Twee dagen trouwen, sneakers onder je trouwjurk, Bingo, brownies én een bbq!

Rochelle: “In mijn kast hangen alleen maar spijkerbroeken en chino’s; géén jurken. Ik dacht bij mezelf: dan ga ik op mijn trouwdag ook niet in een rok lopen!
Ik was dus op zoek naar alternatieven voor een standaard witte trouwjurk. Eerst keek ik naar broeken en broekpakken, toen ben ik voorzichtig naar jurken gaan kijken. Met print. Cocktailjurken enzo. Alles behalve die standaard witte jurk! Alle plaatjes van jurken die ik tijdens het Googlen tegenkwam en mooi vond, kwamen bij Assepoester vandaan. Ik dacht: wat is die Assepoester toch?! Ik heb mijn moeder gebeld en we zijn aan onze helse tocht vanuit Veghel begonnen, haha!”

“Toen ik bij Assepoester binnenkwam, zei ik direct: ik zoek een trouwjurk, maar niet standaard wit want dat ben ik niet. Omdat fuchsiaroze en blauw de kleuren van onze bruiloft zouden worden, had ik inmiddels een fuchsiaroze jurk in mijn hoofd. Mijn moeder vond dat verschrikkelijk, die dacht: ‘God, gaat ze dat echt doen?!’. Ik heb allerlei modellen aangehad en vond toen een roze cocktailjurk die ik zelf helemaal geweldig vond staan. Mijn moeder zei: ‘Weet je het zeker?’. De verkoopster van Assepoester die mij hielp keek nog eens goed naar me en zei toen: ‘ik heb ook nog een korte witte jurk waarvan ik denk dat je die wel leuk vindt. Zou je die nog willen aanpassen?’. Geen probleem natuurlijk: ik trek ‘m wel aan! Ik trok de gordijntjes van de paskamer open en mijn moeder riep meteen: ‘Jaaaa!’.”

“Om de jurk nóg meer ‘mij’ te maken, hebben we er in de winkel een roze lint met een strik omheen gedaan. ‘Dan wordt het deze!’, zei ik. Ik ben er heel blij mee dat ik toch van het idee van een cocktailjurkje ben afgestapt. Op je feest lopen er natuurlijk meer mensen in cocktailjurkjes rond en dan zou ik niet zo zijn opgevallen. Nu kon ik echt ‘de bruid’ zijn.”

“JB had ook een heel gaaf pak met allerlei leukigheden. Het was een donkerblauw pak, waar aan de binnenkant ‘JB & Rochelle’ met onze trouwdatum was gestikt. Als hij zijn kraag rechtop zette, zag je een stukje roze stof. Daarbij droeg hij schoenen van Floris van Bommel van blauw lakleer met een knalroze zool.
Alle gasten hadden zich ook aan de dresscode gehouden. Iedereen zag er zó gaaf uit!”

Als we ook zó kunnen trouwen, vind ik het wél leuk!

“Op arnhemsmeisje.nl hebben we superveel ideeën opgedaan om onze bruiloft op onze manier te kunnen vieren. We zijn namelijk niet echt van het trouwen; dat hadden we nu nog niet voor ogen.
In ons hoofd was trouwen dan ook meer iets voor ‘als we later groot zijn’. Maar we willen ook heel graag een kindje adopteren. Twee jaar geleden zijn we met het adoptieproces begonnen en we kwamen erachter dat veel landen niet akkoord gaan met adoptie als je een ongetrouwd stel bent. ‘Misschien moeten we toch maar trouwen’, zeiden we tegen elkaar. Uiteindelijk wilden we toch wel een keer trouwen; dan konden we het net zo goed vervroegen. Máár als het dan zou gebeuren, dan wilden we absoluut niet dat het netjes en chique zou zijn. Gelukkig vond ik toen jullie blog en zag ik zó veel leuke ideeën, dat ik steeds enthousiaster werd van het idee van trouwen. Ik dacht bij mezelf: als we ook zó kunnen trouwen, vind ik het wél leuk!
We wilden het niet chique vieren, maar er gewoon één groot, gezellig feest van maken.”

“We prikten een datum een datum in 2013. Na even rekenen kwamen we erachter dat we op 26 april precies 15 jaar verkering zouden hebben. Dat bleek ook nog eens op een vrijdag te vallen; mooier kon eigenlijk niet. Daarnaast ben ik juf en zou op die dag de meivakantie ingaan. Een mooie dag om een feestje te geven dus!
Dat we het verspreid over twee dagen vierden, is eigenlijk per ongeluk ontstaan. We konden de feestzaal namelijk niet op dezelfde dag boeken als de ceremonie; wel de dag erna. Eerst zagen we er vanaf; maar we hadden de telefoon nog niet opgehangen, of we zeiden al tegen elkaar dat het de enige feestlocatie was waar we het wilden vieren. Dus we zijn er gewoon voor gegaan!”

Voor de wet trouwen: Bingo, brownies en een barbecue

“Op vrijdag zijn we om 16:30 voor de wet getrouwd. De ceremonie was het stukje waar ik tegenop zag; het leek me zo officieel! Maar het is echt fantastisch geworden. Mijn hele klas – ik geef les aan groep 4 en 5 – was aanwezig en die stonden daar met allemaal ballonnen in een erehaag. We hadden aan mijn zus gevraagd om tijdens de ceremonie ons verhaal te vertellen. De ambtenaar – een vriend van JB die als hobby huwelijken sluit – hoefde zo alleen het officiële stukje te doen. Toen we binnenkwamen, zagen we op elke stoel een Bingokaart liggen met een stift. Mijn zus had daarop ons verhaal in foto’s weergegeven en tijdens haar toespraak konden onze gasten op hun Bingokaart dingen aankruisen die voorkwamen in haar toespraak. Bijvoorbeeld een foto van de McDonald’s waar we vroeger werkten en elkaar hebben leren kennen. Dat was heel grappig! Aan het einde van de ceremonie hadden slechts twee mensen Bingo: JB en ik!”

“Na de ceremonie zijn de gasten naar een gezellig lunchcafé gegaan. We serveerden geen bruidstaart, maar brownies. Dat vinden we veel lekkerder. JB en ik zijn nog even een halfuurtje met de kinderen uit mijn klas naar de ijssalon gegaan. We hadden een clown ingehuurd die figuren maakte van ballonnen en de kinderen zongen een liedje dat ze voor ons hadden ingestudeerd. Daarna zijn wij ook naar het lunchcafé gegaan en konden we nog lekker kletsen met onze gasten.”

“Vervolgens zijn we naar ons huis gegaan, voor een barbecue in de achtertuin. In de tussentijd had de slager alles opgezet en was hij al klaar. We hadden 30 gasten en hebben lekker in de tuin gezeten. Iedereen had z’n normale kleren meegenomen dus de cocktailjurkjes waren verruild voor spijkerbroeken. De barbecue duurde tot 22:00, dus om 23:00 zaten JB en ik alweer lekker samen op de bank. Zo fijn!”

#Bringtheaction

“Zaterdag was de dag van het feest. Samen met onze beste vrienden en onze fotograaf zijn we eerst naar een toffe locatie op een industrieterrein gegaan. We wilden geen foto’s van ons tweeën, maar we wilden onze vrienden erbij. De man van een collega is grafisch ontwerper en ik had weleens foto’s van hem gezien die ik prachtig vond, helemaal mijn smaak. Ik heb hem gevraagd of hij de uitdaging aandurfde om onze trouwfoto’s te maken. Hij zei gelijk: ‘maar ik ben geen professionele fotograaf!’, maar dat vonden we juist leuk. De foto’s moesten vooral gezellig zijn.”

“Op zaterdagavond verzamelde iedereen op een plein in Veghel om met een touringcar naar het feest in Best af te reizen. Geen gedoe met ‘Wie is de BOB?’ maar voor iedereen gelegenheid om lekker te dansen, drinken en swingen! En het leuke; de dansvloer bleef tot in de late uurtjes gevuld, omdat iedereen met ons en met de bus mee terug ging. Zeer gezellig!”

“Onze feestlocatie was Bruisend in Best. Leuk vinden we de eerste verdieping, met uitzicht over het meer. Daaronder bevindt zich het strand. Bij mooi weer kun je daar lekker op de veranda hangen in een loungeset. Ook de zaal zelf is heel leuk: veel hout, maar dan witgeschilderd, zodat het een frisse, moderne uitstraling heeft.
Op ons feest bleek het helaas keihard te regenen, maar bij nader inzien vonden we dat helemaal niet erg. Anders heb je toch dat iedereen buiten gaat zitten; nu stond iedereen lekker binnen op de dansvloer!”

“Er is een nummer van Britney Spears en Will.i.am dat ‘Scream & Shout (Bring the action)’ heet. Op de een of andere manier is dat de slogan van onze bruiloft geworden. Op twitter en facebook plaatsten vrienden ook steeds berichtjes met #bringtheaction; dat bleef ons achtervolgen! De dj startte de feestavond dus met dat nummer, dat hij eerst zachtjes op de achtergrond draaide terwijl de ceremoniemeester een kleine toespraak deed, om vervolgens het volume volledig open te draaien. Iedereen ging meteen de dansvloer op; het feest barstte los! We zijn toen ook niet meer opgehouden.”

Pasfotohokje, sneakers, een wedding app en een festivalpas

“Waar ik nu nog het meeste plezier van heb, is het pasfotohokje dat we op onze feestavond hadden neergezet. Foto’s werden geprint op het formaat van een pasfotokaart en die konden onze gasten meteen in ons gastenboek plakken. Iedereen heeft de hele avond zitten printen & plakken! Op een gegeven moment was er natuurlijk ook genoeg gedronken en dan zie je ook dat de foto’s er niet meer uitzien. Hilarisch! Het bleek dus een gouden greep. Ik raad het iedereen aan: huur een pasfotohokje! Het is zo grappig en het zorgt echt voor verbondenheid op je feest: iedereen duikt er samen in.”

“De sneakers zag ik op arnhemsmeisje.nl. Ik ben echt een ramp op hakken, dus ik wist dat ik voor zoiets moest gaan. Ik kocht ze bij Sarenza.nl. Ze waren nog best duur, maar ik zag het helemaal voor me met mijn jurk. Op vrijdag heb ik roze pumps gedragen en op zaterdag – tijdens ons feest – de sneakers. Iedereen was jaloers, haha! Ja, ik wilde wel kunnen dansen op mijn eigen feest hoor!
Gelukkig hadden we ook een groot krat neergezet met allemaal partyslippers. “If your feet are tired and sore, grab a pair and dance some more!” hadden we erop gezet. Eromheen lagen aan het eind van de avond allemaal uitgetrapte pumps.”

“In de hapjes zaten cocktailprikkers met foto’s op de vlaggetjes. Die had ik bij Albert Heijn op kleine stickers laten drukken en op de vlaggetjes geplakt. Op de wc-deur bij de mannen hadden we een kinderfoto van JB gehangen en op die van de dames een kinderfoto van mij. En in plaats van wegwerpcamera’s hebben we de Wedding Party App gebruikt. Bij een wegwerpcamera kun je de helft van de foto’s vaak weggooien; nu hadden we een app vol met heel leuke foto’s! De inlogcode en het wachtwoord hadden we op kaartjes gezet die we overal door de trouwlocatie hebben verspreid. Da’s ook echt een aanrader.”

“Onze uitnodiging was een soort festivalpas; die hebben we zelf bedacht en is ontworpen door mijn zus. Festivals zijn een grote hobby van J.B. Hij bezoekt er veel, werkt er af en toe en is al jaren coordinator van de vrijwilligers van Pinkpop. Onze uitnodiging leek op zo’n toegangspas, inclusief keycord en insteekvel. Natuurlijk was ‘ie uitgevoerd in blauw en fuchsia; de themakleuren van onze bruiloft.”

De volgende dag weer genieten

“Voordat iedereen aan het eind van het feest richting de bus liep, kwamen ze bij de uitgang langs een groot schilderij. Ik heb dat gewoon zelf gemaakt: een groot hart met twee poppetjes erop en stiften erbij. Iedereen mocht daar iets op schrijven, over hoe ze het feest vonden. Zo hadden we meteen een heleboel persoonlijke berichten. Het schilderij hangt nu bij ons in de gang en iedere dag lopen we erlangs. Er staan ook dingen op die mensen er met hun zatte kop op hebben gezet, maar dat is juist grappig!”

“Ik zou het precies weer zo vieren. We hebben genoten!
Mensen denken gelijk dat het duurder is om je bruiloft over twee dagen te verspreiden, maar de kosten zouden precies hetzelfde zijn als we het op één dag hadden gevierd. Het enige waar we nu extra geld aan hebben moeten uitgeven, was nog een extra dag eten voor onze gasten. Dat hebben we opgelost door voor soep met brood te zorgen. Wat kost dat nou?
Het verspreiden over twee dagen bleek ook nog eens heel relaxed. Ik zat niet ’s ochtends om 08:00 al bij de kapper, maar kon gewoon lekker rustig aan doen en pas om 12:00 gaan. Lekker keuvelen, rustig ontbijten… En het leukste: na dag één weet je dat je de volgende dag weer mag genieten…!”

De adresjes van Rochelle:
Fotografie vrijdag: Ad van Dooren, Veghel
Fotografie zaterdag: Teis Albers, Wijk en Aalburg
Bruidsboeket: Cor van Schie Bloemen, Veghel
Trouwlocatie: Oude Raadhuis, Veghel
Lunchcafé: Brownies & Downies, Veghel
Catering barbecue: Keurslager Johan Jansen, Veghel
Feestlocatie: Bruisend, Best
DJ: Jaap van Herwaarden
Pasfotohokje: Portret-hokje.nl
Wedding app: Wedding Party App
Trouwpak: Jeroen van den Akker Mannenmode, Veghel
Trouwschoenen JB: Floris van Bommel
Korte trouwjurk: Assepoester Feestkleding, Arnhem
Bruidssneakers: Be&d via Sarenza

Nieuwe openingstijden! Woe t/m za van 09:00 tot 18:00.

Bekijk onze openingstijden >

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

190 pagina’s vol toptrouwjurken van 499 tot 1299

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen