“Trouwjurken uitzoeken zonder afspraak bij Assepoester is ideaal en ongedwongen!”

Krystle (35) is de meest relaxte bruid die je kunt bedenken. Ze liet haar aanstaande Daniël (44) alles regelen voor de bruiloft. En kwam lekker ongedwongen trouwjurken uitzoeken zonder afspraak.

Krystle: Ik ben geen bruid-bruid, mijn man was meer de groom-zilla. Van mij hadden we ook op maandagochtend in het gemeentehuis mogen trouwen. Hij vond het juist belangrijk om het speciaal te maken met familie en vrienden erbij. Hij heeft alle touwtjes in handen genomen, zich ingelezen, checklists uitgedraaid, moodboards gemaakt en wel steeds met mij overlegd.

Ik vond alles prima, als het maar leuk en gezellig werd. Mijn doel was om onze liefde te vieren, of dat nou met z’n tweeën of op een groot feest was. Dat hij zo enthousiast was en alles zo uitgebreid heeft geregeld vond ik uiteindelijk wel heel erg leuk!

En je wilde dus ook een trouwjurk?

Krystle: Daar heb ik zelfs nog over zitten twijfelen, maar toen het toch een bruiloft begon te lijken was voor mij wel duidelijk dat ik dan een echte trouwjurk aan wilde. Liefst een kanten trouwjurk. Maar de zoektocht bleek een drama. Met name door de winkels waar ik terecht kwam. Ik voelde me totaal niet begrepen.

Als ik vertelde wat voor een trouwjurk ik wilde, trokken zij net de jurk uit het rek die daarnaast hing. Ik voelde me opgelaten en durfde amper adem te halen in die zaken. Toen had ik ergens een vintage jurk gevonden, was die nog steeds onbetaalbaar! Ik was zo teleurgesteld en dacht: ‘Ik ga nooit meer een trouwjurk vinden’. En toen kwam ik Assepoester tegen!

Wat sprak je het meeste aan in Assepoester?

Krystle: Op dat moment dat we daar trouwjurken kon shoppen zonder afspraak. Toen ik het zag wilde ik er ook meteen naartoe. Dat kon, want dat stond op de site. Dus ik ben met Daniël in de auto gestapt en we zijn op de gok naar Arnhem gereden. We konden inderdaad meteen terecht, we hadden geen afspraak nodig, en het was zo gefixt. Heerlijk!

Waarom was het zo belangrijk voor je dat je trouwjurken kon uitzoeken zonder afspraak?

Krystle: Het is zo prettig om te kunnen gaan wanneer het jou uitkomt. Mijn man en ik werken allebei onregelmatig en vaak ook nog langs elkaar heen. De tijd die we samen vrij zijn is spaarzaam. Het is fijn als je op die momenten meteen iets kunt gaan ondernemen. Dat maakte Assepoester voor mij ook heel toegankelijk. Bij zaken waar je wel een afspraak moet maken is de drempel vaak hoog. Nu was die drempel heel laag, wat het makkelijk maakte om binnen te stappen.

En je vriend mocht jou dus al zien?

Krystle: Ik vond het leuk om samen te gaan. Ik was best onzeker over wat hij mooi zou vinden en deed het uiteindelijk toch ook een beetje voor hem. Doordat hij er bij was durfde ik de beslissing te nemen. Na het uitzoeken heeft hij de jurk niet meer gezien. Dat was lang van tevoren, dus tijdens de bruiloft wist hij het al niet meer precies. Ik heb wel achteraf tegen mijn vriendinnen, zussen, schoonzussen en nichtje gezegd dat ik het eigenlijk met hun had moeten doen. Omdat het zo’n last-minute beslissing was, waren zij er nu niet bij. Met een groep meiden was het echt een feestje geworden bij Assepoester!

Haha, je had dus een goeie ervaring?

Krystle: Zeker, bij aankomst stond ik voor de etalage en was ik al verliefd! Ik vond al die trouwjurken gewoon mooi. We werden super enthousiast ontvangen, met grote mokken thee en koeken. Alles was zo leuk en iedereen zo vriendelijk. En onze verkoopster was heel lief en heeft ons echt goed geholpen. Ze keek naar me en zei: ik denk dat ik een trouwjurk heb die helemaal bij je past.

Trouwjurken-passen-zonder-afspraak-Assepoester

En toen kon het passen beginnen?

Krystle: Ja! Ik heb er een stuk of vijf gepast. Voor mijn vriend heb ik een rok met een losse top geprobeerd, maar ik vond dat zelf niet bruiloft genoeg. Een van de andere trouwjurken had een mooie split aan de voorkant, maar dat past niet echt bij mij. Een andere had een mooie kanten rug. En toen kwam deze. Hij was helemaal van kant en daar hou ik van. Ik was zo enthousiast om ‘m te gaan passen!

Het was een van de trouwjurken die ik al had gezien in de etalage. En de jurk die de verkoopster als eerste aandroeg. Ik vond het zo knap dat ze kunnen inschatten wat er bij iemands figuur past op het moment dat je binnenkomt. Het getuigt van professionaliteit en mensenkennis.

Wat maakte deze trouwjurk joúw jurk?

Krystle: Ik voelde me heel sereen, netjes en mooi. Hij was niet overdreven, had geen laag decolleté en de rug was supermooi. Hij zat lekker en ik moest opeens huilen. Iedereen in de zaak zag het gebeuren en reageerde vol bewondering. De jurk is lief, romantisch, sexy. Alles wat ik hoopte te vinden bij Assepoester. Ik was gewoon verliefd, en dan weet je het: dit is ‘m.

De lange sluier met kant maakte het fantastisch af. Die heb ik gedragen tijdens de ceremonie. Na het taart aansnijden heb ik ‘m afgedaan. Toen mocht het wat losser allemaal.

Hoe zag jullie dag er uit?

Krystle: We hebben elkaar het jawoord gegeven in de trouwzaal van een kasteel. Na de ceremonie hadden we een taartenbuffet van allerlei soorten taarten die mijn vriendinnen hadden gebakken. Zo lief hoe iedereen wil bijdragen aan je dag. Zelf had ik de bruidstaart gemaakt en die heeft Danïel aangesneden met zijn samoerai zwaard. Hij is deels Indonesisch en deels Japans, en wilde dat op deze manier een plek geven op onze dag.

Daarna hebben we geproost met mojito’s. Ik hou zelf niet van drank en mojito is bijna het enige dat ik lekker vind. Ook daarvan dachten we: het is weer eens wat anders, en het viel ook bij de gasten goed in de smaak. Voor de kinderen was er een heel speelparadijs in de kelder van het kasteel. En ‘s avonds hadden we een robuuste barbecue met kip in bierblikken en grote gamba’s.

En verder hebben we geborreld en zelfs nog gedanst en gefeest op de binnenplaats. Dat was eigenlijk niet de bedoeling omdat het een rustige borrel zou zijn die niet te lang zou duren, omdat zoveel van onze gasten er met de kinderen waren.

Hoe hebben de kinderen dat beleefd?

Krystle: Mijn dochter Jaylinn (6) maakte alles heel bewust mee, ons zoontje Marvel (bijna 1) nog niet. Zij mocht met mij meelopen om me ‘weg te geven’. En het was natuurlijk ook een beetje haar feestje. Er waren bijna dertig kinderen en die zijn de hele dag die kelder niet uitgekomen! In het speelparadijs was er een knutselhoek, een ballenbak, wel 800 legoblokken, een levensgroot vier op een rij spel, en een snoepbuffet. Een nanny hield alles de hele dag in de gaten. Het was veilig, leuk en voor ons ook perfect. Zij konden alles doen wat ze wilden en wij hadden geen kind aan ze!

Hoe kijk je terug op de dag?

Krystle: Alles verliep zoals we het in ons hoofd hadden, zonder dat we iets hadden gepland. Het was heel relaxed, totaal niet gestrest. Iedereen die je lief hebt is een hele dag bij elkaar. We hebben heel goed kunnen mengen met iedereen, gezellig gekletst en lekker gegeten, zonder allerlei verplichtingen. Dat relaxte sfeertje past bij ons.

Heb je nog tips voor andere Lucky Girls?

Krystle: Blijf vooral bij jezelf, doe wat je zelf leuk vindt, en laat je niet overrulen door wat vrienden of familieleden zeggen. En haal een trouwjurk bij Assepoester! Ik vond het echt een feestje om daar trouwjurken te passen. Alleen al daarvoor zou ik ieder jaar wel willen trouwen. De korte jurkjes waren ook heel leuk. Misschien ga ik daarvoor nog wel een keertje terug als ik een ander feestje heb!

Wil je ook zo’n droombruiloft?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jóú.

trouwjurken-passen-zonder-afspraak-Assepoester

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen