“Wat een opluchting dat ik me er fijn in voelde, mijn jurk zat lekker!”

Koosje (44) en Anton (45) uit Amersfoort kwamen allebéi op onze website terecht, op zoek naar een trouwjurk voor Koosje. Of nou ja, jurk… Koosje was er niet zo zeker van dat dat allemaal zou gaan lukken. En toch slaagde ze voor dé 2 in 1 bruidsjurk waarin ze stralend haar trouwdag tegemoet ging.

Waarom ging je naar Assepoester?

Koosje: Ik ging naar Assepoester, vooral omdat ik geen witte jurk wilde en ik dusdanig onzeker was dat ik dacht dat het helemaal geen jurk zou worden. Ik had een beetje het gevoel: dat wordt helemaal niks.

Eerst heb ik een andere winkel gebeld, maar die gaf aan helemaal niks te hebben dat een andere kleur dan wit was. Ik wilde wel keuze hebben. Het hoefde niet extreem; uiteindelijk is het ook een trouwjurk in een hele lichte pastelkleur geworden, geen rood of groen. Maar voorop stond dat ik iets wilde dat anders dan anders was.

ervaring assepoester arnhem

Niet traditioneel, maar wel een echte trouwjurk dus?

Koosje: Ja: onafhankelijk van elkaar zijn mijn man en ik op de website van Assepoester terechtgekomen omdat er zo veel verschillende ideeën op staan. Heel erg leuk om te zien dat er van alles mogelijk is. Mijn oog viel meteen op een top met een broek. Dat maakte dat ik de reis vanuit Amersfoort naar Arnhem wel wilde maken.

Samen met mijn voormalige oppaskind Danielle ben ik naar Assepoester gegaan. Ik had gehoord dat je geen afspraak hoefde te maken, dat vond ik wel prettig. Danielle en ik kwamen we allebei met de trein. We zijn eerst samen gaan lunchen.

ervaring assepoester arnhem

Hoe heb je jouw trouwjurk gevonden?

Koosje: Op de paspop zagen we een jurk in champagnekleur/silvergold. Dat vond ik heel mooi. Toen ik mijn jurk aandeed, was het meteen huilen. Ik ben een enorme twijfelaar, maar het was meteen helemaal zeker: dit wordt ‘m! Danielle riep meteen: ‘Je mooie kont!’.

De pasvorm maakte dat de jurk mooi viel. Ik was er helemaal blij mee. Wat een opluchting dat ik me er fijn in voelde, hij zat lekker. Ik voelde me niet de hele dag heel opgedirkt.

Het is een driedelige set geworden: een tweedelige trouwjurk met een bolero, uit de mix & match collectie. Dat bleek achteraf ook slim, want het was op onze trouwdag een beetje fris en er viel een klein beetje regen. Ik vond het ook gewoon fijn dat je niet buiten met blote armen liep.

Je zag helemaal niet dat de jurk uit twee delen bestond, maar je kan je veel makkelijker bewegen vanuit je heupen. Bovendien sloot het heel mooi aan, de lijntjes links rechts op de top en achter op de rok pasten precies op elkaar.

Grappig vind ik dat mijn jurk een beetje een klassieke look heeft en toch ook het hele chique heeft van echt een trouwjurk. Niet traditioneel, maar dat je wel ziet dat het een echte trouwjurk is.

ervaring assepoester arnhem

En dan de bruiloft: hoe wilden jullie die vieren?

Koosje: Wij houden heel erg van uit eten gaan, koken en muziek. We wilden dus graag dat het eten een belangrijke rol zou spelen op onze trouwdag. We kwamen met een open dag terecht bij het Oude Magazijn. Het bood de mogelijkheid voor een walking dinner. Dat houdt dus in dat je meerdere gangen krijgt, dat ze kleine gerechtjes komen brengen.

Hierdoor kregen we de door ons gewenste “losse” sfeer en geen klassieke tafelindeling. Het toetje was wel in buffetvorm, het zag er heel erg mooi uit met allerlei taarten.

Hoe zijn jullie de trouwdag gestart?

Koosje: We hebben elkaar eerst ontmoet in de binnentuin van ons appartement, samen met de directe familieleden en onze getuigen. Hierna zijn we foto’s gaan maken. De fotograaf had geregeld dat we bij een restaurant foto’s konden maken. Dat was bij Pop-up restaurant DLC, dat brocante is ingericht met wit en grijs. Eraan vast zit een plantenkas, waar men eigen groenten kweekt die in het restaurant worden gebruikt. Heel erg gaaf. Toen we een half jaar getrouwd waren zijn we bij DLC gaan eten om dit te vieren.

De ceremonie planden we om half 4 ‘s middags, want ik hou niet van vroeg op staan. Ik dacht: dan hoef ik ’s morgens niet zo vroeg op.

En de ceremonie…?

Koosje: Mijn vader heeft mij weggegeven tijdens de ceremonie, dat was een heel bijzonder moment. Mijn vader was het jaar daarvoor heel ziek geweest. Ik ben enig kind, dus het was wel even extra bijzonder en hij vond het ook wel een hele eer. Hij had helemaal geoefend op de tekst. Tijdens de plechtigheid ging het vaak over la dolce vita. Italiaans eten, Italiaans leren, naar Italië op vakantie… De dingen die echt bij ons passen.

Er was geen receptie: we vierden het met 50 mensen die er de hele dag bij waren. Na het stadhuis zijn we met z’n allen naar het Oude Magazijn gegaan om te proosten met prosecco. We hebben meteen daarna de bruidstaart aangesneden. Het was een hele mooie taart met verschillende verdiepingen, versierd met hartjes en roosjes.

Is er nog flink gefeest?

Koosje: Na het walking dinner was het feest. Het feest duurde uiteindelijk tot 23:00. We hebben samen een speellijst van onze favoriete muziek samengesteld. De muziek ging wat harder aan het einde van het feest, ook wel heel leuk. Met alle vrienden hebben we toen nog arm in arm gestaan en meegebruld met de meezingers.

Het plan was om te vertrekken in een haag van sterretjes, maar het regende helaas erg hard. Dat was het enige moment waarop we dat echt gemerkt hebben. Na uitgebreid afscheid van iedereen te hebben genomen zijn we met de taxi naar huis gegaan. Het feest ging nog even door. Wij gingen dus voor de chique aftocht!

Bij thuiskomst bleek dat onze buren de voordeur heel erg mooi hadden versierd en een grote bos bloemen hadden neergezet op de deurmat.

Een paar dagen later zijn we op huwelijksreis geweest naar Kasteel De Hoogenweerth in Maastricht. We hadden daar de Black Label Suite en heerlijk weer.

Hoe heb je je gevoeld, op je trouwdag?

Koosje: Het was echt super. Eerst wilden we het klein houden maar uiteindelijk werd het groots. We hebben alles gedaan zoals we wilden. De mensen waren heel aardig, de bediening dacht overal aan, het is al met al een hele goede keuze geweest.

Ik voelde me helemaal mezelf, helemaal happy. Ben meestal nogal nerveus maar op die dag ging het goed, goed draaiboek, kon gewoon genieten. Ging helemaal niks mis. Ik hoefde niks te doen, alleen maar een leuke dag te hebben.

Wat ik het hoogtepunt vond? Ik denk toch wel dat we naar buiten kwamen lopen bij het oude stadhuis. Wij kwamen als laatste met de trap naar beneden naar buiten gelopen en dat iedereen daar stond… dat was wel heel erg mooi. Het ging van heel emotioneel naar heel feestelijk en blij en toen begon de feestavond. En natuurlijk o het moment toen ik Anton voor het eerst zag.

Heb je nog advies voor andere bruiden?

Koosje: Mijn gouden tip: zeker in het geval van de jurk denk ik dat wat ze bij Assepoester zeggen waar is: er is voor iedereen een jurk. En wees niet bang dat dat niet geldt voor jouw maat. Ik denk dat dat het belangrijkste is. Dat heeft me verrast, want ik dacht nou ja dat wordt niks voor mij.

In de winkel zag ik anderen en die waren heel slank, maar vervolgens vond ik de jurk van Assepoester bij mezelf ook heel mooi staan. Je moet vertrouwen hebben dat dat lukt.

En maak daarnaast gewoon een goede planning. Wij hebben bijna alles samen gepland. Het enige wat we niet van elkaar wisten, was de kleding. We hebben samen alles besproken wat we wilden. Het belangrijkste is dat de bruiloft bij jullie allebei past.

Wil je ook zo’n gave trouwjurk, net als Koosje? Hier vind je ons.

Fotograaf: Erik Wardekker, De Bruiloftfotograaf

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

135 pagina’s vol toptrouwjurken van 699 tot 1999

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen