Peaky Blinders bruiloft met een trouwjurk in vintage stijl

Renate (34) en Olaf (32) uit Amersfoort vierden hun bruiloft in Peaky Blinders stijl. Een thema waar een trouwjurk in vintage stijl bij zou passen. Maar hoe moest de niet-fashion-minded Renate die nou vinden zonder haar persoonlijke stylist Olaf? Samen met Assepoester dus!

Peaky Blinders

Renate: We wilden een festivalbruiloft. Olaf keek graag Peaky Blinders en vond die kleding heel tof. Zo stond op de uitnodiging ‘festival / PeakyBlinders / lekker buiten’ als thema, met daaraan gekoppeld de dresscode. Vooral de mannen zijn daar op los gegaan. Die vonden het heel tof dat er een keer een makkelijk thema voor ze was. De vrouwen hadden wat meer moeite met de jaren ’20 stijl, maar iedereen vond het wel leuk om er een beetje bij te passen.

De aankleding was verder vooral vintage met kleedjes en banken, en met veel bloemen omdat de locatie grensde aan een pluktuin. Niet zo donker als in de serie, waar op bruiloften wordt gevochten en op paarden wordt gewed. Zo ver zijn we niet gegaan!

Trouwjurk in vintage stijl

Renate: Olaf heeft zijn pak zelf ontworpen en op maat laten maken en mijn trouwjurk moest daar bij passen. We hebben samen gekeken naar wat we mooi vonden en kwamen uit op bohemian trouwjurken of een trouwjurk in vintage stijl. Daarbij dachten we aan een trouwjurk met lange mouwen, een open rug, kant en niet strapless. Daarmee begon mijn zoektocht.

Helemaal naar Arnhem

Renate: Jaren eerder was ik met mijn schoonzus mee geweest naar een trouwjurkenzaak. Ik vond het maar een stijve bedoening, je mocht nergens aankomen en dat voelde heel streng. Ik had Assepoester al gezien, maar om nou helemaal naar Arnhem te gaan, terwijl er in Amersfoort ook genoeg winkels waren, leek me een beetje overdreven.

Tot mijn moeder me een link doorstuurde, zij had Assepoester ook ontdekt. En ze had ook al meteen het lookbook aangevraagd. We hebben het lookbook samen doorgenomen, en ik moest zeggen: daar kon best wel wat tussen zitten. Bovendien kon je zelf door de trouwjurken snuffelen en proberen wat je wilde. Niet dat stijve dus. Genoeg reden om toch met mijn moeder, schoonmoeder en schoonzus naar Arnhem te rijden.

Als de twijfel toeslaat…

Renate: Samen met mijn schoonzus ben ik eerst zelf door de rekken gegaan en hebben we drie trouwjurken uitgezocht. Ik had ze aan en wist meteen dat die het niet werden. Ik dacht: ‘o jee, dit gaat mij toch niet gebeuren?!’.

Ik twijfel altijd heel erg of ik iets mooi vind of niet, ik zie het niet meteen. Olaf is meer van de kleding. Als ik met hem ga shoppen weet hij wat ik moet proberen. Vaak moet ik zelf dan heel erg wennen en vind ik het later ook heel mooi. Maar nu was hij er niet om me te helpen. Gelukkig schoot de verkoopster te hulp door ook een paar trouwjurken voor me te pakken, en daar zat ie bij!

Renate trouwjurk in vintage stijl Assepoester

Deze wil ik!

Renate: Het was een kanten trouwjurk, maar anders kant dan ik eerder aan had. Het materiaal voelde heel dik aan, doordat het kant op het stof was geborduurd. Dat gaf de trouwjurk die vintage stijl waar ik naar op zoek was. Aan de zijkant in mijn taille was het kant doorzichtig en dat gaf een supermooi optisch effect. De trouwjurk kreeg er een heel mooi silhouet door, en ik ook! Het maakte ‘m anders dan anders.

Deze trouwjurk in vintage stijl had wel een open rug, maar geen mouwen. Door het smalle bandje leek het zelfs bijna een strapless trouwjurk, maar dat vond ik helemaal niet erg meer. Ik had heel sterk het gevoel dat ik deze trouwjurk wilde.

Ook mijn familie vond ‘m meteen supermooi, hij voelde lekker, en toen de verkoopster me een sluier op deed, was het helemaal af. Het was een toevoeging die ik niet eens in mijn hoofd had, maar mijn ogen gingen er spontaan van glunderen.

Drie verliefde mannen

Renate: Mijn schoonouders hebben een grote hal met een open trap, waar ik mijn ik-kom-naar-beneden-moment zou hebben. Ik vond het heel spannend omdat Olaf altijd zo’n uitgesproken mening over kleding heeft. Ik hoopte zo dat hij mijn trouwjurk in vintage stijl mooi zou vinden. Zelfs na al die jaren kan ik dat nog niet altijd peilen.

Ik was heel blij om in zijn ogen te zien dat het goed was, hij werd er zelfs een beetje emotioneel van. En hij niet alleen. Mijn twee zoontjes Abel (7) en Sep (5) keken helemaal verliefd naar me en riepen: ‘Mama, wat ben je mooi!’. Ik werd overladen met kussen en knuffels van mijn drie mannen!

Festival bruiloft

Renate: De bruiloft vond plaats op een van mijn favoriete plekken hier in de buurt. Het is een open veld dat grenst aan een bos en aan een pluktuin. Op de open plek hebben we drie tenten zelf ingericht in vintage thema, met allemaal zithoekjes. De ceremonie, het festival en het diner vonden daar plaats. Voor het feest zijn we uitgeweken naar een zaaltje.

Het was een heel relaxte sfeer. Na de ceremonie kon iedereen taart en drankjes pakken, oud-Hollandse spelletjes spelen of lekker chillen in een van de zithoekjes. Ondertussen speelde er een band en hebben wij lekker wat rondgelopen en met iedereen gekletst.

Uitdaging

Renate: Voor de opening van het feest hadden we een vrolijke dans ingestudeerd in Lindy Hop stijl. Daarvoor heb ik even een ander jurkje aangetrokken, dat was niet gelukt in die lange trouwjurk. Maar meteen daarna heb ik ‘m weer aangetrokken en het feesten erin lukte prima!

De enige uitdaging die ik die dag heb gehad, was met de plakbeha die ik er onder droeg. Die had ik in een lingeriezaak gekocht, maar niet meer echt gepast. Om toch maar geen risico te lopen heb ik ‘m met dubbelzijdige tape uit de schuur van mijn schoonvader vastgeplakt en gezorgd dat alles toch mooi aangesloten zat.

Team work!

Renate: Het leukste aan Assepoester vond ik de ongedwongen sfeer. Het is niet zo dat iemand van de winkel je ergens neerzet en je zelf niks mag doen, zoals in van die stijve zaken. Je doet het echt samen en dat maakt het super gezellig!

Renate trouwjurk in vintage stijl Assepoester

Wil je ook zo’n droombruiloft?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jóu.

 Foto’s: Louise Boonstoppel

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

OUTLET: alle jurken TOT 899. Zonder afspraak. Meteen mee naar huis.

Scoor nu je jurk

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2024/2025

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de bruidscollectie 2024 / 2025.

150 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen