Buiten trouwen, een groot feest aan het water en een trouwjurk om in te shinen

Marije: “Ik was al in twee trouwzaken geweest, maar de trouwjurk die ik voor ogen had, heb ik daar niet gevonden. Ik zocht naar een persoonlijke stijl, niet te standaard, maar daar kwam ik bij de standaard bruidswinkels niet uit!

Op de site van Assepoester zag ik trouwjurken en stijlen die mij aantrokken en las ik dat je zélf mag rondkijken, in plaats van dat de verkoopster alleen alles uitzoekt. Dat leek mij ook wel wat.”

“De website van Assepoester bevat vooral sfeerbeeld, want in de winkel wisselt de collectie heel snel. Dus ik dacht wel even: hmmm… die hele rit en dan wellicht voor niks – plus: is Assepoester niet meer een verkleedwinkel dan een bruidswinkel? De naam is misschien ietwat misleidend. Maar goed, ik wilde wel iets persoonlijks en eigenwijs dus ja, dan moet je het avontuur maar aangaan!”

009_marije

De trouwjurk: kort van voren en lang van achter

“Ik vond het te gek in de winkel. Super leuke dames en zo fijn om zelf en samen rond te kijken. Wat voor trouwjurk ik in mijn hoofd had? Kort! Of kort van voren en lang van achter. Mijn voorkeur ging ook uit naar een trouwjurk die niet volledig spierwit was, maar ook geen gekleurde trouwjurk.”

“Ik viel op de top van deze jurk: een soort korset van kant. Een beetje traditioneel, maar doordat het een beetje doorschijnend was, tóch erg sexy.

Helaas had de jurk een hele grote en lange onderkant. Iets wat ik perse niet wilde. Ik wilde ver verwijderd blijven van een Sissi-achtige baljurk. Een andere jurk die ik had aangepast, had juist wel weer een hele leuke korte voorkant en was lang van achter. Maar die mooie kanten top van de eerste trouwjurk blijf mij toch aantrekken.”

005_marije

Een trouwjurk waarin je kan dansen en feesten

“Toen viel het kwartje ineens: jurk nummer één met de kanten top en dan de schaar erin. Het onderste deel van de jurk vermaken, zodat deze ook kort van voren werd en een beetje rond wegliep en lang van achter bleef. Maar dan wel wat lagen tule eruit zodat het smaller werd.

Best een spannende beslissing, want je kan het vooraf niet echt zien, maar zo gaaf. De jurk werd daardoor persoonlijker dan ik mij had kunnen wensen, met precies het model dat bij mij paste.”

“Het was een jurk waar je in kan dansen en feesten. Een jurk waar in je vanzelf gaat shinen. De reacties van mijn vrienden en familie waren in ieder geval heel positief: ze vonden het een te gekke jurk en dat het totaal ‘mij’ was. Gelukkig wist Paul vooraf wel wat de stijl van mijn jurk werd, zodat ook zijn pak eruit sprong. Een kobaltblauwe smoking met smalle snit en daaronder een paar te gekke witte Nikes met kobaltblauwe swoosh.

Onze jongste zoon (4) had precies dezelfde Nikes aan. En ik weet zeker dat alle mannen op de dag jaloers waren op die sneakers!”

010_marije

Love never felt so good

“Groots! Zo zou ik de stijl van onze bruiloft beschrijven. Een moment waar iedereen die onderdeel van je leven heeft uitgemaakt of uitmaakt bij is. Eén van de weinige grote gebeurtenissen in je leven die je zelf helemaal kleur kan geven en waaraan alles fijn is. Het leven vieren en samen feesten. Groots dus, maar wel met een persoonlijke touch en dat is ons zeker gelukt. Het liedje ‘Love Never Felt So Good’ werd ons motto en het was van het begin tot het einde een feest vol persoonlijke momenten en ingrediënten.”

“Wij vonden het zelf heel belangrijk en fijn om het persoonlijk te houden. 011_marije

Buiten trouwen in een koepeltje

“Wij hebben twee horecazaken: Lokaal Zuid in Vreeland en Bar Bistro Paolo’s in Loenen aan de Vecht. We wisten dus meteen dat we een deel van de bruiloft in eigen setting wilden houden.

Het werd Lokaal Zuid in Vreeland – dat is ook een trouwlocatie – waar wij als eerste bruidspaar het ja-woord hebben gegeven in de muziekkoepel achter ons terras. Een hele bijzondere, mooie setting met een schattig koepeltje en daarachter weiland en groen.”

“Het leuke vond ik ook dat je als bruidspaar naar de gasten kijkt in plaats van dat ze op je rug kijken. Wij zaten op de rand van de koepel en hierdoor maakten wij het zelf – maar ook de gasten – volledig mee.

De cava ging al rond tijdens de ceremonie en zo was het meteen al een gezellige borrel en een ontspannen setting. De ceremonie werd ingevuld door voor ons dierbare sprekers met tussendoor persoonlijke muziek. De oudste kids waren onze getuigen.”

017_marije

Feest aan het water

“Aansluitend was de borrel op het terras van Lokaal Zuid met hamburgers van onze barbecue en fingerfood. Na de borrel zijn Paul en ik met een boot naar het feest gebracht. Het feest begon namelijk op een terras aan het water met de band Vangrail. Een fantastische band die een week later de opening van de Tour de France in Utrecht deed. Wij vinden de band al jaren te gek, vooral ook hun eigen nummers, en wisten meteen: Vangrail willen wij op ons feestje!”

027_marije

“Na twee uur buiten dansen met de zon die onderging in het water, zijn we met z’n allen naar binnen gegaan waar DJ/MC Vika Kova in een setting van gouden glittergordijnen en disco-bollen stond te shinen, draaien en zingen. Vika kennen wij uit het evenementen-vak (waar wij beide lang in hebben gewerkt) en ook dat maakte het weer heel persoonlijk. Als klap op de vuurpijl kwam zanger Quincy tijdens het laatste half uur van het feest zingen.”

031_marije

Borrelen op de camping

“We zijn doorgegaan tot 01:30 uur, waarna we met een deel van de gasten naar de camping zijn gelopen die aan de feestlocatie lag. Onder de gekleurde lampjes stonden lange picknicktafels waar we met z’n allen nog geborreld en nagepraat hebben voordat iedereen uiteindelijk z’n tent, huisje of busje in ging om te slapen. De volgende ochtend hebben we daar met zijn allen ontbeten.”

“Het hoogtepunt voor mij was het samen feesten, beleven en genieten. Het intense gevoel van geluk van een moment waarvan je wilt dat het nooit meer voorbij zal gaan. En iedereen om je heen zien stralen.

Verder was het een aaneenschakeling van hoogtepunten. Van de ceremonie in een muziekkoepel tot aan de borrel in onze eigen zaak Lokaal Zuid, een cameraploeg, drone, lasershow, photobooth, inflatable waterlelies, mega grote ballonnen, optredens van Vangrail, Vika Kova en Quincy.”

033_marije

Het moet bij jullie passen

“Een tip: de save the date, uitnodiging en bedankjes waren bij ons allemaal digitaal. We hadden een persoonlijke website met alle informatie. Dat was echt heel leuk en interactief en zorgt voor een heleboel voor- en napret.

En verder? Keep it personal. Hoe klein of groot of in welke setting of locatie ook, het moet bij jullie passen. Niks hoeft zoals het hoort, zolang het maar bij jullie past. En als het kan, dan zou ik zeggen: beknibbel niet, maar vier het optimaal.”

Nog meer meegenieten? Check de coole trouwvideo van Paul & Marije:

Huwelijksfilm: Bedrijfstelevisie

Fotografie: Image Circus Photography

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

135 pagina’s vol toptrouwjurken van 699 tot 1999

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen