“Ik heb mijn trouwjurk meteen gevonden. Ik was ook vastberaden om ‘m te gaan vinden.”

Victor (32) en Dianne (31) uit Amsterdam gaven een goed feestje in Blijburg aan Zee. “Iedereen moest dronken naar huis!”, aldus het Lucky Couple. En daar hoorde een bijpassende jurk bij: geen stijve trouwjurk, maar een jurk om de hele avond in te dansen. 

Dianne: Assepoester was me aanbevolen door mijn schoonzusje die haar trouwjurk bij Assepoester had gekocht en heel enthousiast terugkwam. Ik was een beetje allergisch voor het beeld dat ik had over trouwjurken passen en de winkels en de verkoopsters die daarbij hoorden. Dat formele, stijve gedoe en dat hele ‘Say Yes to the Dress-gebeuren’ is niet aan mij besteed. Jullie website en tagline spraken me heel erg aan.

Het gaat bij Assepoester een beetje met een knipoog; niet te serieus en niet te formeel. Jullie zeggen: ‘maak er gewoon een leuke dag van’. Dat past wel bij mij. Ik dacht: We gaan gewoon een keer kijken! Twijfels had ik niet: ik was overtuigd dat er wel iets tussen zou hangen dat bij mij zou passen.

Ik was vastberaden om ‘m te gaan vinden

Dianne: We kwamen meteen met de hele groep: mijn moeder, twee liefste vriendinnen en mijn zus en nichtje. We zijn zonder afspraak op een zaterdag naar Arnhem gereden. Dat kon ook allemaal, dat was heel prettig. Bij de meeste bruidsmodewinkels in Amsterdam is dat ondenkbaar!

Ik heb mijn trouwjurk meteen gevonden. Ik was ook vastberaden om ‘m te gaan vinden. Ja dacht ik, als ik dan toch met een heel grote groep ben, in een zaak waar genoeg keuze is, dan zou het wel heel erg leuk zijn om ‘m nu te vinden. Samen met de verkoopster waren we er ook snel over uit welke kant we op gingen qua type jurk.

Omdat ik een beetje schopte tegen al die dingetjes die moeten en clichés die die om een bruiloft heen hangen, had ik al een paar keer heel stoer geroepen: ik koop mijn jurk wel bij Zalando! Dat heb ik ook gedaan: mooie jurkjes, ook wit en lang. Ik heb ze een aantal keer besteld, maar ook heel snel weer teruggestuurd. Dat was het gewoon echt niet.

Toen ik eenmaal bij Assepoester in de winkel stond en voor het eerst een échte trouwjurk aantrok, dacht ik: goh dat is wel degelijk een verschil. Het zit natuurlijk veel beter en je voelt je veel mooier. De jurk wordt ook netjes afgespeld naar je lichaam. Je krijgt dan een veel beter beeld van wat het beste bij jouw lichaam past en wat je mooi vindt. Alle plaatjes die ik van tevoren heb uitgezocht lijken in de verste verte niet op wat ik uiteindelijk heb gekocht! Je hebt daarvoor professionele mensen om je heen nodig die dat moeten zien en snappen.

Geen zoetsappig typetje

Dianne: We zijn geholpen door een pittige tante, niet zo’n zoetsappig typetje dat bij alles gaat roepen hoe mooi het is en hoe mooi je bent, dat beviel me wel. Het is gewoon hard werken, trouwjurken passen. Ik heb er denk ik vijf wel aan gehad. Aan uit, aan uit en elke keer die reacties afwachten en een keuze maken. De vrouw die me hielp, hielp me daar goed bij.

Mijn trouwjurk is niet te prinsesserig. Het is een combinatie van simpel en trouwjurkwaardig, een ideale trouwjurk voor op het strand. Ik had gedacht dat ik een hele sluike jurk zou hebben en geen bandeau zou nemen. Ik was daar best vastberaden over. Nou, dat kan dus heel anders uitpakken! Want het werd een strapless trouwjurk met een wijde rok eroverheen. Op het moment dat je iets aantrekt dat gewoon echt heel erg mooi staat, weet je dat je heel snel los moet laten wat je in je hoofd had en gewoon lekker moet gaan voor datgene waar je je goed in voelt en dat echt bij je lichaam past.

Niet teveel poespas

Dianne: Victor houdt van naturel en van niet teveel poespas, dus ik wist dat ik dicht bij mezelf wilde blijven. Dat was helemaal gelukt. De jurk was heel prachtig. Heel leuk vond ik dat ik ’s avonds mee kon feesten, omdat die grote lange rok uit kon. Toen droeg ik in feite een cocktailjurkje waarin ik net als iedereen kon springen, dansen en gek doen in plaats van de hele tijd opletten omdat je anders over je rok struikelt. Dat beviel ons alle twee heel goed.

Iedereen moest dronken naar huis

Dianne: De sfeer van onze bruiloft? Ik hoop een beetje festival-achtig, relaxed. Niks moet, alles mag, niet te formeel en trek aan waar je zin in hebt. Die sfeer vonden we terug in de gekozen locatie: Blijburg aan Zee in Amsterdam. De ceremonie was heel mooi en werd door een vriend van ons gedaan, sowieso wat minder formeel dan je in eerste instantie van een bruiloft zou verwachten. We gingen al vrij snel door naar een barbecue met z’n allen. En heel snel door naar het feestje. Iedereen moest dronken naar huis!

Het draaiboek van de dag

Dianne: Om 16:00 uur kwam iedereen binnen en om half vijf startte de ceremonie. Met om 17:15 een prosecco-momentje, toen hebben we even geproost. Mijn vader heeft wat gezegd, een mooi woord voor ons. Daarna kwamen de felicitaties en vervolgens zijn Victor en ik een stukje verderop wat foto’s gaan maken.

Toen we terugkwamen, stond de barbecue al aan en werd langzaamaan vlees en vis geserveerd. Het werd al snel wat donkerder en toen ging de vuurkorf aan.

trouwjurk voor op het strand

Vuurkorven en spelen in het zand

Dianne: Rond 20:00 uur ging de dj iets hardere muziek spelen. Om 20:30 uur hebben we ons feest afgetrapt. We hadden niet echt iets ingestudeerd, maar wel een liedje uitgekozen waarop iedereen wel zou gaan springen. Tegen vrienden zeiden we: zodra dat liedje komt, mogen jullie allemaal de dansvloer op. Binnen no time was de dansvloer vol en die is niet meer leeg geweest.

Ondertussen kon je buiten bij de vuurkorven blijven of bij de bar een drankje nemen. De kinderen waren tot ’s avonds laat nog in het zand aan het spelen.. Het was een stralende dag, ongelooflijk.

01:00 uur is het voor ons geworden. Toen waren we wel echt kapot ook. We namen de bob-taxi naar een hotel in Amsterdam. Met wat vrienden die in hetzelfde hotel sliepen hebben we de volgende dag met z’n allen geluncht en nagepraat over de dag. Heel erg leuk. Je zit boordevol verhalen!
Daarna zijn we naar Curaçao vertrokken, op huwelijksreis.

Anders dan je dacht

Dianne: Het hoogtepunt vond ik denk ik toch de ceremonie, het was zo mooi, het leek wel alsof alles op z’n plekje viel op dat moment. Alle mensen die je zo lief hebt in één gebouw naast elkaar, de zon die echt prachtig door het raam heen naar binnen scheen, precies over het looppad waarover Victor en ik naar binnen gingen.

Rick – de vriend die de ceremonie heeft gedaan – heeft zo zijn best gedaan om zo’n mooi verhaal over ons te vertellen en heeft de juiste woorden gevonden om te omschrijven wie wij zijn. Heel magisch, heel bijzonder. Maar ook mijn nichtje die de ring kwam brengen. Zo bijna opstandig als ik van tevoren was tegen alle clichématige dingen die horen bij een bruiloft, zo bijzonder vond ik ze.

Dianne: Mijn advies: kies de trouwjurk die bij je past en niet de jurk waarvan je denkt dat die het moet worden. Hoe? Door verschillende varianten uit te proberen en je niet gek te laten maken door alle mooie plaatjes die je ziet op bijvoorbeeld Pinterest.

Bedenk van tevoren: hoe ziet jouw lichaam eruit en in welk model komt dat er het beste in uit? Dan kom je vaak al heel snel tot de conclusie dat het toch anders is dan je dacht en dat je je dan veel gelukkiger voelt én mooier.

Wil je ook zo’n gave trouwjurk als Dianne? Kom langs, dan helpen wij je aan de jurk die bij je past.

De adresjes van Dianne:

Fotograaf: Gerard van Putten, Hester Aalberts

Trouwjurk voor op het strand: Assepoester, Arnhem

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Yes! De nieuwe collectie is binnen!

Kom langs zonder afspraak

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

190 pagina’s vol toptrouwjurken van 499 tot 1299

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen