De trouwjurk van Annemarie was voor kort achter lang. Wel zo handig als je trouwt in een moestuin!

Aan originele trouwlocaties voegen Annemarie (36) en Patrick (44) een moestuin toe. Tussen de tomaten gaven ze elkaar het ja-woord. Om daar vrij te kunnen bewegen koos Annemarie voor een trouwjurk die voor kort en achter lang was.

Hoe kom je op het idee om te trouwen in een moestuin?

Annemarie: Dat was niet eens bewust. We hadden een aantal trouwlocaties bekeken en daar werd ik echt ongelukkig van. Overal vonden ze dat we het op een bepaalde manier moesten doen. Wij hadden daar zelf een heel ander idee over. We wilden alles op één locatie en in plaats van een feest wilden we ’s avonds een kampvuur. Maar geen enkele locatie bood dat.

Waarom was dat kampvuur zo bepalend?

Annemarie: Een groot dansfeest pas niet bij ons, een kampvuur wel. We reizen veel naar Afrika en als we daar zijn, maken we ’s avonds altijd een kampvuurtje en drinken we er een biertje bij. Dat zagen we onszelf helemaal doen met de bruiloft. Met een koelkast met speciaalbiertjes, omdat wij en onze vrienden daar zo van houden.

Hoe heb je zo’n locatie gevonden?

Annemarie: Een collega tipte deze locatie. Tuinderij de Es is eigenlijk een zorgboerderij voor dementerende ouderen. De eigenaren staan heel erg open voor andere, leuke evenementen, om de mensen uit het dorp meer kennis te laten maken met en te betrekken bij wat ze daar doen. Zo waren zij ook meteen enthousiast toen wij met onze vraag bij ze aankwamen, ondanks dat het officieel geen bruiloftslocatie is. Wij hebben voor deze ene keer toestemming gekregen, van de burgemeester zelfs, om het hier te vieren.

Hoe zag jullie dag eruit?

Annemarie: Patrick heeft mij in een bakfiets naar de locatie gefietst, vanaf ons huis. En de meeste gasten fietsten toen al gezellig met ons mee in een hele stoet. We hebben zes petekindjes die allemaal een mooie invulling gaven aan de ceremonie. De twee kleinsten mochten met mij meelopen als bruidsjongetjes. De ouderen hadden heel veel voor ons geknutseld en zelf stukjes verzonnen en voorgedragen.

We vonden het fijn om die dag te vieren met mensen die dichtbij ons staan, niet met kennissen en vage vrienden. Ik vond het heel bijzonder dat die mensen ook heel veel moeite hadden gedaan voor ons. Er werden liedjes gezongen, speeches gedaan en er was een live bandje dat de hele dag speelde.

En wie is die coole en schattige hond die we op de foto’s zien?

Annemarie: Ons hondje Obi, die is heel belangrijk voor ons. Ze is elf jaar en ook mee geweest op onze grote reis van twee jaar naar Afrika. Tijdens de ceremonie stal ze de show door een heel groot gat achter ons te graven. Het zand vloog door de lucht! Iedereen moest daar erg om lachen. Haar mooie witte strik was meteen pikzwart.

Want je stond echt in een moestuin?

Annemarie: In de moestuin hebben we foto’s gemaakt, heel gaaf, tussen de tomaten. De ceremonie was daar in de tuin. En we hebben gegeten in een kas, dat gaf een heel gave sfeer. Als we onze bruiloft daar wilden vieren, moesten we kiezen voor één van hun cateraars die weten hoe je met hun verse producten moet koken. Het was niet standaard, biologisch en de groenten waren in grote getalen aanwezig. Het viel erg goed in de smaak bij iedereen.

En daarna met z’n allen om het kampvuur?

Annemarie: Zeker, dat was achter in de tuin. Er stonden bankjes omheen, en heel veel zitzakken. En mensen stonden lekker te kletsen en een biertje te drinken dat ze zelf konden kiezen uit die koelkast. We hadden overal theelichtjes opgehangen, dat gaf een enorm mooie sfeer.

trouwjurk-voor-kort-achter-lang-Assepoester

Wat voor trouwjurk had je in gedachten bij zo’n locatie?

Annemarie: Ik wist het niet zo goed. Ik wist wel meteen dat ik er cowboylaarzen onder wilde. En dat die dan ook wel te zien moesten zijn. Dus daarom dacht ik aan een korte trouwjurk of aan een trouwjurk met een split. Verder had ik geen idee. Maar ik had gezien dat Assepoester een grote collectie aan korte trouwjurken had. Dus ik had meteen het vertrouwen dat het hier wel moest gaan lukken!

Hoe was je ervaring met Assepoester?

Annemarie: Het voelde meteen goed. Ik was al met mijn moeder naar een andere bruidswinkel geweest, maar dat vond ik helemaal niks. Zo stijf en betuttelend. Ik was nu met mijn moeder, schoonzus en ceremoniemeester. Bij binnenkomst werd er gezegd dat we even moesten wachten omdat het nog druk was, maar dat we lekker neer konden ploffen. Niet veel later konden we al zelf trouwjurken gaan uitzoeken. De verkoopster liet ons lekker onze gang gaan, heel relaxed!

Kon je je trouwjurk ook vinden?

Annemarie: Ik had bij binnenkomst op een pop al een heel gave trouwjurk gezien. Die was voor kort achter lang. Ik heb ‘m ook aangehad, maar omdat die strapless was, voelde ik me daar niet helemaal prettig in. Ik wilde niet zo bloot zijn van boven. Toen vond ik een kort trouwjurkje met een rok er overheen. Dat was de combinatie die ik wilde! Alleen die rok was niet los, maar hoorde bij een andere trouwjurk. Dat was wel jammer, maar ik wist wel opeens wat het moest gaan worden.

Voor kort achter lang dus? Hoe heb je die trouwjurk uiteindelijk gevonden?

Annemarie: De verkoopster kwam met deze trouwjurk aan. Ik moest er even aan wennen omdat die rok van tule was en daardoor wat boller stond dan die andere rok, die heel luchtig was. Maar toen ik het geheel eenmaal aanhad, vond ik het wel heel gaaf. De rok maakte het echt een trouwjurk. Aan de voorkant mocht het iets korter, dan werd het wat pittiger. En dat kon, werd er meteen gezegd.

Waarom heb je voor deze trouwjurk gekozen?

Annemarie: Hij zat als gegoten en ik voelde me er heel prettig in. De trouwjurk had brede bandjes bij de schouders en aan de achterkant een ruitje op de rug. De rok komt tot aan mijn hakken. Van de achterkant lijkt deze trouwjurk heel traditioneel. Maar dan zie je aan de voorkant opeens dat ie kort is, met van die boots eronder. Dat vond ik heel gaaf.

Klaar voor je grote dag dus, hoe heb je ‘m beleefd?

Annemarie: Als heel bijzonder. Trouwen hoefde voor mij nooit zo. Ik ben op veel bruiloften geweest en heb er echt van genoten, maar voor mezelf zag ik dat gewoon niet. We zijn ook reisfanaten en hebben daar altijd de voorkeur aan gegeven. Totdat Patrick mij op reis alsnog ten huwelijk vroeg. We wilden al een feestje geven omdat we dit jaar twintig jaar samen zijn. En dat werd nu een huwelijk. Ondanks dat voelde het voor mij nog steeds als ‘gewoon een feestje’. Maar het was zoveel meer dan dat!

Wat heerlijk dat je zo hebt genoten!

Annemarie: Oh meer dan ik had verwacht! Er hangt een speciale sfeer op zo’n dag. Ik vond het toch best wel spannend, terwijl ik dacht dat ik er heel nuchter in zou staan. Maar tijdens zijn trouwgelofte werd ik bijvoorbeeld best wel emotioneel. Die had ik niet aan zien komen!

We hadden twee fantastische ceremoniemeesters, waardoor de dag top is verlopen. Het ging veel te snel voorbij. Ik had nooit gedacht dat ik het zou zeggen, maar ik vind het gewoon jammer dat ik mijn trouwjurk nooit meer aan kan. Maar die onderjurk was los ook fantastisch. Met een spijkerjasje en m’n boots kan ik er zo mee naar Ibiza heb ik al bedacht!

Wil je ook zo’n droombruiloft?

Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jóu.

trouwjurk-voor-kort-achter-lang-Assepoester

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotografen: Spaghettiii fotografie, Jan Hermans

Trouwlocatie: Tuinderij de Es

Live bandje: Green Valentine

Catering: D’n Ark

 

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Yes! De nieuwe collectie is binnen!

Kom langs zonder afspraak

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

190 pagina’s vol toptrouwjurken van 499 tot 1299

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen