‘La dolce vita’ bruiloft in een trouwjurk met V-hals en kanten schouderbandjes

Amy (26) werd met kerst ten huwelijk gevraagd door Erwin (30) en ging in april al trouwen. Omdat ze voor haar bruidsjurk ‘geen hoepeltoestanden’ wilde, kwam ze naar Assepoester en vond de perfecte trouwjurk met V-hals en kanten schouderbandjes die paste bij haar Italiaanse bruiloft.

Je had maar vier maanden de tijd om je trouwjurk met V-hals en kanten schouderbandjes te vinden…

Amy: In april waren we al 12,5 jaar samen en in combinatie met Erwins dertigste verjaardag wilden we een groot feest geven. Toen we een borrel stonden te drinken op de plek die we daarvoor in gedachten hadden, vonden we het eigenlijk een nog mooiere locatie voor een trouwfeest. Met een avondceremonie en een Italiaans thema bijvoorbeeld. Maar dan moest hij me wel eerst vragen…

Ik wist dus al een hele tijd dat er een feest zou komen, maar er lagen nog twee scenario’s voor de invulling. Toen met kerst het aanzoek kwam, wist ik dat ik snel op zoek moest naar een trouwjurk!

Hoe ben je bij Assepoester terecht gekomen?

Amy: In eerste instantie wist ik nog niet zeker of ik wel een trouwjurk wilde. Erwin houdt niet van traditionele trouwjurken, dus het kon ook nog een avondjurk met een glittertje worden. Maar jullie slogan ‘niet truttige trouwjurkenwinkel’ paste precies bij het plaatje dat ik in mijn hoofd had. Ik heb het lookbook doorgebladerd en de jurken in een bepaalde stijl aan hem laten zien: stijlvol subtiel. Geen hoepeltoestanden en absoluut geen strapless. Mijn trouwjurk moest mooi zijn en goed zitten, zonder al te veel poespas. Dat zou ik bij Assepoester wel gaan vinden!

Wilde je dat je trouwjurk ook een Italiaans tintje zou krijgen?

Amy: Ja, ik wilde wel dat hij in het thema zou passen, maar dat was niet het belangrijkste… We gingen voor een avondceremonie met aansluitend taart, toast en feest, dus het hoofddoel was nog steeds het geven van een feest. Ik moest dus vooral uit mijn dak kunnen gaan in mijn trouwjurk, zonder dat ik daar de hele avond mee onder m’n arm liep te hijsen.

Hoe ging het toen je er eenmaal was?

Amy: Ik was met mijn moeder, schoonmoeder en vriendin op een zaterdag op tijd gegaan, in de hoop meteen een verkoopster te treffen. En dat was zo! We werden ontvangen met een kopje koffie of thee. Ze vroeg naar mijn wensen, zoals budget, stijl en welke kant ik op wilde met mijn trouwjurk. Ze stelde voor dat wij drie trouwjurken zouden uitzoeken, dan zou zij dat ook doen. Zo belandde ik al vrij vlot met zes trouwjurken in een pashokje.

Wat was je indruk in de winkel?

Amy: Ik vond het een heel gezellig kippenhok. Het was best wel druk in de winkel, groepjes waren aan het passen of moesten even wachten. Dat was een soort van fijne chaos in een relaxte sfeer, waarin iedereen met elkaar mee keek. De opzet was heel ongedwongen, niet van die rijtjes mensen die zaten te wachten tot er iemand uit de paskamer kwam. Als bride to be vond ik dat sfeertje heel prettig.

En hoe ging het met die zes trouwjurken in je pashokje…?

Amy: Prima! We hadden een lekker hoog tempo van trouwjurken passen, omdat je snel genoeg in de gaten hebt of een trouwjurk lekker zit of iets voor je is. Ik had een aantal trouwjurken die volledig aangesloten waren, maar daar voelde ik me niet heel prettig in. Het waren allemaal lange kanten trouwjurken. Ik ben heel lang en sommige trouwjurken waren net iets te kort, waardoor het mooie er af ging. Deze die ik nu heb, is los vanaf mijn middel en komt zelfs met hakken schoenen aan precies tot aan de grond.

Hoe heb je je trouwjurk met V-hals en kanten schouderbandjes gekozen?

Amy: Deze trouwjurk met V-hals en kanten schouderbandjes was een van de trouwjurken die mijn vriendin en ik uit het rek hadden gepakt. Het plaatje klopte met wat ik in gedachten had. Ik vond het kant heel mooi. Aan de bovenkant was dat heel subtiel met een glimmertje, zonder dat het overdreven was. De hals vond ik heel belangrijk en deze V-hals was heel mooi.

Doordat hij vanaf mijn middel uitliep kwam mijn lichaam er heel mooi in uit. Het toonde slank en elegant. Eleganter zelfs dan die trouwjurken die helemaal strak zaten. Onder de rok zitten meerdere laagjes stof, waardoor deze heel mooi valt. Hij had ook nog een klein sleepje, waardoor het geheel heel romantisch werd. Toen ik ‘m aantrok, voelde ik me er meteen goed in. Toen ik in de spiegel keek, werd dat gevoel bevestigd. Zo wilde ik mezelf wel zien op die dag!

trouwjurk met V-hals en kanten schouderbandjes Assepoester

Waarom was deze trouwjurk met V-hals en kanten schouderbandjes jóuw jurk?

Amy: Als ik iets doe, dan doe ik het goed. Dat was met deze trouwjurk ook zo. Hij was af. Ik hoefde nergens aan te zitten of me ergens druk om te maken. Ik voelde me totaal relaxt in deze trouwjurk en kon er lekker in bewegen. Op de dag zelf, maar ook tijdens het feest. Ik ben de afgelopen tijd flink afgevallen en de punten waar ik hard aan had gewerkt werden echt versterkt in mijn jurk. Los van de bruiloft voelde het als een kroon op dat harde werken om zo in een trouwjurk te kunnen staan.

Hoe zag je bruiloft eruit?

Amy: We wilden vooral het goede leven vieren, geen popperige prinsessendag, dat past niet bij ons. Vandaar ook het Italiaans dolce vita; relaxt, stijlvol, met lekkere hapjes en mooie decoratie met veel eucalyptus en olijf.

We hadden onwijs mazzel met het weer, het was 24 graden in april! Erwin had een pak in Italiaanse stijl en kon daar dus zelfs z’n zonnebril bij op. We wonen tussen de fruitgaarden en in die periode stonden zowel de appelbloesem als de kersenbloesem in bloei, dus daar hebben we foto’s gemaakt. Met onze gezinnen hebben we ’s avonds gegeten en daarna zijn we Italian style naar de trouwlocatie gereden in een Fiat 500 met open dakje. Daar stond iedereen in een soort U-vorm om ons te ontvangen.

Op naar de ceremonie?

Amy: Ja, die was ook heel ontspannen. We zaten op pallets, hadden een altaar gemaakt met appelkistjes en mooie bloemen en, op de wat oudere gasten na, stond iedereen met een drankje in de hand. Het officiële gedeelte hadden we op papier al geregeld, dus Erwins beste vriend leidde de ceremonie, mijn moeder hield een toespraak en mijn broer heeft ons getrouwd. Na afloop was er appelcider en bruidstaart, hebben we gezellig geborreld en vanaf negen uur was het feest! Het ging helemaal los op de dansvloer (én in de fotobooth). Ik heb heerlijk gedanst, dat was prima te doen in mijn trouwjurk. Het sleepje kon ik een beetje omhoog doen via een soepel bandje om mijn pols, dus geen gesjouw voor mij!

Hoe waren de reacties op je trouwjurk met kanten schouderbandjes?

Amy: Verbluffend en heel leuk. De meeste mensen hadden niet verwacht dat ik in een trouwjurk zou komen maar in een broekpak, of in een korte trouwjurk. Sommige hadden wel een beetje dit plaatje in gedachten, maar toen ze het zagen vonden ze pas echt dat dit míjn jurk was! In combinatie met haar en make-up klopte het ook gewoon. Ook zo leuk hoe mannen reageren. Mijn broer had er geen woorden voor, maar later op de foto’s zag ik gewoon hoe trots hij naar me keek. En de beste vriend van Erwin kon er maar niet over uit hoe mooi hij me vond, zeker na al mijn stappen- en calorieën tellen van de periode daarvoor.

Hoe kijk je overal op terug?

Amy: Ik heb er maar een beschrijving voor: het was alles! Het klopte van voor tot achter. Erwin en ik pasten bij elkaar, ik vond zijn pak supertof en hij vond mijn trouwjurk helemaal te gek. Ook de trouwjurk zou ik 300% weer zo doen. Ik zou weer naar Assepoester gaan, zo relaxt. Gewoon een trouwjurk kunnen passen waarvan je meteen weet hoe die zit. Geen gedoe, gewoon supergoed geregeld in een heel gezellige sfeer!

Wil je ook zo’n droombruiloft?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jóu.

Foto’s: Lotshots Fotografie

trouwjurk met V-hals en kanten schouderbandjes Assepoester

 

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

190 pagina’s vol toptrouwjurken van 499 tot 1299

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen