Een vrolijke bruiloft in een fortwachters-woning en sneakers onder je trouwjurk

Een vrolijke bruiloft. Zo kunnen we het trouwfestijn van Ilona (33) en Raymon (44) uit Nieuw-Vennep het beste beschrijven. Van de gekleurde bruidsschoenen van Ilona (Jimmy Choo’s én Nike’s!) tot aan de bloemen op tafel, de stemming van de gasten en die te gekke trouwjurk: alles draaide hier om plezier en genieten. Met volle teugen!

Ilona: Met drie vriendinnen ging ik naar een bruidsmodewinkel. Als klein meisje heb je je helemaal een voorstelling gemaakt van hoe dat dan gaat met passen. Maar het viel me zó tegen! De entourage eromheen, maar ook de bruidsjurken en ook de manier waarop ik werd geholpen voelde heel zakelijk. Ik dacht: volgens mij is dit niet het gevoel dat ik moet hebben.

Ik zat ’s avonds huilend op de bank. Waar ging ik nou nog een trouwjurk ‘voor kort achter lang’ vinden? Want bij de meeste winkels hadden ze niet meer dan één model.”

trouwjurk kort van voren

Toen kwam ik via internet Assepoester tegen. Ik zag al vijf trouwjurken op de site die ik leuk vond.

Samen met een vriendin ben ik naar Arnhem gereisd. Het voelde gelijk goed. De sfeer was no-nonsense, je voelt je op je gemak. Ik vond het fijn dat we zelf door de zaak mochten struinen. Daardoor oogt het misschien wat rommelig, maar dat maakt de sfeer en de entourage super. En we hebben ook nog wel gelachen om de naam; Assepoester Feestkleding. Die past er eigenlijk helemaal niet bij!

Geranda van Assepoester heeft mij zo fijn geholpen, het was net alsof ze me al kende. Ze had heel goed door welke stijl en voorkeuren ik had.

Mijn trouwjurk: kort van voren, lang van achteren

Ilona: Uiteindelijk twijfelde ik tussen twee trouwjurken, waarvan ik de ene een tikkie spannend vond; best een uitgesproken bruidsjurk. Geranda zei toen: ‘volg je gevoel, houd geen rekening met de meningen van anderen’. Dat vond ik best wel moeilijk, maar ze had gelijk. Ik heb een eigen stijl en deze jurk past daar helemaal bij.

Volgens mij weet je dat ‘t ‘m is als je je er mooi en bijzonder in voelt, ondanks dat je haar en make-up nog niet zijn gedaan.

trouwjurk kort van voren

Wat nog wel even spannend was, was dat de coupeuses de jurk voor mij flink hebben vermaakt. En niet een klein beetje; er werd flink in geknipt! Twee weken later kwam ik weer langs om ‘m aan te passen en hij was perfect. Hij zat heel mooi. Ik dacht: dit is het gewoon, dit is gewoon mijn trouwjurk.

Raymon was helemaal ontroerd. Hij zei ook meteen: ‘dit is gewoon jouw jurk!’. Hij had het helemaal niet verwacht, maar vond het toch echt een Ilona-jurk. Helemaal goed gekozen dus!

Helemaal leuk vond ik het ook dat de moeder van Raymon van de stof die over was van mijn trouwjurk, rokjes voor onze dochters heeft gemaakt. Zo hadden ze jurkjes aan die helemaal bij mijn outfit pasten. Echte ‘mini-me’s’, haha!

Fortwachterswoning

Ilona: Om onze bruiloft heel persoonlijk, puur en ‘echt’ te houden, hebben we gezocht naar een intieme trouwlocatie. We wilden heel graag buiten kunnen trouwen en eten, met de optie dat het bij slecht weer binnen gevierd zou kunnen worden.

We kozen voor Paviljoen Puur: een trouwlocatie die een combinatie van oud en modern is. Het ligt midden in het groen bij Fort Diemerdam, onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Wij zijn in de gerestaureerde fortwachterswoning getrouwd. Ons feest hebben we gevierd in Het Paviljoen.

De nacht voor de bruiloft heb ik haast niet kunnen slapen. Ray sliep bij zijn ouders; ik ben met de meisjes thuisgebleven. Om 08:00 uur kwam Ray’s nichtje om mijn haar te doen. Mijn visagiste is de vriendin van de fotograaf. Dat was wel zo makkelijk; ze is er de hele dag bijgebleven en kon mijn make-up ook tussendoor bijwerken.

Drie tulebollen in een auto

Ilona: Om 11:00 uur stond Raymon mij beneden op te wachten. Daarna zijn we lekker met z’n vieren in onze eigen auto naar de trouwlocatie gereden. Eerst wilde ik wel een trouwauto, maar ik ben achteraf zo blij dat we gewoon lekker met z’n viertjes waren en de tijd hadden om even te ‘landen’. Zo zaten er drie grote tulebollen bij Ray in de auto.

Om 11:45 hebben we foto’s gemaakt op de locatie, daarna even een broodje gegeten. We hadden ruim de tijd gelukkig, want met kindjes weet je ’t nooit. Om 15:00 uur was de ceremonie. Onze BABS, Marian van Ooijen, had een heel persoonlijk verhaal. Het klikte en dat maakte het misschien ook wel heel ‘echt’. Heel bijzonder dat iemand je verhaal zo kan verwoorden.

Ik had als verrassing voor Raymon een zangeres geregeld, die het nummer ‘Jij bent de liefde’ van Guus Meeuwis zong. Allebei hebben we nog iets persoonlijks tegen elkaar gezegd. Heel toevallig was dat Raymon daarin ook de woorden ‘Jij bent de liefde’ gebruikte.

De meisjes hebben allebei ook nog een ringetje gekregen. In een zelf gemaakt ringdoosje. Amy, de oudste, had het er al maanden over dat ze zou gaan trouwen met haar zusje Maggie. Ze mocht ook met de hamer slaan en heeft onze trouwakte getekend.

036_ilona

Bellenblaas & suikerspinnen

Ilona: Wij gingen als eerste de trouwzaal uit en hadden even een momentje met z’n tweeën. We liepen naar buiten door een bellenblaas boog, hebben geproost met elkaar en toen ongeveer een uurtje geborreld. Daarna zijn we boven gaan eten; aan twee kleurrijk gedekte lange tafels. Voor de kinderen – er waren er 10 – was er een speciale kindertafel, waar ze zelf pizza’s mochten beleggen.

033_ilona

De volwassenen kregen een tweegangendiner, in de stijl van shared dining. Er waren verschillende gerechten en iedereen kon pakken wat ‘ie wilde. Tussendoor zijn er speeches geweest en we hebben het diner afgesloten met een sweet table, gemaakt door een vriendin.

Er was een ‘naked cake’ in plaats van een traditionele bruidstaart, er waren cakepops en cakes in a jar. Voor de kinderen waren er suikerspinnen in een potje; dat vonden ze echt leuk! Speciaal voor Raymon waren er weckpotten gevuld met tumtummetjes, omdat hij daar zo gek op is.

naked cake

Jimmy’s

Ilona: Wij hebben ons even teruggetrokken in onze kamer waar ook mijn make-up werd bijgewerkt. Ik kon niet meer lopen op mijn schoenen; ik had hoge hakken van Jimmy Choo, maar dat was niet meer te doen. Ik had ook speciaal Nike’s gekocht voor het feest en heb die toen maar vast aangedaan. Ray heeft ook zijn Allstars aangetrokken, zodat we lekker konden feesten.

We hebben hard gestudeerd op onze openingsdans. Onze oudste dochter zit op dansles en we hebben haar danslerares gevraagd om een dans voor ons te bedenken. We hebben vijf lessen van een uur gevolgd en thuis nog wat geoefend. Het is zó leuk om vooraf aan het feest met zoiets bezig te zijn; dat gaf echt voorpret. We waren een tikkie gespannen, maar het ging fantastisch. We krijgen er nu nog steeds leuke reacties op.

002_ilona

Cocktailbar & Photo Booth

Ilona: De hele avond stonden we op de dansvloer. Er kwamen mini hamburgers en mini frietjes voorbij en er was ook een cocktailbar en een photo booth. Wij hebben alle foto’s uit het fotohokje ook gekregen en hebben de avond na de bruiloft nog hard gelachen om alles wat daarop voorbij kwam. Echt hilarisch, een groot succes. Mijn Jimmy’s waren er trouwens ook bij hoor; die stonden op de bar, samen met mijn bruidsboeket!

Van tevoren zeiden we nog: we gaan een half uurtje voor het einde weg. Maar om 01:15 uur werd het laatste nummer ingezet en beseften we opeens dat het feest al ten einde was. Iedereen stond te zwaaien met glow-in-the-dark-sticks en wij zijn met een taxi naar het hotel gebracht.

Vermaak voor de kinderen

Ilona: Voor de kinderen was er tussen 15:00 en 18:00 uur een knutseltafel. Daar stonden weckpotten gevuld met kleurtjes, stickers en snoep. Er lagen kleurboeken en er was buitenspeelgoed. En ze hebben uitgebreid gebruik gemaakt van de photo booth! Ze zijn voorbeeldig geweest.

Ook is ons buurmeisje tot 18:00 uur oppas geweest. De leidster van de opvang van onze kindjes, Isabel, heeft onze kinderen en die van de getuige na de openingsdans naar de ouders van Ray gebracht. We hebben van tevoren duidelijk gemaakt dat we geen kindjes bij het feest wilden, dus die zijn allemaal netjes opgehaald.

Een maand na de bruiloft zijn we met onze getuigen ouders en iedereen die heeft geholpen bij onze bruiloft gaan lunchen op de trouwlocatie. We hebben toen op groot scherm ook onze trouwfilm gezien en foto’s bekeken. Heel leuk om dat nog even te doen na afloop. Ik heb iedereen een ingelijste foto van de bruiloft gegeven, als blijvende herinnering.

Vrolijk, blij en genieten

Ilona: Het landt nu eigenlijk pas allemaal; het is net een droom waar je in zit. Het is heel bijzonder dat iedereen zo z’n best heeft gedaan om er mooi uit te zien. En dat oma er nog bij is, in haar mooie jurk. Iedereen was blij: het klopte gewoon.

Het hoogtepunt vond ik de mooie woorden van Raymon tijdens de ceremonie. Je weet wel dat iemand van je houdt, maar als hij dan uitspreekt waarom hij voor je is gevallen en wat hij bijzonder aan je vindt, is dat best emotioneel. Ik moest toen wel een traantje wegpinken. Maar verder was het allemaal vrolijk, blij en genieten!

Mijn tip voor andere Lucky Girls is dat je moet doen wat je zelf wil en je niet gek moet laten maken door alles en iedereen. Iedereen heeft goed bedoelde tips en iedereen kent weer mensen die ze je willen aanraden, maar je moet echt bij jezelf blijven!

Ik heb veel zelf gemaakt, dat vond ik leuk: persoonlijke berichtjes bij het diner, maar ook de decoratie en de bewegwijzeringsborden. Daarmee heb ik het gezocht in het persoonlijke, het ‘echte’. Daarmee was alles op elkaar afgestemd: het bruidsboeket klopte bij de uitnodiging, de aankleding van de locatie, de andere bloemen. Onze vingerafdrukken op de ‘save-the-date’ kwamen ook in alles terug, net als het lettertype van de uitnodiging.

En wat ik onwijs leuk vond, was dat we een spandoek hadden gemaakt met de daarop de highlights van onze eigen lovestory. Ik ben ook dankbaar dat al onze dierbaren erbij waren, je voelde de liefde. Het is daardoor echt een dag geworden zoals we hoopten dat het zou worden.

Wil je ook zo’n gave trouwjurk? Hier vind je ons.

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

135 pagina’s vol toptrouwjurken van 699 tot 1999

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen