Van je vintage caravan je bruidssuite maken, barbecueën in een kasteeltuin én een bevalling

Katrien: Ik heb Assepoester online gevonden. Ik heb er gewoon een uitje van gemaakt, samen met mijn twee zusjes. We waren ongeveer anderhalf uur onderweg naar Arnhem.

In plaats van kort en stoer werd het lang en romantisch

Katrien: Op de website van Assepoester heb ik natuurlijk alle verhalen gelezen van andere Lucky Girls en ik dacht gelijk: o wat leuk, al die mensen die zelf bedenken hoe ze hun bruiloft willen vieren in plaats van volgens een standaard draaiboek. Ik vond het inspirerend: dit is hoe je het óók kunt doen. Omdat het voor Gideon en mij allebei ons tweede huwelijk is en wij heel bewust voor elkaar en voor opnieuw trouwen kiezen, wilden we graag dat onze trouwdag ‘dicht bij ons’ zou blijven.

Katrien: Het grappige is dat ik van tevoren zeker wist dat het een korte trouwjurk zou worden. Een simpele, korte, witte jurk. Ik heb alle korte trouwjurken bij Assepoester gepast, maar was toch niet enthousiast.

Mijn zusje kwam aan met een lange kanten trouwjurk aan een hanger en riep: ‘pas deze!’ Ik zei: nee, kant? Dat is een Holly Hobby-jurk, die trek ik echt niet aan! Maar ik heb hem toch gepast en dacht toen ik in de spiegel keek: dit is hem…! Het was helemaal niet wat ik in mijn hoofd had: in plaats van kort en stoer werd het een lange, romantische trouwjurk. Gek hè, dat je thuis kan komen met iets heel anders dan je tevoren dacht?

Het is echt mijn jurk omdat het een combinatie is van simpel en elegant. Hij is basic, maar toch ook een tikje sexy zonder teveel poeha. Dat past bij mij. Gideon heeft ‘m niet gezien voor de bruiloft. De werktitel thuis was ‘paarsgeel broekpak’, haha. Hij had dus geen idee!

Niet nuuu!

Katrien: Ik had de jurk bij mijn zusje verstopt. Zij was op dat moment zwanger en uitgerekend op 8 juni. Onze bruiloft was op 14 juni. We hadden allemaal gehoopt dat de baby er tegen die tijd al zou zijn, maar hij kwam maar niet! Op de 12e ben ik mijn jurk maar vast bij haar gaan halen, voor het geval dat.

Om 07:30 ’s ochtends op onze trouwdag, drie uur voordat we zouden gaan trouwen, ging de telefoon: mijn jongste zusje belde om te zeggen dat mijn andere zusje aan het bevallen was! Ik zat in tranen aan het ontbijt. De jongens zeiden: ‘niet huilen, da’s toch leuk?’ en ik riep: jaaa maar niet nuuuu!

Het was al een onwijze emotionele dag. En nu wist ik dat ik mijn zusje zou moeten missen bij de ceremonie. Mijn neefje is drie uur voordat wij trouwden geboren: ons huwelijkscadeautje!

Via Skype hebben we met mijn iPad een verbinding gemaakt met mijn zusje, die in het kraambed lag. Dat was heel maf en heel bijzonder. Gideon grapte nog: ‘nou is het hem toch nog gelukt eerder in de familie te komen dan ik!’. Ja het is net een film he? Dat zeiden wij nou ook.

Mijn zusje is aan het einde van de middag zelfs nog naar onze feestlocatie in België gekomen, met mijn kersverse neefje, slechts een paar uur oud. Dat past ook wel heel erg bij onze familie: wij staan wel bekend als stoere tantes die opstaan en verder gaan.

Toen ik ze binnen zag komen, heb ik vastberaden mijn jurk opgetrokken en ben ik door het gras naar ze toe gerend (ik was blij dat ik mijn oudroze pumps al voor enkellaarzen had verruild), zó blij was ik om ze te zien. En nu was het écht een familiefeest.

Champagne als uitnodiging

Katrien: We zijn onze voorbereidingen begonnen met het opstellen van onze gastenlijst. Zoals gezegd was dit voor ons allebei de tweede keer dat we trouwden en onze scheidingen hebben toch wel het nodige verdriet en verlies van mensen waarvan we dachten dat ze vrienden waren met zich mee gebracht.

We wilden ons op onze trouwdag omringen met mensen die eerlijk blij voor ons zijn, die dichtbij ons staan en onze liefde omarmen en ons ons geluk gunnen. Dat waren onze ouders, Gideons broers (zijn broer uit Brazilie kon er, met zijn vrouw en dochtertjes, helaas niet bij zijn), mijn zusjes en twee getuigen, natuurlijk met man/vrouw en kids. We waren met 20 volwassenen en 15 kinderen.

Als uitnodiging stuurden we ze een fles champagne met een etiket dat we zelf hebben ontworpen en geprint. En voor mijn toen nog zwangere zusje een fles alcoholvrije bubbels. De kinderen kregen een kleurplaat met een afbeelding van ons en de trouwdatum erop en stiften.

Zo hadden de volwassenen bubbelende voorpret en konden ook alle kinderen zich al kleurend verheugen op onze dag. Champagne versturen kon makkelijk omdat we zo uiteindelijk maar 9 flessen hoefden te versturen.

Via Whatsapp kregen we daarna allemaal fotootjes binnen van mensen die de fles hadden geopend en zeiden: ‘we proosten alvast op jullie!’. Hartstikke leuk, dat was nou precies wat we wilden.

We hebben daarnaast een mail verstuurd in dezelfde opmaak waarin we nog even de details vermeldden: neem een handdoek mee, er is geen dresscode en er is een tuinfeest. We waren zelf de ceremoniemeesters en het ging ook heel losjes; er was geen draaiboek.

Parasols mee als aandenken

Katrien: Onze trouwlocatie was de Hoofdwacht, een historisch gebouw in Maastricht. We huurden de ruimte leeg. Gideon is designer en maakt meubels. Hij heeft zelf bankjes en parasolletjes ontworpen en gemaakt voor onze bruiloft.

Ook de statafel waar onze tekst op lag en waarop wij de trouwakte tekenden, heeft hij zelf gebouwd. Allemaal van hout. Als je gaat kijken naar het huren van al die spullen, kom je toch gauw op van die Boels-stoeltjes uit. Dat wilden wij gewoon niet. Dit was echt van ons. De gasten mochten de parasols zelfs mee naar huis nemen als aandenken!

De tekst van de ceremonie hebben we zelf geschreven en ook zelf voorgedragen. Het ging over onszelf en over onze jongens. We hebben de tekst staand voorgedragen en zaten op ons trouwbankje – dat nu in onze tuin staat – terwijl de band live speelde. De ambtenaar hoefde alleen nog maar om ons ja-woord te vragen. Dat de ceremonie zo helemaal van en door ons was, voelde fijn.

Samen hebben we vijf kinderen, vijf jongens. Ik vond het heel bijzonder om ze erbij te hebben en dat ze dit bewust meemaakten. De ambtenaar stelde in ons kennismakingsgesprek voor om de kinderen een handtekening te laten zetten op de trouwakte, maar ik wist gelijk dat we dat niet wilden. We wilden niet dat ze het gevoel zouden kunnen krijgen dat ze met het zetten van een handtekening bij onze verbintenis hun andere ouder tekort zouden doen.

We hebben het anders gedaan: voor elk kind hebben we een apart tekstje geschreven, helemaal over hen en dat hebben we voorgedragen: zo was het heel duidelijk hoe belangrijk ze zijn en dat ze bij ons horen. Daar wisten zij niks van. Daar kregen we heel positieve reacties op. We trouwen met z’n tweeën, maar ook met onze vijf jongens. We zijn met z’n zevenen en voor allemaal een warm thuis.

Zelfgemaakte wortel-bruidstaart en een trouwfiets

Katrien: Ook de bruidstaart heb ik zelf gemaakt: een worteltaart van twee lagen. Hij stond een tikkie scheef, maar ja, dat heb je als je ‘m zelf maakt. Erbovenop stonden twee badeendjes in trouwkleding. Die badeendjes speelden een rol bij onze verloving vorig jaar en kwamen zo weer terug.

De bruidstaart was glutenvrij en –op de hartjesversiering na- zonder suiker en e-nummers. De icing had ik gemaakt van amandelpasta, honing en kokosolie. Mijn schoonzusje mag geen gluten en moet zo altijd iets anders eten dan de rest. Ik wilde haar juist het gevoel geven dat zij nu ook eens gewoon hetzelfde kon eten als iedereen. Voor de kinderen had ik cakepops gemaakt, met dezelfde afwerking als de taart en zij kregen kinderchampagne.

Na de taart met champagne, nog op de trouwlocatie, zijn we via het park (waar we een fotosessie met de fotograaf hadden) weer naar huis gefietst: ik achterop bij Gideon. Heel romantisch, zo dicht tegen elkaar. Ik had toevallig heel recent een witte fiets gekocht, dus dat was het perfecte vervoersmiddel voor ons: wij hebben niets met (trouw-)auto’s en in het centrum van Maastricht verplaats je je ook makkelijker per fiets dan per auto. Dit paste bij ons.

Een vriendin heeft een fietskussentje met een hartje voor me gemaakt tegen een houten kont, haha. Ik dacht wel even: o nee, straks komt mijn sleep tussen de spaken, maar dat ging goed. En je krijgt heel veel reacties he, als je op de fiets door de stad gaat. Heel leuk.

Vintage caravan als bruidssuite

Katrien: Bij ons huis kregen alle auto’s een wit lintje. In een stoet zijn we naar het Kasteel in België gereden: de feestlocatie. Iedereen kon blijven slapen binnen in het kasteel. Zelf sliepen wij in onze vintage caravan die we in de tuin hebben geparkeerd. Dat was onze bruidssuite, haha! De kinderen sliepen in tenten in het gras naast ons.

In de tuin van het kasteel hebben we we onze eigen huwelijksspelen gehouden: blikwerpen, sjoelen, balgooien, ringwerpen, waterdragen – allemaal met het thema ‘trouwen’. Daarna hebben we een barbecue georganiseerd. De week ervoor heb ik vrij genomen zodat ik ruim de tijd had om alles te marineren en in te vriezen.

Voor de kinderen was er friet en kipnuggets in bakjes met hun naam erop in de vorm van een auto met daarbij een klein badeendje, bellenblaas en een blikje drinken. Dat vonden ze helemaal geweldig natuurlijk, want dit Honeymoon Meal was net een Happy Meal. Dat idee had ik trouwens van de jongste hoor, die zei: ‘ik wil eigenlijk gewoon een Happy Meal!’.

De kids aten eerst, zodat de kleintjes op tijd naar bed konden. Ze zaten op picknickkleden op de grond. Wij zaten later aan een lange tafel en de kids daaromheen op picknickkleden op de grond. We hadden drie barbecues geleend en aan elke barbecue stond een zwager, (schoon-)vader of getuige te grillen: vlees, vis en groente. Daarnaast waren er veel salades en sloten we af met een zoet dessert (taarten!) en een kaasdessert.

Iedereen heeft meegeholpen en dat werkte heel goed! Het was zo echt een familiefeest met allemaal eigen volk: van de bloemist tot de fotograaf, van de muziek tot het fietskussen.

Heel bijzonder

Katrien: Toen de kids in bed lagen, hebben we loungemuziek gedraaid, gegeten en gepraat bij de vuurkorf. We gingen rond 01:30 naar bed. We hadden geen discjockey en gedoe: dit paste bij ons. De volgende ochtend hebben we supergezellig ontbeten met z’n allen. Het ontbijt hebben we ook weer zelf geregeld. Daarna is er ontzettend veel gevoetbald in de tuin.

Katrien: Of het veel werk was om onze bruiloft zo zelf te organiseren? Ach, zolang ik de dingen kan plannen, heb ik alles onder controle. We hadden ook veel tijd: ruim een jaar. Ik vond het leuk dat we zo de tijd hadden om het geleidelijk te laten groeien.

Het enige dat je dan niet in de hand hebt, is het weer en de bevalling van mijn zusje: ik stond ’s ochtends op en het was grijs en mijn zusje was aan ’t bevallen. Maar algauw denk je: nou ja, je kunt er toch niks aan doen.

Oké ik was wel even heel emotioneel ’s ochtends – ik kwam letterlijk huilend bij de kapper binnen, die ook gedacht moet hebben van o jee, het is mis – maar daarna denk je: het is toch wel heel bijzonder allemaal. En toen ik wist dat alles goed was met mijn zusje en mijn neefje en dat die gezond was geboren, was het goed.

Happy tuinmoment

Katrien: Wat ik een heel mooi moment vond, was toen ik iedereen in de tuin bezig zag en het naar hun zin zag hebben. De vlaggetjes, de rondrennende kinderen, de mensen die ons dierbaar zijn lachend met een drankje in hun hand. Op dat moment overzie je het plaatje.

Ik voelde me heel dankbaar. Dan sta je daar naast de man van je dromen met wie je net trouwde en delen de mensen die belangrijk voor ons zijn en voor wie wij belangrijk zijn in ons geluk. Tijdens dat tuinmoment voelde ik me heel gelukkig en dankbaar. Het was precies zoals we hadden gehoopt.

Katrien: Mijn tip is ook mijn motto: doe vooral wat je zelf wilt. Wat vind je zelf leuk? Denk out of the box en doe wat bij jullie past. We hebben gewoon een mooi feestje gegeven en de aanleiding was dat we een huwelijksstrik aan onze liefde hebben gegeven. We hebben heel veel pret gehad!

Wil je ook zo’n gave trouwjurk? Hier vind je ons.

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

We zijn tijdelijk gesloten. Maar we blijven bereikbaar voor jou!

Lees hier hoe >

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

190 pagina’s vol toptrouwjurken van 499 tot 1299

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen