Een trouwfeest in een sky bar op de 6e verdieping, bier & bitterballen, Flipper en een zwarte trouwjurk

Waarom ging jij voor je bruidsjurk naar Assepoester?

Patty: Ik was eerder in een enorm klassieke bruidszaak geweest, samen met twee vriendinnen. Ik voelde me daar enorm ongelukkig in de jurken. Het zat allemaal zo stijf, ik voelde me nergens lekker in.

Ik ben gaan zoeken of er een bruidsmodewinkel was waar ik geen doodongelukkig gevoel van zou krijgen. Een vriendin tipte dat zij haar trouwjurk bij Assepoester in Arnhem had gevonden. Ze zei: ‘Daar is het wat losser, daar zal je je misschien lekkerder voelen’.

Hoe ben je geholpen door De Meiden van Assepoester?

Patty: Ik ben prima geholpen bij Assepoester. We zijn eerst lekker gaan zitten met een kopje thee en het was eigenlijk supergezellig. Mijn moeder en drie vriendinnen waren mee en we hebben ons goed vermaakt.

024_patty

Een witte kanten trouwjurk of een groene trouwjurk leek me wel leuk, maar ik ging er vrij open in bij Assepoester. Ik heb wel zes jurken aangepast en mijn moeder en vriendinnen vonden ze allemaal wel bij me passen. De verkoopster zei: ‘Ze staan je allemaal wel, maar je moet afgaan op hoe je je erin vóelt’. Daar heb ik naar geluisterd.

Hoe wist je dat dit jouw jurk was?

Toen ik deze zwarte trouwjurk aantrok dacht ik: oké, dit is het. Ik had nooit gedacht dat ik dat gevoel zou hebben, maar het was er. Ik voelde me er helemaal lekker in. In de andere jurken voelde ik me verkleed als bruid… dit was ik als bruid.

Tijdens de photoshoot heb ik cowboylaarzen onder mijn trouwjurk aangetrokken. En voor de rest van de bruiloft: zwarte pumps. Dat vond ik mooi passen bij de outfit van Dennis, want hij was strak in het pak. Voor het geval het koud zou zijn, had ik een spijkerjasje voor bij m’n jurk. Maar die heb ik nauwelijks aangehad, want het was heel lekker weer!

021_patty

Hoe zou je jullie bruiloft beschrijven?

Patty: Hoe ik onze bruiloft zou beschrijven… ongedwongen, relaxed, geen protocollen, alles kon! We wilden gewoon doen wat wij leuk vinden. En als er iets mis was gegaan, dan had dat ons niet geboeid.

We vonden het belangrijk om kritisch te blijven kijken naar wat wij echt wilden. Je vervalt algauw in de standaard dingen die erbij horen. Op internet vind je allemaal lijstjes met standaard protocollen voor als je gaat trouwen. Wij dachten: bruidstaart? Nee, dat vinden we eigenlijk helemaal niet lekker. Wat dan wel? Bitterballen! Dus kozen we voor bitterballen.

026_patty

Wat maakte jullie bruiloft persoonlijk?

Patty: Ons feest was heel persoonlijk en er zaten dan ook wat aparte dingen tussen. Zo verklaarde ons zoontje van 5 jaar dat hij ook wilde trouwen en wel met zijn nichtje Maud. Dat hebben we toen doorgegeven aan de ambtenaar, die het heeft verwerkt in de ceremonie.

Milan mocht ook een liedje kiezen. Momenteel is zijn lievelingsliedje ‘Daar heb je Flipper’, dus liepen wij daar bij de ceremonie op naar binnen. Het was echt zijn feestje. En hij is nu dus ook getrouwd!

030_patty

De feestlocatie waar we voor kozen, ligt op 10 minuten afstand van de trouwlocatie. We moesten dus nog even verzinnen hoe we daar met de gasten naartoe zouden reizen. De kinderen zijn gek op treinen, dus hebben we uiteindelijk gekozen voor een stadstreintje hier in Venlo, dat we hebben gehuurd. Dat vonden de kinderen helemaal geweldig.

Hoe was het om te trouwen met de kinderen erbij?

Patty: Het was een dag voor ons vieren, maar we hebben ook wel heel bewust gekozen om een moment met z’n tweeën te hebben. Nadat we ’s ochtends foto’s hadden gemaakt, hebben we de kinderen weggebracht en zijn Dennis en ik samen gaan lunchen.

Daarna hebben we nog een photoshoot zonder de kinderen gedaan. Dat was óók superbijzonder: voor dat alles ging beginnen, waren wij nog even leuk met z’n tweeën.

036_patty

De trouwceremonie begon om 13:30 uur in Domani: een gemeentekantoor hier in Venlo, dat eruit ziet als een kerk. De ligging was vooral erg handig. Mijn peetoom heeft een kennis die trouwambtenaar is. Hij wilde vooraf niet met ons – het bruidspaar – praten, maar juist met onze familieleden en vrienden. Wij waren totaal in verwarring toen tijdens de ceremonie elk van onze vrienden ging staan om twee of drie zinnen uit te spreken. Dat was heel bijzonder!

048_patty

En daarna: bubbels?

Patty: Daarna zijn we gaan borrelen in een biercafé om de hoek, lekker met bier en bitterballen. Tegen onze daggasten hebben we gezegd: iedereen mag de kinderen meenemen, die zijn ook welkom. Bij de borrel kregen zij een tasje met knutselspullen en snoep, om lekker mee te spelen.

045_patty

Met het treintje zijn we naar de Yagua Sky Bar gegaan: een bar op de 6e etage, met uitzicht over de Maas en Venlo. Even hebben we overwogen om het feest op een bruincafé-achtige locatie te houden, maar het is toch je bruiloft. En in het café sta je ook gewoon op vrijdagavond. Deze locatie voelde lekker ongedwongen, maar toch speciaal. Het is Industrieel ingericht, met stoere lampen. Dat sprak ons wel aan.

Bij het eten kregen de kinderen frietjes en een frikandel. Alle kinderen bleven ongeveer tot 18:30 uur; dat was precies goed, want op dat moment begonnen ze wat drukker en vervelender te worden na zo’n lange dag.

053_patty

Hoe hebben jullie het geregeld met het feest?

De dinerzaal werd ’s avonds omgebouwd tot feestzaal, compleet met dj en statafels. We hebben lekker staan dansen. De feestlocatie was maar tot 01:00 uur open en toen het feest was afgelopen, hadden we er nog niet genoeg van.

Met ’n heel stel zijn we daarom nog in de stad op stap gegaan en uiteindelijk in een shoarmatent beland. Daarna zijn Dennis en ik door een taxi naar huis gebracht.

Wat was het hoogtepunt van jullie bruiloft?

Patty: Het was superleuk! Van tevoren dacht ik dat ik het feest het leukste zou vinden. De ceremonie en het officiële gedeelte hoefden van mij niet per se. Maar de hele dag vond ik misschien nog wel zo veel meer bijzonder dan het feest: die tijd waarin je je gaat opmaken, je familie die erbij is, het moment waarop ik naar Dennis ging, de foto’s die we samen zijn gaan maken… ik heb me de hele dag super bijzonder gevoeld.

Dat had ik van tevoren echt onderschat! Ik heb nooit gedroomd van trouwen en al die poespas, dacht: als het maar leuk is. Maar als ik zag hoe de kinderen ervan hebben genoten, hoe ongedwongen het voelde in dat biercafé en dat Dennis nu mijn man is, dan denk ik: dat is niet zomaar iets. Dat is zó speciaal!

010_patty

Wat zou je willen meegeven aan andere Lucky Girls?

Patty: Mijn gouden tip voor andere Lucky Girls is: doe wat je zelf wil. En tegenwoordig is het gelukkig zo dat álles kan. Zoek ook verder: neem geen genoegen met de traditionele gang van zaken, als dat je niet aanspreekt. Spreek met jezelf af dat je geen concessies hoeft te doen op zo’n dag. Laat al die lijstjes die je op internet vindt los en kijk naar wat júllie willen!”

Wil je ook zo’n gave trouwjurk? Hier vind je ons.

Trouwfotograaf: Linde Joosten

Een jurk voor elke trouwerij

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

190 pagina’s vol toptrouwjurken van 499 tot 1299

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen