“Binnen anderhalf uur had ik mijn kanten trouwjurk gevonden, dus dat ging vlot!”

Waarom ging jij naar Assepoester voor jouw bruidsjurk?

Jessy: Ik ben vorig jaar met mijn zusje mee naar Assepoester gegaan om een trouwjurk voor haar uit te zoeken. We hebben toen een hele goede ervaring gehad; ik zag hoe jullie helpen en ook dat een trouwjurk kopen heel luchtig kan zijn, niet tuttig. Het hoeft niet zo’n toestand te zijn als je verwacht. Toen wist ik: Assepoester moet het worden, ook voor mij.

Ik hoopte dat ik gewoon in één dag klaar zou zijn met mijn trouwjurk, niet dat ik meerdere passessies bij verschillende winkels zou hoeven doen. Binnen anderhalf uur had ik mijn romantische kanten trouwjurk al gevonden, dus dat ging vlot!

00012_jessyniels

Wow, da’s zeker vlot! Hoe kwam je zo snel tot je keuze?

Jessy: Toen we binnenkwamen, was het redelijk druk. Van Quirina kregen we wat te drinken en ze kwam al snel weer bij ons. Ze wilde weten hoe de trouwdag eruit zou zien, om te kijken wat voor jurk daarbij paste. Zo vroeg ze bijvoorbeeld of ik wilde dansen. Ze zei: ‘ik ga alvast voor je kijken, maar kijk ook gerust zelf rond.’ Dat vond ik heel fijn.

Ik heb drie totaal verschillende bruidsjurken van Quirina gepast en in de tweede jurk voelde ik me gelijk heel lekker. Ik straalde al voordat ik in de spiegel keek! Nadat ik zes jurken had gepast, was het wel duidelijk: nummer twee was mijn jurk! Het is een romantische kanten trouwjurk, daar hou ik erg van en het is ook een romantische trouwjurk met een bohemian look.

00025_jessyniels

Ik wilde wel een witte jurk, een kanten trouwjurk het liefst – en dat is het ook geworden. Maar eigenlijk weet je van tevoren helemaal niet wat bij je past. Ik heb bij Assepoester bijvoorbeeld ook een zalmroze korte trouwjurk met kant aan gehad waarvan ik eerst dacht: die kan ik helemaal niet hebben joh! Maar toen ik ‘m aan had, bleek dus van wél.

Dat je zo veel verschillende dingen kunt hebben, had ik niet verwacht. Uiteindelijk zat de jurk die ik nu heb, het mooist. Dat gaf de doorslag.

00015_jessyniels

Wat waren de reacties op jouw romantische kanten trouwjurk?

Jessy: Iedereen was heel lovend over mijn kanten bruidsjurk, daar kon ik vrij snel aan wennen, haha. Op vrijdagmiddag voor de ceremonie zijn we in een Oosterse bakfiets, een riksja, Utrecht in gegaan om foto’s te maken. Door de hele stad kregen we reacties, complimentjes en felictaties. Ik had dat van tevoren niet gedacht, dat mensen ook echt foto’s van je willen maken. Iedereen is heel blij voor je, we kregen zó veel lieve reacties van wildvreemde mensen.

Jullie trouwfeest duurde twee dagen… waarom?

Jessy: Niels en ik komen uit Flevoland, daar zijn we opgegroeid. Dus de polder speelt een belangrijke rol voor ons. Ook veel familie en vrienden komen uit Flevoland. Als we in Utrecht een feestje wilden geven, dachten we dat het feest vroeg zou eindigen omdat mensen op tijd naar huis zouden gaan. En we wilden een groots feest, want daar houden we wel van.

00023_jessyniels

Niels zei: waarom doen we niet gewoon trouwen in Utrecht en het feest in de polder? Twee dagen trouwen dus. Dat maakte het makkelijker om een locatie te regelen voor het feest, want we konden groter gaan, en we vonden het ook mooi om te trouwen in een kleiner gezelschap. Zo hebben we vrijdag de ceremonie gevierd met 40 mensen en zaterdag een feest gegeven voor 100 man.

Tof! Wat was jullie trouwlocatie?

Jessy: Onze trouwlocatie was Molen de Ster in Utrecht, vlakbij ons huis. We vonden het zonde om in het gemeentehuis te trouwen met zo veel leuke locaties die er in Utrecht zijn! De molen is knus en er zit een weide met een kinderboerderij aan vast. Het heeft veel sfeer en is een intieme plek middenin Utrecht. Borrelen en avondeten wilden we op dezelfde locatie doen.

00027_jessyniels

We hebben ons feest heel eigenwijs in een vakantiepark gehouden. Mijn zusje en zwager wonen daar in de buurt en zo konden de familieleden blijven slapen. Het werd een leuk polderfeestje! En het was ook nog efficient: zo kon ik mijn jurk twee dagen aan.

Wat vond je van de trouwceremonie?

Jessy: Ik vond de ceremonie toch het meest intiem. Het moment dat onze familie en vrienden ons voor het eerst in trouwjurk en pak zagen was heel bijzonder.

We hadden geen entrée gepland, maar de ceremoniemeester kwam gauw naar ons toe gesneakt om te vragen of we een entrée wilden doen. Bij de molen op een ophaalbruggetje hebben we toen iets geimproviseerd. We kwamen over dat bruggetje heen aangelopen; dat alleen al was een heel mooi moment. Maar dan zie je dat iedereen er speciaal voor je is en er mooi uitziet… te gek!

00028_jessyniels

Daarna begon de ceremonie in de houtzaagmolen. Iedereen zat al binnen. Op de muziek van Ben Howard, het nummer ‘Only love’, kwamen we de molen binnen. Niels liep binnen met zijn moeder, ik met mijn vader. Ik vond het een bijzonder moment toen hij me weggaf; toch wel mooi om een traditioneel ding op te volgen.

Was er ook zo’n lekkere bruidstaart?

Jessy: Mijn zusjes, moeder en ik hebben samen vijf taarten gebakken: van chocoladetaart tot appeltaart en worteltaart. Ik kwam door assepoester.com op het idee dat het niet zo’n standaard marspeintaart hoefde te zijn met lagen. Ik ben grafisch vormgever en in de stijl van de trouwkaart maakte ik de kaartjes voor op de taartentafel.

00031_jessyniels

We dronken er prosecco bij en hebben daarna buiten nog wat foto’s gemaakt.

Het diner daarna was een Italiaans buffet met verschillende kleinere gangen. Dat is heel goed bevallen! Tussendoor hebben familieleden stukjes gedaan. Om een uurtje of 23:00 gingen de laatste gasten naar huis. Wij zijn op de riksja weer naar huis gefietst.

00036_jessyniels

En hoe verliep het feest in de polder, de volgende dag?

Jessy: De volgende dag zijn we op tijd naar de polder gegaan om de aankleding van de feestzaal te regelen, samen met familie. Fijn, die hulp en het werd zo echt een trouwweekend!

Het feest begon om 20:00 uur met koffie voor onze vrijdaggasten. Om 21:00 begon het feest voor onze avondgasten. Daarna heeft Niels een kleine speech gegeven waarin hij vertelde hoe we de dag daarvoor hebben beleefd. Daarmee was het feest geopend.

00044_jessyniels

De band, The Tributes, begon meteen te spelen en we hebben lekker gedanst. Mijn kanten trouwjurk was sowieso heel dansbaar: ik heb het sleepje iets opgetild, dat ging heel goed. En mijn jurk was heel licht. Dat vond ik belangrijk, dat ik naast mooi kon zijn ook lekker kon bewegen en dansen in mijn kanten trouwjurk.

Hoe hebben jullie de gasten verder vermaakt?

Jessy: Tussendoor hebben we friet geserveerd gemaakt van de aardappels uit het aardappelbedrijf van mijn zwager. Dat vonden we een leuke verrassing.

Ook was er een photobooth, die we zelf hebben gebouwd. Niels heeft de constructie gebouwd en op Marktplaats een fotoprinter op de kop getikt. Ik kocht op internet een doos met satijnen linten en heb daar de backdrop van gemaakt. We hadden pruiken, brillen en gekke hoedjes klaargelegd en de gasten vonden het een feest om met een gekke pruik op de foto te gaan. De foto werd ter plekke afgedrukt, als souvenir.

00050_jessyniels

Zijn jullie tot laat doorgegaan?

Jessy: Het feest duurde tot 03:00 uur; daarna zijn we blijven slapen op het park. Het was heel leuk dat we zo ons bed in konden rollen. Want het was maar tien minuten lopen naar ons huisje.
Omdat onze huisjes naast elkaar lagen, konden we de volgende ochtend gezellig samen ontbijten met de familie.

Wat vond je het állerleukste moment?

Jessy: Ik vond de vrijdag heel leuk en intens met die kleine ceremonie. Maar ik heb ook van veel mensen de reactie gehad van ‘wat was het een gaaf feest!’. Dan denk ik: we hebben het gewoon geflikt, we hebben een gaaf feest gemaakt. Juist dat contrast tussen die twee dagen en de combinatie daarvan, maakten het zo leuk. We hadden echt the best of both worlds, ja.

Heb je nog advies voor andere Lucky Girls?

Jessy: Ik heb veel van jullie klantenverhalen gelezen en de meeste mensen zeggen: blijf bij jezelf. Dat klopt voor mij ook wel. Wat mij daarbij heel erg hielp, was dingen concreet maken. In aparte schoenendozen stopte ik knipsels met ideeen voor mijn jurk, het eten, enzovoorts. Elke keer als iets was geregeld, gooide ik de knipsels weg.

00046_jessyniels

Het scheelt ook als je eerst de grote dingen regelt zoals de locatie en de datum, dan kun je je daarna focussen op de kleine dingen. En als je er met z’n tweeën achter staat, is het altijd een goede keuze. Vertrouw op je intuitie, dan past het altijd bij je.

Wil je ook zo’n gave trouwjurk? Hier vind je ons.

Trouwfotograaf: Ilse Zwakenberg

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

190 pagina’s vol toptrouwjurken van 499 tot 1299

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen