Surprise wedding in mix & match trouwjurk met plissé rok

Aan tradities hebben Agnes (40) en Andrew (43) een broertje dood. Daarom wilden ze een ontspannen bruiloft zonder ceremoniemeesters en vrijgezellenfeesten. Maar wel mét mix & match trouwjurk met plissé rok. Alleen moest dat alles nog wel een geheim blijven…

Je gaf een surprise wedding en moest dus ook in het geheim op zoek naar een trouwjurk… Hoe heb je dat aangepakt?

Agnes: We gaven een feest omdat we al 25 jaar bij elkaar zijn en ik 40 werd. Gewoon een leuk feest was het idee, maar we speelden al snel met de gedachte om ook te gaan trouwen. We zijn allebei niet traditioneel en houden niet van zo’n standaard trouwdag en alles wat daar bij komt kijken. Maar hoe cool zou het zijn als we als verrassing zouden gaan trouwen in het bijzijn van onze dierbaren? Een surprise wedding. We zouden het gewoon rustig houden, ik kon misschien een mooie jumpsuit aan. Maar toen dat idee steeds meer vorm kreeg, ging het toch wel kriebelen om een echte trouwjurk te dragen…

Hoe ben je bij Assepoester terecht gekomen?

Agnes: Ik ontdekte Assepoester nadat ik ‘hippe trouwjurken’ had gegoogeld. Ik zag meteen dat Assepoester net even anders dan anders is, net als wij. Wij gaan ook niet met de meute mee. Ik vond het super om de recensies te lezen en het lookbook te zien. Daarin zag ik losse tops en rokken en daardoor wist ik zeker dat ik naar de winkel toe wilde. Opeens was ik ervan overtuigd dat ik een trouwjurk wilde, juist omdat het dus ook niet-standaard kon.

En Andrew mocht mee?

Agnes: Ja, zeker! Dit was ons geheim, verder wist niemand ervan. Ik wist dat ik bij Assepoester een trouwjurk zou gaan kopen. Ik ben niet iemand die zes winkels af gaat en we zijn bovendien snelle beslissers. Niet twijfelen, niet moeilijk doen. Binnen een uur was het gepiept en had ik mijn mix & match trouwjurk met plissé rok gevonden.

Had je die trouwjurk met plissé rok al in gedachten?

Agnes: Ik had wel bedacht dat het een trouwjurk met losse top en een losse rok zou worden. Ik had een supermooie, kanten crop top trouwjurk gezien met een stukje blote buik. Ik was ervan overtuigd dat die het zou gaan worden. Maar hij bleek niet zo mooi te staan. Of nou ja… hij paste niet bij mij, veel te netjes en braaf.

Hoe ging het in de winkel?

Agnes: We werden heel leuk ontvangen met koffie en thee en hebben aan de verkoopster uitgelegd wie we zijn en waar we voor staan. Ik heb een klein rondje door de winkel gemaakt, maar had geen idee waar ik moest beginnen. Gelukkig had zij een paar goede ideeën, omdat ze zo goed had geluisterd. Dat vond ik belangrijk, want ik had geen zin in uren passen en dat is perfect gelukt bij Assepoester. Ze dacht ook goed mee en gaf me het gevoel dat ik gewoon mezelf kon zijn. Bijvoorbeeld toen ik vroeg wat ik met m’n haar zou doen. ‘Gewoon dit, lekker jezelf’, zei ze. Dat vond ik relaxt, geen poespas!

Welke typen trouwjurk heb je aan gehad?

Agnes: Als eerste die crop top trouwjurk met kant, maar dat werd ‘m dus niet. Ik heb ook een traditionele trouwjurk met een lage rug aan gehad. Die had ook een diep decolleté en spaghettibandjes, maar ook dit paste niet bij mij. Ik heb foto’s gemaakt tijdens het passen en achteraf zie je aan mijn gezicht dat het geen succes was. Ik wist inmiddels wel dat ik blote schouders en armen wilde, en zo kwamen we op mijn mix & match trouwjurk met plissé rok uit.

Was je meteen overtuigd dat dit jouw trouwjurk was?

Agnes: Op het eerste gezicht niet. Ik vond de plissé rok veel te tuttig. De top vond ik wel meteen hartstikke mooi. Toen ik het bij elkaar aan had bleek het toch een goede set. Ik heb nog een andere rok gepast, een gladde, maar die was weer te saai. Dus toen wist ik het zeker. Ik vond deze mix & match trouwjurk met plissé rok net anders, een beetje edgy, sexy zelfs, maar ook gewoon stoer. Zoals ik veel gehoord heb: een echte Agnes jurk! Hij paste perfect bij mij.

mix & match trouwjurk met plissé rok Assepoester

Jouw mix & match trouwjurk heeft zoveel mooie elementen! Wat is jouw favoriet?

Agnes: Mijn schouders en decolleté vind ik het mooist. Het mooiste deel van mijn lichaam springt eruit in deze trouwjurk. Ik heb een Inner Stance trainingsstudio en train mensen voor een fit en krachtig lijf. Daar sta ik zelf ook voor, en in deze top straal ik dat uit. Ik heb er vier jaar geleden voor gekozen een eigen bedrijf te starten. Door de keuzes die ik heb gemaakt, heb ik daar mijn eigen draai aan gegeven en is het succesvol. Ook dat is tekenend voor mij en ik vind het mooi dat mensen dat terugzagen in deze trouwjurk.

En toen moest de surprise nog komen! Hoe had je dat geregeld?

Agnes: We hadden een uitnodiging gestuurd waarin stond dat er een feestje was met DJ, met voorafgaand een diner. De locatie was een goed restaurant, waaruit mensen al konden opmaken dat dit feestje speciaal zou zijn. Dat was de trigger om er bij te zijn. Toen iedereen er was, hebben we onze gasten toegesproken dat het feest anders zou gaan verlopen dan mensen dachten en dat we een uur later zouden trouwen in het bijzijn van iedereen. Er werd gejuicht en geklapt en de verrassing was geslaagd.

Niemand wist er van, zelfs niet de getuigen die we ter plekke hebben gevraagd. Mijn ouders, Andrews moeder en zijn zus voelden zich zeer vereerd! En waren achteraf blij dat ze geen stress hadden gehad, bijvoorbeeld over kledingkeuzes. Hun paspoorten hadden we eerder via een testament- smoesje losgepeuterd. In de tijd dat wij gingen omkleden, werden de gasten voorzien van hapjes en drankjes. Drie kwartier later werden ze met een biertje of wijntje in de hand begeleid naar een ander gedeelte dat was aangekleed als trouwzaal en waar de ceremonie zou plaatsvinden.

Dat klinkt geweldig! En hoe was de surprise wedding?

Agnes: Super! Er heerste een jubelstemming, alsof een schoolreisje op weg was naar de Efteling. Iedereen zat in de zaal toen wij samen binnenkwamen op een mooi muziekje. De reacties op mijn trouwjurk waren toen al niet van de lucht. De ambtenaar van de burgerlijke stand speelde heel leuk op de surprise situatie in, en binnen een half uur was de ceremonie voorbij. Meer poespas wilden we ook niet. We hebben met z’n allen geproost met een glas champagne en toen werd er alsnog een walking dinner uitgeserveerd. Eigenlijk hebben we er vanaf dat moment al een groot feest van gemaakt!

Hoe waren de reacties op je mix & match trouwjurk?

Agnes: Ik heb heel veel complimenten gekregen: wat een mooie trouwjurk, net even anders, past perfect bij jou en wat leuk dat je een jurk draagt. Jurken draag ik maar heel af en toe voor zakelijke events. Ik heb meer jumpsuits, want die vind ik ook superleuk. Ik heb er zelfs over gedacht om een jumpsuit te dragen voor de bruiloft, maar ik vond toch dat het een trouwjurk moest zijn. Als het goed is, ga ik maar één keer trouwen en daar hoort gewoon een trouwjurk bij.

Hoe kijk je op alles terug?

Agnes: Ik ben zo blij dat ik heb gekozen voor die mix & match trouwjurk met kanten top en plissé rok! Ik droeg er wel – net even anders – zwarte schoenen onder, en die heb ik tijdens het feest verwisseld voor sneakers, zodat ik lekker kon dansen. We hebben het feest en onze trouwdag precies zo gedaan zoals wij het wilden, zonder ons te laten leiden door verwachtingen uit de omgeving. En met succes: surprise!!!

Wil je ook zo’n droombruiloft?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jóu.

Foto’s: Nander de Wijk

mix & match trouwjurk met plissé rok Assepoester

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

OUTLET: alle jurken TOT 899. Zonder afspraak. Meteen mee naar huis.

Scoor nu je jurk

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2025/2026

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de bruidscollectie 2025 / 2026.

152 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen