Trouwen in Friesland in een trouwjurk die kort, fris en jong is

Lisanne: We hebben heel veel mensen uitgenodigd voor onze bruiloft. Ik ben een tijdje op uitwisseling geweest in Kopenhagen en Fréderique heeft in Canada gewoond. Onze vrienden kwamen daardoor van overal ter wereld naar onze trouwlocatie gereisd.

Van Kopenhagen en Canada naar Terherne

Lisanne: Een jaar voor onze bruiloft was ik op uitwisseling in Kopenhagen en werkte Fréderique in Canada. Hij heeft me toen ten huwelijk gevraagd. We zijn de bruiloft meteen gaan plannen en zochten een mooi kerkje als trouwlocatie. Toen kwamen we Tsjerke tegen, in Terherne. Het was precies wat we wilden en we hadden meteen een klik met de eigenaren Loek en Joke.

We vonden het vooral fijn dat er zo veel mensen in de locatie pasten, maar dat het tegelijkertijd heel kleinschalig voelde. We zijn eerst in Tsjerke getrouwd, hebben de receptie in de tuin gevierd en zijn toen met een bootje naar een andere kerk gevaren voor het diner. Daarna zijn we wandelend naar de feestlocatie gegaan voor ons dansfeest. Zo werd onze bruiloft verspreid over allerlei verschillende locaties, die toch heel dicht bij elkaar in de buurt lagen.

We wilden onze bruiloft vieren met veel vrienden van over de hele wereld, lekker eten en mooi weer, al heb je dat laatste natuurlijk niet in de hand. Het was wel koud, maar we hebben gelukkig geen regen gehad, slechts twee minuutjes tijdens de fotoshoot. Ook wilden we niet dat de dag te lang zou voortduren; de gasten moesten gewoon vermaakt worden en niet hoeven te wachten.

Achteraf hebben we er ons over verbaasd hoe snel het allemaal ging. Het voelde voor Fréderique en mij alsof de hele dag binnen een uur voorbij was!

012_lisanne

Een trouwjurk die kort, jong en fris is

Lisanne: Ik vroeg de eigenaren van Tsjerke of zij goede bruidsmodewinkels kenden en ze zeiden meteen dat ik naar Assepoester moest. Ik ben op internet gaan kijken en ik wist gelijk dat het goed zat. Dat kwam vooral door de ruime keuze aan bruidsjurken die er is bij Assepoester… er zijn veel korte trouwjurken en niet enkel witte, dus je kunt ter plekke kijken wat je staat.

Bovendien voelde het heel laagdrempelig omdat je geen afspraak hoeft te maken en de meiden me heel vriendelijk leken. Of het ver reizen was, vanuit Gent? Mijn ouders wonen in Beilen (Drenthe), dus ik ben wel wat gewend!

Samen met mijn moeder ben ik naar Arnhem gereisd. Ik wist alleen dat ik graag wilde dat de trouwjurk kort en fris zou zijn. Ik ben lekker zelf in de rekken gaan kijken, maar werd tegelijkertijd geholpen door één van De Meiden van Assepoester.

De tweede jurk die ik aantrok, had zij uitgekozen en ik weet nog dat ik eerst dacht: oeh da’s niks voor mij, zo’n korte trouwjurk met kant. Maar toen ik deze trouwjurk aan had, voelde ik meteen dat het mijn jurk was. Hoe je dat weet? Ik voelde me er gewoon ontzettend mooi in, alsof de jurk voor mij gemaakt was. En toen ik ‘m aan mijn moeder liet zien, begon ik meteen te huilen, terwijl ik normaal niet snel huil!

Zo’n korte trouwjurk past bij mij

Omdat ik vrijwel meteen zeker wist dat het die tweede jurk zou worden ging het eigenlijk héél snel. Terwijl het alleen de bedoeling was om even te gaan kijken!

Mijn trouwjurk is een echte Lisanne-jurk omdat het een redelijk smalle trouwjurk is; ik wilde niet teveel plek innemen en dat mensen dicht bij me konden komen. Omdat ik 23 jaar was toen ik trouwde, wilde ik ook een jonge, frisse trouwjurk hebben. Zo’n korte trouwjurk past gewoon bij mij.

Ik heb mijn trouwjurk al die tijd geheim gehouden voor Fréderique. Hij was wel ontzettend bang dat de kleur niet dezelfde kleur wit zou zijn als zijn trouwpak. Maar uiteindelijk paste onze trouwkleding perfect bij elkaar. Zijn reactie toen hij mij zag in mijn trouwjurk? Supermooi! Hij had dit nooit verwacht. Hij dacht dat ik een iets wijdere trouwjurk zou hebben. Maar hij was dus blij verrast.

Met een bootje naar je trouwlocatie

Lisanne: We zijn de dag voor de bruiloft eigenlijk al begonnen; op vrijdag zijn we met onze ouders en de getuigen uit België naar Terherne gegaan om daar alvast te overnachten.

De volgende ochtend hebben we samen ontbeten en om 09:00 uur kwam de kapster/visagiste. Zij heeft mij, mijn moeder, schoonmoeder en mijn getuige geholpen. We verbleven in een paar huisjes aan het water en Fréderique was op dat moment in een ander huisje. Rond 12:30 uur kwam hij mij ophalen, met een oldtimer. Samen hebben we een uurtje foto’s gemaakt.

015_lisanne

Daarna zijn we in een bootje gestapt en naar Tsjerke gevaren. Alle gasten hadden al geluncht in de tuin en stonden ons op te wachten. Voorafgaand aan dat moment had ik zoiets van: het komt allemaal wel goed, gewoon genieten. Maar toen we aankwamen bij de trouwlocatie, was ik wel even heel zenuwachtig en geëmotioneerd. Ik denk omdat al die mensen allemaal voor jou komen en je tegen al die blije gezichten aan kijkt, mensen die er mooi uitzien. Het strijkkwartet speelde ook nog… we waren helemaal klaar voor de ceremonie.

Aan de arm van mijn vader ben ik de kerk in gelopen. Het was overigens geen kerkelijke ceremonie; we hadden een hele leuke BABS en haar verhaaltje paste helemaal bij ons. Het was geen hele lange ceremonie, dat leek ons ook heel saai voor de gasten, maar gewoon een leuk verhaal met grapjes. Dat het strijkkwartet ook tijdens de ceremonie speelde, gaf het iets plechtigs, iets speciaals. Heel leuk vond ik dat.

018_lisanne

Weddingbells

Lisanne: We hebben geproost met bubbels in de tuin en mijn oma, stiefopa en de oma van Fréderique mochten zelfs de kerkklokken luiden. Het hele dorp kwam kijken en ook als je daar rondloopt, word je door iedereen gefeliciteerd.

De tuin was heel mooi versierd met witte bloemen en strikken. Ook hadden we gevraagd of onze gasten zich aan een kledingvoorschrift wilden houden: Fréderique en ik waren in het wit met een zwart accent, onze naasten in het wit met zwart en alle anderen volledig gekleurd. Dat gaf een heel leuk plaatje.

022_lisanne

De bruidstaart was ook zwart-wit; een klassieke bruidstaart met meerdere lagen. Omdat we zo veel gasten hadden, waren er ook nog wat kleine taartjes bij met onze initialen erop. Ideaal dat we dat allemaal via Tsjerke konden regelen, met als het eten, het bruidsboeket, de kaart… je hoeft dan niet veel meer zelf te organiseren.

We zijn bij alle mensen langsgegaan om felicitaties in ontvangst te nemen en bij te praten met vrienden die we al heel lang niet hadden gezien. Daarna zijn we naar het water gewandeld, waar op drie grote praamboten stapten. Toen hebben we een vaartocht gemaakt van ongeveer drie kwartier. Dat was heel leuk en voor veel mensen ook heel speciaal, omdat ze dat nooit eerder hadden gedaan.

031_lisanne

Limoncello, een Riksja en Afrika

Lisanne: We meerden aan bij een andere locatie in het dorp, een kerk waar we een viergangendiner geserveerd kregen. Die locatie hoort ook bij Tsjerke; ze hebben een oude melkwagen omgebouwd tot een professionele keuken, waar de chef zijn gerechten in bereidt.

We kregen eerst vier kleine aperitiefhapjes, daarna zwarte pasta met zeevruchten, gevolgd door kalfsrollade en een dessertbordje met o.a. limoncello als toetje. Een echt Italiaans diner! We hebben ongeveer twee uur getafeld en zijn toen naar een boerderij gelopen voor het feest.

Op een riksja zijn we binnengereden; ik voorop! Daarna zijn we begonnen met een openingsdans, daar hebben we speciaal danslessen voor genomen, want we kunnen allebei niet goed dansen. Iedereen dacht: wauw, die kunnen dat gewoon!, dus missie geslaagd, haha.

Toen de DJ begon te draaien begon iedereen te dansen en stonden we de hele avond op de vloer, ongeveer tot 01:00 uur. Als afsluiter werd ‘Africa’ van Toto gedraaid, omdat we op huwelijksreis gingen naar Zuid-Afrika, Namibië en Botswana. De gasten stonden buiten met sterretjes en we zijn in een oldtimer met chauffeur weggebracht naar de huwelijkssuite.

036_lisanne

Allebei zeiden we direct tegen elkaar: wat is het snel gegaan! Maar dat het je mooiste dag is, dat klopt echt. Dat zegt vast iedereen, maar zo voelt het.

We hadden met ons gezelschap bijna alle hotels in Terherne compleet afgehuurd; sommige gasten zaten zelfs in Joure. De volgende ochtend hebben we samen ontbeten in dezelfde kerk waar de dag ervoor ons diner had plaatsgevonden.

Van Friesland naar Afrika

Lisanne: Sommige buitenlandse gasten zijn na de bruiloft in Friesland gebleven en hebben er een vakantie aan vastgeplakt, anderen zijn uitgeweken naar Amsterdam en sommige gingen gewoon weer naar huis, heel afwisselend.

Wij zijn de dag erop vertrokken voor een huwelijksreis van zesenhalve week. Het was heel mooi! We maakten een rondreis en bij elk hotel kregen we wel weer een fles champagne of lagen er hartjes op het bed. We werden er dus zesenhalve week lang aan herinnerd dat we op huwelijksreis waren!

037_lisanne

Het hoogtepunt was voor mij vooral dat alle gasten naar Terherne zijn gekomen om het speciaal met ons te vieren. En dat je dan ziet dat iedereen blij voor je is en geniet. Ik ben ook heel blij dat het echt óns feest was, dat het zo voelde.

Mijn gouden tip voor andere Lucky Girls is dat je denk ik vooral moet genieten van alle mensen die speciaal voor jou komen. En dat je je niet te druk moet maken of mensen wel doen wat ze moeten doen; het komt allemaal toch wel goed.

Wil je ook zo’n gave korte trouwjurk met kant? Hier vind je ons.

De adresjes van Lisanne:

Trouwfotograaf: Rob Rotgers & Joke de Jager (Tsjerke)

Trouwlocatie en feestlocatie: Tsjerke, Terherne

Korte trouwjurk met kant: Assepoester, Arnhem

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

135 pagina’s vol toptrouwjurken van 699 tot 1999

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen