Zo vier je je eigen festivalbruiloft!

Festivalgangers Marjolein (38) en Wietze (31) uit Haarlem wisten precies wat ze wilden op hun bruiloft: hun eigen festival, met hangmat, springkussen, jacuzzi, snoeptafel, vinyl DJ… en ook nog een classy crop top trouwjurk met kant en mouwtjes.

Een festivalbruiloft van 3 dagen, hoe kom je op dat idee?

Marjolein: We gaan allebei graag naar festivals omdat we van dat sfeertje houden. Liefst hadden we onze bruiloft op Lowlands gevierd, maar dat werd lastig. Daarom hebben we bedacht om iets te organiseren dat er een beetje op lijkt, zodat we in ieder geval een paar dagen lekker buiten konden zijn met onze gasten.

Hoe heb je daar een goede plek voor gevonden?

Marjolein: We hebben eerst gezocht naar een plek waar genoeg tenten konden staan en waar voldoende sanitaire voorzieningen waren, maar veel campings willen zoiets liever niet hosten. Toen hebben we een geschikte groepsaccommodatie gevonden op Texel. We komen allebei al sinds onze jeugd graag en vaak op Texel en Wietzes moeder woont er inmiddels, dus dat was voor ons een logische keuze.

En hoe kom je dan op jacuzzi’s en springkussens?

Marjolein: Al brainstormend en op basis van wat we op festivals hadden gezien. Mijn man en een vriend van hem hebben een hangmat-constructie nagemaakt van Lowlands. Een springkussen was een no-brainer, dat vindt iedereen leuk, zowel kinderen als volwassenen. En we kwamen erachter dat je jacuzzi’s kon huren op Texel.

Hadden jullie ook een festival line-up?

Marjolein: Ons budget was iets te laag voor bandjes. We hadden zelf muziek en een goede geluidsset mee en hadden voor de bruiloft een vinyl DJ geboekt. Tijdens de ceremonie heeft een vriend van ons die is afgestudeerd aan het Conservatorium gezongen.

Oh ja, er was ook nog een bruiloft! Wat voor trouwjurk past er bij zo’n thema?

Marjolein: Ik heb nooit van een bruiloft gedroomd en dus ook niet over mijn trouwjurk. Ik had er ook niet echt een idee bij. Het is wel zo dat ik nooit broeken draag, maar uitsluitend rokjes. Dus in die zin neigde ik het meest naar een korte trouwjurk.

Toen ik daar naar op zoek ging, kwam ik ook losse tops en losse rokken tegen. Dat vond ik zo leuk dat ik me afvroeg hoe het mij zou staan. Maar zo’n bruidsmodezaak binnen stappen vond ik veel te hoogdrempelig. Totdat mijn moeder me vertelde over Assepoester: een zaak die ik vast wel leuk zou vinden. Zodoende zijn we met z’n tweeën in de trein naar Arnhem gestapt.

Leuk! Viel de drempel toen inderdaad weg?

Marjolein: Jazeker. We werden heel vriendelijk ontvangen en ik voelde me totaal niet ongemakkelijk. We konden nog even plaatsnemen en het leuke was dat er ook andere bruiden stonden te passen en je je mening kon geven. De sfeer was heel gemoedelijk. De verkoopsters waren stuk voor stuk leuke dames die met een beetje humor te werk gingen.

Marjolein crop top trouwjurk met kant en mouwtjes Assepoester

Hoe heb je jouw crop top trouwjurk met kant en mouwtjes gevonden?

Marjolein: Ik had verteld over onze bruiloft en dat ik een crop top trouwjurk met kant en mouwtjes leuk vond. De rok had ik omschreven als simpel en niet te wijd uitlopend. Maar de verkoopster had ook nog een wijdere rok meegenomen, omdat haar die ook mooi leek voor mij. En twee kanten tops met mouwtjes. Binnen een kwartier was ik eruit!

Wow, hoe dan?

Marjolein: De tweede top die ik aan had vond ik net iets mooier dan de eerste omdat het kant een ander patroontje had. En na de simpele rok had ik ook haar wijdere rok aangetrokken. Ik had niet verwacht dat ik juist die vollere rok zo mooi zou vinden. De combinatie stond ontzettend goed, ik vond deze crop top trouwjurk met kant en mouwtjes prachtig!

Ik voelde gewoon een beetje liefde. Dat heb ik altijd met kleding kopen. Het is heel mooi, of het is het helemaal niet, daar ben ik meestal snel uit. En nu ook. Zelfs mijn moeder die normaal heel nuchter is, was helemaal overweldigd.

Was je crop top trouwjurk meteen helemaal af?

Marjolein: Ik heb nog even getwijfeld over wat ik onder deze crop top trouwjurk zou dragen. Ik had een lang hemdje, en een kort, waarbij je een stukje blote buik zag. Ik heb ze allebei meegenomen, zodat ik op de dag zelf kon kiezen wat het zou worden.

En vanwege de festivalbruiloft heb ik ook nog een bandje voor in mijn haar gekocht. Dat paste mooi bij die stijl, want ik wilde mijn haar los dragen.

Hoe waren de reacties op je crop top trouwjurk met kant en mouwtjes?

Marjolein: Heel erg leuk. De meeste mensen gaven aan dat ze me in een korte trouwjurk hadden verwacht, of op z’n minst in een trouwjurk die voor kort en achter lang was. Maar niet in het lang! Ook mijn vriend heeft natuurlijke leuke reacties gehad over zijn uitgesproken jasje! En ook over het festival hebben we alleen maar complimenten ontvangen.

Hoe zag jullie 3-daagse festival eruit?

Marjolein: Op vrijdag hebben we met hulp van vrienden alles opgebouwd en versierd. Toen de hangmatten, jacuzzi en het springkussen eenmaal stonden hebben we lekker gegeten en gedronken, en een beetje gehangen, zoals dat gaat op een festival. Met een muziekje op de achtergrond en later gitaarmuziek bij een kampvuur.

Zaterdag na een lekkere lunch verzorgd door Wietzes moeder en haar vriendinnen begon om 14u de ceremonie. Terwijl de gasten aan de champagne stonden zijn wij na afloop foto’s gaan maken op het strand. Daarna kwam er catering voor de avond, ging de muziek weer aan en hebben we lekker gedanst en tot laat in de jacuzzi gezeten. Heel relaxed allemaal.

Zondag was vooral uitbrakken en afbouwen. En nagenieten, want ik ben superblij dat we het zo hebben gedaan. Het had van mij wel een week mogen duren en dit gaan we zeker nog een keer doen. Zonder trouwen dan!

Heb je je crop top trouwjurk ook drie dagen gedragen?

Marjolein: Geloof me, ik had niets liever gewild, hij zat zo lekker. Maar ik heb gewacht tot de ceremonie op zaterdag. Toen was ik echt de bruid. Voor de andere dagen had ik meer festival-outfits bij me.

Ik zou ‘m wel vaker willen dragen, en ik denk dat ik die top nog wel eens aan ga trekken hoor, naar een feestje. Ik heb zo’n 50 rokjes in m’n kast hangen, dus daar zit zeker nog wel een mooie match bij. Het zou zonde zijn om er niet vaker in te lopen, want ik heb me nog nooit zo mooi gevoeld!

Wil je ook zo’n droombruiloft?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jóú.

Marjolein crop top trouwjurk met kant en mouwtjes Assepoester

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

135 pagina’s vol toptrouwjurken van 699 tot 1999

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen