Perfecte match: trouwjurk die voor kort en achter lang is, met een spijkerjasje!

Marijke (28) trouwde met Heine (30) in een trouwjurk die voor kort en achter lang is, en combineerde deze trouwjurk met een spijkerjasje. Hun huwelijksnacht brachten ze door in het tentje dat ze vervolgens meenamen op wereldreis. Vanaf de andere kant van de wereld nam Marijke toch nog even de tijd om met Assepoester terug te blikken op deze superleuke combi!

Hoe verliep de zoektocht naar je trouwjurk ‘voor kort achter lang’?

Marijke: Ondanks dat ik redelijk goed wist wat ik wilde, heeft de verkoopster me verschillende stijlen laten passen en dat vond ik toch wel erg tof.

De trouwjurk die het is geworden, had ze als laatste voor me bewaard. Ik had al bijna gekozen voor een korte, stoere trouwjurk toen ze me deze trouwjurk die voor kort en achter lang was gaf. Aan de reacties van iedereen zag ik meteen dat dit misschien wel de jurk was. Zelfs mijn nuchtere zus pinkte een traantje weg. Ik dacht dat ik al gekozen had en was enigszins in verwarring, daarom besloot ik ze beide nog een keer te trekken. Toen ik hem voor de tweede keer aan had wist ik het meteen, hierin voelde ik me speciaal!

Wat maakte deze trouwjurk die voor kort en achter lang is jóuw jurk?

Marijke: De trouwjurk is zowel stoer als elegant. Ik had vooraf al wat research gedaan en de stijl voor kort achter lang sprak me erg aan! Daarbij vond ik een lange trouwjurk iets te formeel voor mezelf en voor het feest. Het zou sowieso een korte trouwjurk worden. Dat het een combi is geworden van kort en lang vind ik echt te gek! Ik heb ook heel veel reacties gekregen op de trouwjurk met het spijkerjasje, iedereen vond het bij me passen!

Hoe kwam je tot de combinatie van een trouwjurk met een spijkerjasje?

Marijke: Onze bruiloft in juli was heel informeel en voornamelijk buiten. Helaas heb je ook in juli geen garantie op goed weer, dus wilde ik een jasje dat bij mij en de sfeer van het feest zou passen. Aangezien ik zelf meer een type ben van sneakers onder een jurkje leek een trouwjurk met een spijkerjasje me ook wel een geschikte combi.

Dit spijkerjasje heb ik geleend van mijn moeder. Het is haar lievelingsjasje en hij zit heerlijk. Het grappige was dat ik het spijkerjasje heb gepast bij de twee trouwjurken die ik het mooist vond en dat het allebei stond.

trouwjurk voor kort achter lang

Hoe heb je het voor elkaar gekregen dat exact hetzelfde kant van je trouwjurk ook op je spijkerjasje zit?

Marijke: Er zat eigenlijk een hele lange sleep aan de trouwjurk. Dat vond ik niet echt praktisch aangezien onze bruiloft in het weiland werd gevierd. Er is een heel stuk van de sleep gehaald (die bestond uit meerdere lagen: kant en het stofje waar de bloem van is gemaakt).

De overgebleven stof hebben ze meegegeven bij de tweede pas-sessie en zo kwam ik op het idee om deze bloem ervan te maken. Zelf ben ik helemaal niet handig met een naaimachine, dus heb ik oma gevraagd mij te helpen. Het was heel erg leuk om dit met haar te kunnen doen. We waren een middag zoet, maar met resultaat!

En wat doen die tentjes daar achter jullie?!

Marijke: Onze bruiloft had een festival/werelds thema. Iets wat helemaal bij ons past. We vierden het achter in het weiland bij mijn schoonouders in Friesland. Een plek waar we ons erg thuis voelen ondanks dat we er niet meer wonen. We wilden graag dat het feest lekker lang door kon gaan en dat iedereen kon blijven overnachten als ze dit wilden.

Alle voorzieningen waren aanwezig, wc/douche, vuurplekken, BBQ, goede band. In totaal bleven er zo’n 25 gasten slapen in tenten, caravans en campers, super gezellig! Zelf sliepen we in het tentje achter ons. Tevens is dat het tentje dat we hebben meegenomen op onze wereldreis.

Hoe kijk je terug op je ervaring met Assepoester?

Marijke: Mijn trouwjurk uitzoeken was echt een feestje. Aangezien ik geen zin had in formeel gedoe was het fijn om gewoon binnen te kunnen lopen. Ik had vijf vriendinnen en mijn moeder, schoonmoeder en zus meegenomen. Dat was allemaal geen probleem en we kregen heel relaxed een ‘eigen’ hoek tot onze beschikking.

Ik ben super geholpen. Ondanks dat het best druk was, werden we na afloop niet meteen de winkel uitgestuurd, maar mochten we nog even lekker proosten op het vinden van de trouwjurk.

Wil je ook zo’n droombruiloft?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jóu.

trouwjurk voor kort achter lang

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

135 pagina’s vol toptrouwjurken van 699 tot 1999

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen