in Boxmeer. We hebben de kids betrokken bij de ceremonie; we hadden ook een hele lieve trouwambtenaar die dat goed deed. Het was een hele persoonlijke, lieflijke ceremonie.

Elf jaar geleden ben ik mijn zus verloren en daar besteedde de ambtenaar ook aandacht aan door een kaarsje voor haar branden en iets persoonlijks te zeggen in haar speech. Het liedje ‘To Make You Feel My Love’ van Adele was ons liedje; dat hebben we gedraaid tijdens de ceremonie. De tekst ervan staat ook in onze trouwringen.

Toen we na de ceremonie naar buiten kwamen, stonden familie en vrienden klaar met bellenblaas. We zijn naar ons huis gegaan waar we lekker in de tuin bruidstaart hebben gegeten.

Sterretjes

Aisha: Als thema hadden we roze & sterretjes; dat past bij ons. Toen Rob en ik 13 jaar oud waren, was hij een tijdje mijn vakantievriendje. Toen we destijds na de vakantie afscheid van elkaar namen, spraken we af: als je naar dat sterretje kijkt, dan denk ik aan je. Echt zoals je dat doet op die leeftijd, haha!

We hadden elkaar tien jaar niet gezien, kwamen elkaar tegen en de vonk sprong weer over. We zeiden meteen tegen elkaar: ‘Weet je nog, van dat sterretje?.’ Toen we vijf jaar samen waren, hebben we ook allebei een tatoeage van een sterretje op onze polsen laten zetten. Sterretjes hebben voor ons een bijzondere betekenis, daarom hadden we een bruidstaart met sterretjes, had ik op de bruiloft ook stervormige oorbellen in en witte pumps met knalroze sterretjes aan de zijkant aan.

Voor de volwassenen was er champagne en voor de kinderen kinderchampagne, in roze plastic glazen. Die heb ik bij de HEMA gekocht. Alles wat wij hadden, was er ook in een kinderversie. Zo hadden de kinderen echt het gevoel dat ze helemaal meededen. Achterin de tuin stond een grote tent die we de dag van tevoren hebben versierd met mijn nichtjes. Er stonden vaasjes met bloemen en er hingen pompons in allerlei tinten roze. Die had ik ook bij de HEMA gevonden.

In je trouwjurk achter de barbecue

Aisha: Dat we het gewoon lekker thuis vierden was ook heel praktisch met de kinderen; die konden gewoon lekker spelen en klimmen en hoefden niet per se aan tafel. Want dat gaat niet met kleintjes.

De rest van de avond hebben we kletsend en etend doorgebracht. Ik heb ook gewoon in mijn trouwjurk achter de barbecue gestaan! Mijn familie is Indisch, dus er waren heel veel sateetjes. Ik heb de dag van tevoren zelf gekookt. Mijn nichtjes kwamen me daarbij helpen.

Het feestje in de tuin was verder heel ongedwongen. Muziekje aan, drankje erbij… ontzettend gezellig! Het duurde tot 22:00 en toen zijn Rob en ik meteen gaan schoonmaken. Ja! We dachten: als we dat nu vast doen, hebben we morgen een relaxte dag. Dus ik heb nog in mijn trouwjurk staan dweilen. Dat is echt zoals wij zijn!

Het feest: dansen in een tof zaaltje

Aisha: De zaterdag daarop was de dag van ons feest. We hebben het gevierd in een ontzettend leuk zaaltje in Cubaanse stijl in Mill. Daar kom ik oorspronkelijk vandaan. We wisten meteen dat we het in dat zaaltje wilden vieren, omdat het door hele leuke mensen wordt gerund. Dat voelt heel ongedwongen. Bovendien mochten we zelf de aankleding doen, dat was heel relaxed. Ons thema was hartjes en roze. We hadden bijvoorbeeld cupcakes met hartjes en hartjessnoepjes in hartvormige schaaltjes.

roze trouwjurk

Voorafgaand aan het feest hebben we een hele gave photoshoot gepland met een neef van Rob. Hij maakt foto’s in grungestijl, dus beslist niet alledaags. We zijn bijvoorbeeld een maïsveld in gegaan en een tunneltje met graffiti. Het was geen standaard bruidsshoot nee!

Het feest begon om 20:30 en we hadden zo’n 110 tot 120 man uitgenodigd. De dag ervoor zijn we samen met nichtjes, neefjes en vrienden naar de feestlocatie gegaan om die te versieren. Zo hadden we een beetje onze pre-party! Het was heel gezellig; we kwamen helemaal in de stemming voor het feest.

Toen de gasten kwamen, zijn we begonnen met een groet en vele felicitatiezoenen, maar we merkten algauw dat iedereen stond te trappelen om de dansvloer op te gaan. Dus toen hebben we lekker onze openingsdans gedaan. Op onze eigen manier hoor, want Rob kan helemaal niet dansen, haha.

De dj is een voetbalkennis van Rob van vroeger. Hij heeft zo veel sfeer gebracht, iedereen was enthousiast. En dan te bedenken dat hij twee dagen ervoor nog was geopereerd aan zijn achillespees. Hij kwam gewoon in een rolstoel draaien, met een voorraadje paracetamol en zei: ‘Ik laat jullie niet in de steek!’.

Als gastenboek hadden we een videozuil geregeld. We hebben achteraf ontzettend gelachen om de filmpjes die zijn opgenomen.

Trash the dress

Aisha: We hebben non-stop gedanst. Na een uur had ik al zó’n pijn in mijn voeten van mijn killer heels, dat ik mijn knalroze Allstars heb aangetrokken. Die had ik toevallig aan toen ik jurken ging passen bij Assepoester en De Meiden tipten toen al: ‘hou die aan, want die staan zo leuk bij je roze jurk!.’ Daar was ik zó blij mee!

Toen het feest leeg begon te lopen, hebben we voor in de kroeg nog een drankje gedaan, tussen de kroeggangers. Mijn moeder heeft ons daarna thuisgebracht. We waren pas rond 03:00 weer thuis.

Later heb ik met de fotograaf ook nog een Trash The Dress-shoot gedaan in oude steenovens. Maar mijn jurk is niet getrashed hoor! De fotograaf legde netjes een laken onder mijn jurk neer als ik op de grond moest liggen, dus die heeft niks geleden. Ik zou het zo nog een keer doen!

Gek met een knipoog

Aisha: Het klinkt misschien cliché, maar ik vind het echt belangrijk dat je op je bruiloft doet wat bij je past. Alles mag als je gaat trouwen! Rob en ik hebben allebei een lijstje gemaakt van dingen die we belangrijk vonden en we hebben ons niet bemoeid met elkaars lijstje.

Er was bijvoorbeeld no way dat Rob een pak aan ging trekken – en dat hoeft ook echt niet van mij. Rob had ook twee outfits, uiteraard matchend bij mijn jurken, haha! Een oudroze broek en een blouse met een gekke print voor bij mijn roze jurkje en een turquoise broek met een blouse met gekleurde vakjes voor bij mijn witte jurk. Gek met een knipoog; dat is Rob en zo is hij ook getrouwd.

Het voelde compleet

Aisha: Wat ik het allerleukst vond? De ceremonie vond ik ontzettend leuk, omdat ‘ie zo persoonlijk was. Het was óns verhaaltje en we hadden het bewust klein gehouden met onze meest dierbare mensen om ons heen. Het was zo intiem en er was zo veel liefde. En dan met dat kaarsje voor mijn zus… dat voelde gewoon compleet.

En op het feest; toen Rob en ik met z’n tweeën stonden te dansen tussen de feestgangers. Ik op m’n Allstars en met de drankjes in de hand. Op dat moment was ik intens gelukkig. Ik voelde me héél rijk.

Wil je ook zo’n gave trouwjurk? Hier vind je ons.

Fotograaf: Remy van de Geijn Fotografie & Fotobewerking

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Yes! De nieuwe collectie is binnen!

Kom langs zonder afspraak

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

190 pagina’s vol toptrouwjurken van 499 tot 1299

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen