Hanneke combineerde haar trouwjurk met Allstars

Hanneke (37), Jorik (41) en zelfs hun dochtertje Ilse (3) droegen Allstars op hun trouwfeest. Want voorwaarde was dat er de hele avond gedanst zou worden!

De hele familie op Allstars… hoe komt dat zo?

Hanneke: Ik had van tevoren bedacht dat ik de hele avond wilde dansen. Niet alleen maar opzitten, pootjes geven en er mooi uitzien. En dat ging niet lukken op mijn hakkenschoenen, vandaar.

Bij de jurkjes van ons dochtertje Ilse pasten Allstars ook heel mooi. En dan hadden we ook nog eens gezien dat je Allstars kon laten bedrukken. Toen bestond er helemaal geen twijfel meer! Er staat op ‘I said yes’ en onze trouwdatum. En bij mij ‘wife’, bij Jorik ‘husband’ en bij ons dochtertje haar naam.

Oh wat origineel! Dat heeft vast leuke reacties opgeleverd!

Hanneke: Zeker, de reacties waren superleuk! Een aantal meiden had zelf ook sneakers meegenomen, en toevallig waren dat bijna allemaal Allstars. Dus zodra wij ze aan hadden getrokken gingen alle hakken uit en stond bijna het hele feest op Allstars. Dat was al meteen na onze openingsdans.

We hebben samen meer dan tien jaar dansles gehad. En ook al was dat al zo’n vijf jaar geleden, we hadden nu een jive ingestudeerd op ‘Ik ook van jou’ van Guus Meeuwis. Daarna heb ik mijn hoge hakken uitgetrapt, barstte het feest los en ben ik niet meer van de dansvloer af geweest!

En daar was jouw trouwjurk ook perfect voor!

Hanneke: Inderdaad. Dat was ook een vereiste eigenlijk, zonder dat ik het zelf wist. Ik had namelijk eerst bedacht dat ik een lange trouwjurk wilde met kant en knoopjes op de rug. Die heb ik ook aan gehad, en hij stond supermooi, maar hij paste niet bij mij en niet bij de ambiance waarin we wilden trouwen. Mijn gevoel zei me meteen dat ik daar niet de hele dag in rond kon lopen en feesten.

Oh jee, dat was vast even slikken?

Hanneke: Het viel mee, ik heb nog vier, vijf andere trouwjurken aan gehad. Wat ik ook mooi vond was kort van voor, lang van achter. En toen ik een korte trouwjurk aan had wist ik het eigenlijk meteen. Ik twijfelde meer vanwege de reacties van de mensen die ik mee had genomen. Mijn nichtje en schoonmoeder waren meteen weg van trouwjurk die ik heb gekozen. Maar mijn eigen moeder en mijn zus moesten even wennen. Dat vond ik wel lastig.

Hoe heb je uiteindelijk dan toch besloten?

Hanneke: Ik heb ook nog een eenvoudige lange jurk aan getrokken na die korte, waardoor ik weer ging twijfelen, omdat die ook heel mooi was. Maar ik werd echt het meest blij van de korte trouwjurk. En ondanks dat mijn zus ‘m niet meteen mooi vond, zag ze wel dat ik heel erg straalde. Daar was ik wel blij om, dat ze zag dat de jurk bij mij paste. Ook de verkoopster, Marleen, zei: ‘Ik zie het aan je, het is ‘m’.

En wat maakt deze jurk helemaal jou?

Hanneke: Ik ben best wel spontaan en impulsief, daar paste die jurk heel goed bij. We hebben nog even geprobeerd met een lange rok van achter, maar dat was het niet. Te veel ‘poef’ en gedoe. De rok was al genoeg, ik noem ‘m mijn tissuedoos! We trouwden pas ‘s avonds, buiten aan het water, dus ik wilde er wel een jasje bij. Het jasje dat ik heb gekozen, maakte het helemaal af, lekker pittig.

En roze! Want ook dat ontbrak niet op jullie dag …

Hanneke: Ik ben wel fan van roze, maar het was niet de bedoeling dat het de themakleur zou worden. Er kwam alleen steeds meer roze bij. Mijn jasje en daarna ook mijn schoenen, Ilses jurkje met bolerootje, haar schoenen… Jorik werd een beetje bang dat ik in een knalroze jurk aan zou komen! Helemaal toen hij op de trouwdag ’s ochtends van zijn moeder roze sokken kreeg die hij aan moest trekken!

En wat vond hij uiteindelijk van de jurk?

Hanneke: Een enorme meevaller dat ie niet roze was! En hij vond ‘m prachtig. Hij begreep de reactie van mijn moeder en zus, omdat zij iets traditioneler zijn ingesteld. Maar hij vond de jurk helemaal mij en zei heel lief dat hij helemaal blij met me was. Het was voor mij echt een opluchting, omdat ik ergens toch wel onzeker was of hij het wel mooi zou vinden.

trouwjurk met Allstars Assepoester

En dan was jullie dochter ook nog eens een stralend middelpunt!

Hanneke: Ilse wist al heel lang dat we gingen trouwen en was daar ook heel erg mee bezig. Dan zei ze: ‘Papa, mama en ik gaan trouwen’. Ze vond het geweldig dat ze hetzelfde bruidsboeket had als ik, maar dan in het klein. En ze keek ernaar uit om haar jurk en roze schoenen te dragen.

Ze had twee jurken, voor het geval dat. En maar goed, want halverwege de dag was ze gevallen en hebben we daarna haar kleding gewisseld. Ik wilde ook dat ze gewoon lekker kon spelen die dag. En op de momenten dat ze er moest zijn, stond ze er hoor! Bij het woord ringen tijdens de ceremonie sprong ze op en kwam ze met het doosje met de ringen, waar er ook eentje voor haar in zat. We hadden alles goed geoefend en als we ze dan om wilden doen, riep ze: ‘Nee, dat mag pas als het echt is.’

Hoe zag de rest van de dag eruit?

Hanneke: We hebben ’s middags geborreld met de dag-gasten en iedereen gezellig gesproken. Daarna hebben we met z’n allen gebarbecued, heel lekker en ongedwongen. Toen zijn wij weggegaan en later toen alle avondgasten waren gearriveerd, hebben we opnieuw een entree gemaakt.

Daarna heeft mijn schoonvader ons getrouwd, hebben we taart gegeten, bubbels gedronken, onze openingsdans gedaan en toen barstte het feest los. Op die Allstars dus. Het was helemaal zoals ik het wilde.

Wat maakte de dag zo speciaal voor je?

Hanneke: We wilden alles heel dichtbij onszelf houden en dat is gelukt. Met de vader van Jorik als ambtenaar. Onze ringen heb ik geregeld via mijn werk. Een vriendin maakte de bruidstaart.

De barbecue was verzorgd door de beste vriend van Jorik die barbecue-cateraar is. De buren hebben de hele dag voor Ilse gezorgd en ze bleef ook daar logeren. Dat maakte het zo gezellig en intiem voor ons. En leuk detail; de vriendin die mijn boeket heeft gevangen is een paar weken geleden ten huwelijk gevraagd! Ik zal haar natuurlijk adviseren bij jullie langs te gaan.

Haha, leuk! Waarom had je zelf voor Assepoester gekozen?

Hanneke: Ik was er van overtuigd dat ik zou gaan slagen bij Assepoester. Ik kreeg de kriebels bij websites van de originele bruidswinkels. Ik werk zelf in een juwelierszaak en verkoop ook trouwringen en merk dat mensen het fijn vinden om gezellig geholpen te worden. Dat is bij jullie ook zo, daarom zijn we naar Assepoester gegaan.

Wil je ook zo’n gave jurk?

Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jóú.

trouwjurk met Allstars Assepoester

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

190 pagina’s vol toptrouwjurken van 499 tot 1299

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen