Pien over haar trouwjurk met kanten top: “Toen ik de paskamer uitkwam, moest iedereen huilen”

Pien (26) uit Almelo ging trouwen met Martijn (26) en kwam voor een prinsessenjurk zonder poespas naar Assepoester. Haar oog viel al in de etalage op een romantische trouwjurk met kanten top en open rug. Het bleek liefde op het eerste gezicht.

Had je al een type trouwjurk in gedachten?

Pien: Ja, al vanaf het begin. Niet tot in detail, maar van boven strak, niet te veel poespas en een beetje een A-lijn. Qua vorm zoals het model van de trouwjurk met kanten top die ik uiteindelijk heb gevonden. Maar hoe en wat wist ik toen nog niet, ik had nog geen trouwjurken bekeken.

Hoe ben je bij Assepoester terecht gekomen?

Pien: In mijn online zoektocht naar trouwjurken kwam ik op de site van Assepoester terecht en zag ik dat je lekker zelf kan rondneuzen. Ik las dat het er lekker losjes aan toe ging en je zelf trouwjurken mocht passen. Dat leek me heel erg leuk. Ik had vakantie en vroeg mijn moeder, schoonmoeder, zus en schoonzus of ze zin hadden in een leuk uitje naar Arnhem. Gewoon even kijken met de meiden. Dat ik meteen met een trouwjurk thuis zou komen, had ik toen nog niet verwacht.

Hoe was je eerste indruk in de winkel?

Pien: Ik vond het best wel spannend. Toen we aankwamen en de eerste trouwjurken in de etalage zagen, begon het meteen te kriebelen. Achteraf niet zo gek, want daar hing mijn trouwjurk al! Mijn zus wees ‘m aan: ‘kijk, die is mooi’. Ik heb er een tijdje naar staan kijken en werd gewoon stil van deze romantische trouwjurk. En toen moesten we dus nog naar binnen! Daar werden we heel vriendelijk ontvangen met een kopje thee en er hing een los sfeertje.

En ben je toen meteen de etalage ingedoken?

Pien: Nee, niet eens. Na het kopje thee werd er uitgelegd dat we lekker mochten rondneuzen. De verkoopster adviseerde ons allemaal een paar trouwjurken uit te kiezen en daarmee te beginnen. Ik liep zelf een beetje verdwaald rond, omdat ik geen idee had waar ik moest beginnen. Maar de rest had er zin in, ze vonden het helemaal geweldig! Het grappige was, dat toen weer bij elkaar kwamen, íedereen die trouwjurk met kanten top uit de etalage had uitgezocht!

Aaah, dat klinkt als een gevalletje meant to be! Was dat ook zo?

Pien: Ik heb deze trouwjurk samen met nog twee andere meegenomen in de paskamer. Ik heb ‘m als eerste aangetrokken omdat ik er zelf ook het meest enthousiast over was en hoopte stiekem heel hard dat het ‘m zou worden. Ik had al zo’n speciaal gevoel toen ik ‘m aantrok, zonder dat ik ‘m nog had gezien in de spiegel. Toen ik de paskamer uitkwam, moest iedereen huilen.

Ik heb de andere twee trouwjurken ook nog aangetrokken en die waren ook heel mooi, maar niet zoals die eerste. Omdat ik toen al door mijn trouwjurken heen was, heb ik die eerste als verrassing nog een keer aan gedaan. Wéér moest iedereen huilen, dus ja, het was echt alsof het zo moest zijn.

romantische trouwjurk met kanten top en open rug Assepoester

Wat vind je zo mooi aan deze trouwjurk met kanten top?

Pien: Het begon al met het gevoel dat ik erbij kreeg toen ik ‘m in de etalage zag. Deze jurk heeft niet te veel poespas, maar is toch echt een prinsessenjurk. Het kant aan de bovenkant vond ik heel mooi, zo strak om het lijf. En ook die lage rug met die knoopjes vond ik supermooi. De rok was heel rustig en die combinatie met de drukkere kanten top vond ik heel erg mooi.

Bij een trouwjurk had ik toch wel een sleepje in gedachten, omdat het anders ook een andere jurk zou kunnen zijn. En deze had een klein sleepje, maar niet té. Net als een heel klein glinstertje, maar toch niet te veel. Hij zat heel erg lekker, ik zou er in kunnen dansen en eten, en als ik dan een opgezette buik zou hebben, zou je dat niet eens zien. Ik voelde me er gewoon heel fijn in.

Dat ging supersnel dus?

Pien: Ja, ik wist gewoon dat deze romantische trouwjurk met kanten top en lage rug het was, ook al had ik nog helemaal geen andere trouwjurken bekeken. Assepoester was de eerste winkel waar ik naartoe ging. Toch had ik niet het gevoel dat ik nog verder moest kijken, dus heb ik de knoop doorgehakt. Toen we aan de champagne met een gebakje stonden moest ik daar wel even van bijkomen! Ik was heel enthousiast, maar ook overdonderd. Het ging wel heel snel allemaal.

Ik ging eigenlijk ‘alleen even kijken’, en al na drie jurken -eigenlijk zelfs al na de eerste- had ik mijn trouwjurk gevonden. Maar het klopte gewoon. Soms ga je nog twijfelen, maar nu niet. Ergens vond ik het wel jammer dat mijn zoektocht al voorbij was. Maar ik was ook superblij dat ik geslaagd was. En we hebben een superleuke dag gehad bij Assepoester.

Wat vond Martijn van je trouwjurk?

Pien: Hij moest meteen huilen. Ik had verwacht dat hij een big smile zou hebben, maar die tranen waren echt heel schattig. Dat moment is zo gek om te omschrijven, dan ben je zo gek op elkaar, alles klopt. Ik vond hem ook geweldig in zijn roze pak! Na zijn aanzoek in Disneyland zei hij dat hij al een pak had gekocht. Ik zei toen dat ik hoopte dat het een roze pak zou zijn. En jawel hoor!

We hadden het er vaak over hoe we dachten dat de ander eruit zou zien. Alles wat hij dan beschreef klopte. Mijn trouwjurk, maar ook dat ik een bloemenkrans zou dragen met mijn haar los met een beetje krul of slag. Zo blijkt dat je elkaar toch wel echt goed kent.

En toen kon de grote dag beginnen! Hoe zag die eruit?

Pien: Hij was al bij zijn ouders, en daar ben ik eind van de ochtend ook naartoe gegaan, omdat we daar in de tuin zouden trouwen. Nadat we elkaar voor het eerst zagen was er een fotomomentje. We hebben geluncht en foto’s gemaakt met familie, waarna de daggasten arriveerden voor de ceremonie. Ik was zo zenuwachtig, ik weet niet eens waarom. Martijn zingt en speelt gitaar en had een liedje speciaal voor mij gemaakt dat hij tijdens de ceremonie voordroeg.

Na de ceremonie hebben we foto’s gemaakt in het bos waar we altijd met de hond wandelen en ondertussen gingen de daggasten naar de feestlocatie. Daar was het diner, met vervolgens het feest met een DJ. Het was een knalfeest, ik heb heerlijk gedanst! Ik had het allemaal niet mooier kunnen dromen.

Is alles goed gegaan met je trouwjurk?

Pien: Zeker, hij zat de hele dag superfijn! Alleen in het bos was het wel een dingetje. Al die dennenappels en takken bleven er in hangen. Maar die zijn zorgvuldig verwijderd door m’n vriendinnen.

Hoe reageerden zij op je trouwjurk met kanten top?

Pien: Sommige mensen hadden iets anders bij me verwacht, een apartere trouwjurk met meer poespas of kleur. Maar de mensen die me echt goed kennen vonden het zo’n mooie trouwjurk, met heel mooie details. Echt een Pien-jurk. Ze zeiden dat deze trouwjurk echt een jurk voor mij was en dat het helemaal klopte.

Hoe kijk je terug op je ervaring bij Assepoester?

Pien: Ik kan iedereen aanraden naar jullie toe te gaan. Ik hou ervan om zonder afspraak binnen te kunnen lopen. En dat ik zelf aan de stof kon voelen vond ik ook belangrijk. We waren er op vrijdag en dat was best rustig. We werden supervriendelijk ontvangen en geholpen, er was alle tijd. Ik heb het als heel relaxt ervaren, niet tuttig, maar lekker los, in een fijne sfeer.

Wil je ook zo’n droombruiloft?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jóu.

romantische trouwjurk met kanten top en open rug Assepoester

Foto’s: Loes Krekels (LOVE by LOES)

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

OUTLET: alle jurken TOT 899. Zonder afspraak. Meteen mee naar huis.

Scoor nu je jurk

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2024/2025

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de bruidscollectie 2024 / 2025.

150 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen